ΑΕΚ

Η ΑΕΚ του Μαρίνου "δένει" στην ΑΕΚ του Μανόλο

Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Ο ΜΑΡΙΝΟΣ ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το αγωνιστικό μοντέλο της ΑΕΚ του Μανόλο Ουζουνίδη, θα "ταιριάξει" μ’ αυτό που είχε η Ένωση επί Μανόλο Χιμένεθ. Το Sport24.gr αναλύει.

Όσο ραγδαία ήταν για την ΑΕΚ η χθεσινή (25/5) εξέλιξη, άλλα τόσο ήταν και για τον Μαρίνο Ουζουνίδη. Άλλωστε ο Εβρίτης τεχνικός δείπνησε το βράδυ της Πέμπτης (24/5) ως επαγγελματικά «ελεύθερος» και γευμάτισε το μεσημέρι της Παρασκευής στο νέο εργασιακό του περιβάλλον, που ήταν τα γραφεία της ΠΑΕ ΑΕΚ.

Επομένως και ο Ουζουνίδης θέλει τον χρόνο προσαρμογής του σ’ αυτή την απότομη αλλαγή της ζωής του. Είναι χαρακτηριστικό πως ούτε δηλώσεις δεν έκανε φεύγοντας από τα γραφεία της ΑΕΚ. Πολλώ δε μάλλον, να μπορεί να γίνει κουβέντα περί των αγωνιστικών σκέψεων του Ουζουνίδη για την ομάδα που θέλει να κτίσει. Αυτό είναι εξαιρετικά πρόωρο.

Ωστόσο, με βάση όσα έχει δείξει και όσα έχει δουλέψει ο 49χρονος τεχνικός και στις προηγούμενες ομάδες του, αλλά κυρίως στον Παναθηναϊκό, υπάρχει μια κεντρική ιδέα για το αγωνιστικό του μοντέλο. Και η αλήθεια είναι πως φαίνεται πως θα «κουμπώσει», σ’ αυτό που είχε η ΑΕΚ τη σεζόν που πέρασε. Ειδικά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος, όταν ο Χιμένεθ είχε μονιμοποιήσει το σχήμα 4-4-1-1. Ένα σχήμα που είναι «αγαπημένο» και του Ουζουνίδη. Προφανώς είναι πολύ νωρίς για οποιαδήποτε αποκωδικοποίηση αγωνιστικών σκέψεων του Εβρίτη τεχνικού. Παρόλα αυτά, ο σχηματισμός με τον οποίο η ΑΕΚ έκλεισε τη σεζόν, ενδεχομένως να είναι και αυτός με τον οποίο θα ξεκινήσει τη νέα. Έστω και αν έχει γίνει αλλαγή στην τεχνική ηγεσία.

ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΑΠΟ ΤΑ ΑΚΡΑ

Μια από τις αγωνιστικές… παραδοξότητες της περσινής ΑΕΚ, που όμως τελικά δεν βγήκαν σε κακό, ήταν πως επεδίωκε να κάνει πολύ παιχνίδι από τα άκρα. Παρόλο που επί της ουσίας δεν είχε καθαρόαιμους εξτρέμ. Περισσότερο υπήρχε η λογική της αξιοποίησης των μπακ. Το αγωνιστικό μοντέλο του Ουζουνίδη, πιθανότατα θα έχει τον ίδιο προσανατολισμό. Είναι ένας προπονητής που, όπως φάνηκε και στον Παναθηναϊκό, δίνει βάρος στην ανάπτυξη του παιχνιδιού από τα άκρα.

Μάλιστα στην ΑΕΚ βρίσκει ξανά ο Ουζουνίδης και τον Χουλτ. Έναν αριστερό μπακ που είχε αξιοποιήσει πολύ για το παιχνίδι από τα άκρα. Ενώ είναι προφανές πως και για το αγωνιστικό μοντέλο που έχει ο Ουζουνίδης στο μυαλό του, απαιτείται μεταγραφική ενίσχυση στις θέσεις των εξτρέμ. Ανάγκη που υπήρχε έτσι κι αλλιώς, πριν αναλάβει ο Εβρίτης τεχνικός.

ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΕΣΙΝΓΚ

Το στοιχείο του πρέσινγκ χαμηλά στην άμυνα του αντιπάλου, ο Μανόλο Χιμένεθ το ήθελε πολύ στο παιχνίδι της ΑΕΚ. Και το είχε δουλέψει και πολύ, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας πέρυσι στην Πολωνία. Μάλιστα βγήκε σε πολλά ματς και ήταν κλειδί για να τα κερδίσει η ΑΕΚ.

Όμως τόσο στο πρώτο ημίωρο του φετινού ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, όσο κυρίως στα περσινά ντέρμπι του δευτέρου γύρου και των πλέι οφ, η ΑΕΚ είχε βρει αντίπαλο που πρέσαρε ακόμα περισσότερο. Και αυτό είχε αποδειχθεί μεγάλο πρόβλημα σ’ εκείνα τα ματς. Ως εκ τούτου είναι δεδομένο πως ο Ουζουνίδης θα δουλέψει πολύ, ώστε να βάλει ακόμα περισσότερο πρέσινγκ, στο παιχνίδι της νέας ΑΕΚ.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ