ΑΕΚ

Η ΑΕΚ του 90%

Η ΑΕΚ του 90%
INTIME SPORTS

Οι εξελίξεις στη χώρα και οι λογικοί προβληματισμοί των ξένων παικτών που ακούν Ελλάδα και μαζεύονται, δεν απασχολεί ιδιαίτερα την ΑΕΚ που ήδη έχει ολοκληρώσει το ρόστερ της σε υψηλότατο ποσοστό και ετοιμάζεται για τις τελευταίες πινελιές.

Ο σωστός προγραμματισμός, τα καίρια χτυπήματα, οι διαδοχικές προσθήκες παικτών δίχως η ομάδα να εμπλακεί σε μακροχρόνια σίριαλ, σαφώς και ενισχύουν την ΑΕΚ με τον αέρα της ψυχραιμίας, της ασφάλειας ως και της υπεροχής θα μπορούσε να ισχυριστεί κανείς, στο κομμάτι που αφορά τη στελέχωση του έμψυχου δυναμικού της.

Ίσως ακούγεται κάπως οξύμωρο, άκομψο ή και τραβηγμένο το να ισχυριστεί κανείς ότι η υπάρχουσα κατάσταση στις αγορές και η αβεβαιότητα που προκαλεί η εικόνα της χώρας, δίνουν πλεονέκτημα στην ΑΕΚ έναντι ομάδων που έχουν μπροστά τους πολύ μακρύ δρόμο προκειμένου να αλλάξουν πρόσωπα και πράγματα (με χαρακτηριστικά παραδείγματα τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό), εν τούτοις όμως συνιστούν και μια αλήθεια.

Με το ρόστερ της ολοκληρωμένο κατά το 90% καθώς απομένουν δύο-τρεις μεταγραφικές προσθήκες (τερματοφύλακας, αριστερός μπακ που ενδεχομένως θα έχει την ικανότητα να αγωνίζεται και ως αριστερός στόπερ + παίκτης για τις θέσεις της επίθεσης, υπό προϋποθέσεις όμως), η ΑΕΚ δεν έχει λόγους να ανησυχεί ιδιαίτερα. Άλλωστε έχει ήδη προχωρήσει σε επαφές για τις θέσεις της άμυνας, δεν ψάχνει τώρα ποδοσφαιριστές. Λογικά την τρέχουσα εβδομάδα θα έχουμε κι άλλη ανακοίνωση.

Άνεση, ευκολία, συγκεκριμένες επιδιώξεις

Στα προαναφερθέντα πρέπει να προστεθεί και η σαφώς ευκολότερη αποστολή της Ένωσης στη σύναψη συμφωνιών με παίκτες που την ενδιαφέρουν λόγω της ιδιαίτερα στοχευμένης δράσης που τη χαρακτηρίζει στις επιδιώξεις της, όχι τόσο όσον αφορά στο γεωγραφικό εύρος των κινήσεων της, όσο στο ταβάνι των δαπανών που έχει αποφασιστεί ότι πρέπει να υπάρχει.

Η ΑΕΚ δεν σπεύδει να διαπραγματευτεί με ομάδες, τουναντίον κινείται ξεκάθαρα στην ελεύθερη αγορά (εξαίρεση που εν πολλοίς επιβεβαιώνει τον εφετινό μεταγραφικό κανόνα της, είναι η περίπτωση του δεσμευμένου Σκόκο) και αναζητεί τις αποκαλούμενες «έξυπνες βόμβες» (όπως πολύ εύστοχα τις χαρακτήρισε στο ξεκίνημα της ενισχυτικής διαδικασίας της Ένωσης το Sport24.gr).

Για τους Κιτρινόμαυρους δεν υφίσταται το άγχος για το κυνήγι του παίκτη που θα κοστίσει 4,5 ή 6 εκατ. ευρώ καθώς το δικό της ταβάνι έχει οριστεί στις 300-350.000 ευρώ. Χρήματα περισσότερα δεν προβλέπονται (σε πάγιες αποδοχές τουλάχιστον, δίχως δηλαδή το συν των μπόνους) για κανέναν ποδοσφαιριστή του υπάρχοντος ρόστερ, εξαιρουμένου (και πάντα υπό προϋποθέσεις) του ενός που θα αποκτηθεί για να γίνει και το απαιτούμενο «push» στη μαζεμένη, ένεκα και της κατάστασης, κίνηση των καρτών διαρκείας.

Κοντολογίς η Ένωση εισέρχεται στην τελική ευθεία για το πρώτο ραντεβού της ερχόμενης Δευτέρας (6/7) ενόψει της νέας σεζόν, δίχως να άγχεται και να μεμψιμοιρεί ή να φοβάται. Η κατάσταση είναι στρωμένη ώστε να εισέλθει με το καλημέρα στην ομογενοποίηση ενός συνόλου που (όπως τουλάχιστον πιστεύουν οι άνθρωποί της) θα είναι ιδιαίτερα διεκδικητικό.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ