ΑΕΚ

Η ΑΕΚ των Ελλήνων και της Β' Εθνικής

Η ΑΕΚ των Ελλήνων και της Β' Εθνικής
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Οι απώλειες σημαντικών παικτών και οι ειδικές συνθήκες που έχουν πλέον δημιουργηθεί, αναγκάζουν τον Τιμούρ Κετσπάγια να εμπιστευθεί μεγάλο κομμάτι του βασικού κορμού της ανόδου της ΑΕΚ από τη Β’ στην Α’ Εθνική. Οκτώ Έλληνες ενδέχεται να ξεκινήσουν στη Λάρισα.

Υπήρχαν αρκετά ματς κατά το ξεκίνημα της περυσινής (2015-16) περιόδου, τα οποία είχαν προκαλέσει συζήτηση ως και αντιδικίες για το γεγονός ότι ο τότε προπονητής της ΑΕΚ Τραϊανός Δέλλας, εμπιστευόταν στο βασικό σχήμα τον κορμό της ομάδας που είχε οδηγήσει την ομάδα από τη Β’ στην Α’ εθνική κατηγορία.

Ένα χρόνο μετά, έστω και μέσα από συγκυρίες και όχι επειδή τους πιστεύει όσο ο προαναφερθείς τεχνικός, ο Τιμούρ Κετσπάγια σκέφτεται σοβαρά (αν δεν το έχει αποφασίσει ήδη βάσει των όσων έχει δοκιμάσει στις ως σήμερα προπονήσεις) να επαναφέρει ταυτόχρονα στο βασικό σχήμα επτά παίκτες (συμπεριλαμβανομένου του αλλοδαπού Γιόχανσον) που πρωτοστάτησαν ως ποδοσφαιριστές της Ένωσης τη σεζόν 2014-15.

Κάποιοι εκ των οποίων είχαν περιθωριοποιηθεί από το Γεωργιανό και τώρα καλούνται να δώσουν απαντήσεις αλλά συνάμα και να τον «ξελασπώσουν» καθώς η θέση του στην ΑΕΚ εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από το σημερινό αποτέλεσμα στη Λάρισα, κόντρα στην ΑΕΛ.

Άμυνα ελληνοκεντρική: Ο Δημήτρης Κολοβέτσιος επιστρέφει στο βασικό σχήμα, έχοντας χάσει τη θέση του από τον τραυματία Τζολέον Λέσκοτ. Μάλιστα απέναντι στην ομάδα που του έδωσε την ευκαιρία να αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Κάτω από τα δοκάρια θα είναι ο Γιάννης Ανέστης, ενώ ο Κετσπάγια, έχοντας παράπονα από την ομολογουμένως μέτρια παρουσία του Γκάλο, δείχνει διάθεση να εμπιστευθεί ξανά στο δεξί άκρο της άμυνας τον Μιχάλη Μπακάκη, ο οποίος πάντως δεν είχε ιδιαίτερα καλή παρουσία όταν πήρε την ευκαιρία που περίμενε στο εντός έδρας ματς απέναντι στον Ηρακλή.

Μεσαία γραμμή με ρίσκο: Στο 4-3-3 που ο προπονητής δοκίμασε στη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, λίγο μπροστά από τον Γιόχανσον, ως εσωτερικοί μέσοι, θα ξεκινήσουν οι Μάνταλος και Μπακασέτας. Παρεμπιπτόντως οι δύο πρώτοι ήταν επίσης παρόντες στη σεζόν της Β’ Εθνικής. Είναι μια απόφαση που ασφαλώς εμπεριέχει υψηλό ρίσκο, αφενός επειδή πρόκειται για μια διάταξη που απαιτεί τουλάχιστον ακόμα έναν περισσότερο μαχητικό μέσο (τύπου Σιμόες), αφετέρου επειδή ελλείψει τέτοιου, ο προπονητής σκέφτεται να το τολμήσει χρησιμοποιώντας σε ρόλους που ζητούν τρέξιμο και μαρκάρισμα, δύο αμιγώς επιθετικογενείς παίκτες.

Επίθεση με γαλανόλευκη τριπλέτα: Από τη στιγμή που ο Αλμέιδα δεν είναι ακόμα στο 100% και ο Κετσπάγια δείχνει να τον προορίζει περισσότερο για αλλαγή στη διάρκεια του αγώνα (ανάλογα και με την εξέλιξή του), ο Χρήστος Αραβίδης αναμένεται να πάρει το πρώτο του ματς στο πρωτάθλημα ως βασικός και μάλιστα στην κορυφή της επίθεσης. Πίσω και γύρω του θα κινούνται ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος. Οι Αραβίδης και Πλατέλλας ήταν αναντικατάστατοι στην πορεία της Β’ Εθνικής, κερδίζοντας μάλιστα τα προσκλητήρια της εθνικής ομάδας, στοιχείο που του ενώνει με το μέχρι πρότινος διεθνή γρανάζι που ονομάζεται Χριστοδουλόπουλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ο κάμπος "τρώει" και "σώζει" προπονητές
Η φημολογία για Κετσπάγια στην Κύπρο καλά κρατεί
Έδειξε... Ολυμπιακό ο Κετσπάγια
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ