ΑΕΚ

Η ΑΕΚ θέλει Αραούχο με δικαιώματα

SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports)
SUPERLEAGUE / ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ - ÁÅÊ (LATO KLODIAN / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Το Sport24.gr αποκάλυψε χθες τη διπλή πρόταση της ΑΕΚ προς τη Λας Πάλμας. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις για τους όρους έλευσης του Αργεντινού με δικαιώματα για την Ένωση. Τι ισχύει για τον Κοσάνοβιτς.

Το χθεσινό αποκαλυπτικό ρεπορτάζ του Sport24.gr για τη διπλή πρόταση της Ένωσης στην ισπανική Λας Πάλμας προκειμένου να επιτευχθεί η επιστροφή του Σέρχιο Αραούχο, σήμερα τυγχάνει απόλυτης αποδοχής για το ακριβές σημείο που βρίσκεται η υπόθεση.

Θυμίζουμε ότι η ΑΕΚ επιθυμεί - προτείνει:

Α) Είτε το δανεισμό του ποδοσφαιριστή με την Ένωση να πληρώνει ενοίκιο κοντά στο 1 εκατ. ευρώ, το συμβόλαιο του παίκτη (700.000 ευρώ) και να συναινεί σε οψιόν αγοράς του 50% των δικαιωμάτων του το ερχόμενο καλοκαίρι, αντί 2,5 εκατ. ευρώ. Δηλαδή ένα πακέτο που στη Λας Πάλμας θα φέρει όφελος άνω των 4 εκατ. ευρώ.

Β) Είτε την αγορά από τώρα του μεγαλύτερου μέρους δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή με ένα ποσό που δεν θα ξεπερνά τα 3-3,5 εκατ. ευρώ (ή του 50% με 2,5 εκατ. ευρώ), με υψηλό ποσοστό μεταπώλησης για τον ισπανικό σύλλογο. Ερωτηματικό παραμένει το ύψος του ποσοστού δικαιωμάτων που έχουν οι Μπόκα Τζούνιορς.

Από τα προαναφερθέντα, εύκολα εξάγεται το συμπέρασμα ότι η ΑΕΚ επιθυμεί σφόδρα την επιστροφή του 26χρονου επιθετικού και δουλεύει γι αυτήν, έχοντας ως βασική προτεραιότητά της την απόκτηση δικαιωμάτων είτε τώρα, είτε το ερχόμενο καλοκαίρι. Σε καμία των περιπτώσεων η Ένωση επιθυμεί να αφιχθεί ο Αραούχο ως δανεικός, δίχως εκείνη να εξασφαλίζει το δικαίωμα αγοράς σημαντικού ποσοστού επί των δικαιωμάτων του ποδοσφαιριστή.

Αυτός ήταν ο τρόπος με τον οποίο η ΑΕΚ επιχείρησε να αποκτήσει τον Αραούχο και τον περασμένο Ιανουάριο, όμως τότε η Λας Πάλμας ήταν ανένδοτη, ακριβώς επειδή οι υψηλά ιστάμενοι παράγοντές της είχαν κατά νου ότι θα έδιναν στον Αργεντινό μια δεύτερη ευκαιρία. Από τη στιγμή που φαίνεται ότι και αυτή πέφτει στο κενό για τον ποδοσφαιριστή, η Ένωση δεν θέλει να γίνει και πάλι απλά το όχημα για την επιστροφή του Αραούχο σε υψηλές πτήσεις, δίχως εκείνη να αποκομίσει μελλοντικά οφέλη.

Ασφαλώς, όλα εξαρτώνται από την καλή θέληση της Λας Πάλμας, που όμως πλέον έχει και την πίεση του Αραούχο στο σβέρκο της. Η ΑΕΚ προσπαθεί ώστε να επιτύχει ένα συμφέρον για εκείνη deal και όχι απλώς να φέρει πίσω τον ποδοσφαιριστή με έναν δανεισμό που δεν θα της αφήνει κανένα περιθώριο να αποκτήσει δικαιώματα στο ποδοσφαιρικό μέλλον του Σέρχιο.

Βέβαια αν η Λας Πάλμας αρνηθεί, η Ένωση θα μπει σε μια δίνη και θα έχει μπροστά την πολύ δύσκολη απόφαση: Είτε να πάρει πίσω τον Αραούχο με έναν απλό δανεισμό δίχως μελλοντικό αντίκρισμα, είτε να κλείσει από μόνη της αρνητικά την υπόθεση και να ψάξει για άλλον φορ στον ελάχιστο εναπομείναντα χρονικό ορίζοντα, μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

Ο Κοσάνοβιτς και οι άλλοι

Στο Sport24.gr διαβάσατε χθες επίσης για την προχωρημένη συζήτηση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα στην ΑΕΚ και στον Κοσάνοβιτς προκειμένου να επιτευχθεί ο δανεισμός του Σέρβου στόπερ από τη Σταντάρ Λιέγης. Είναι η λύση που προκρίνει περισσότερο από κάθε άλλη ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς, ωστόσο εντός της ΑΕΚ υπάρχουν και διαφορετικές γνώμες.

Υπάρχουν λοιπόν και εκείνοι που θεωρούν τον Κοσάνοβιτς έναν καλό με τη μπάλα στα πόδια αμυντικό, ο οποίος όμως είναι βαρύς και αργός. Στοιχεία τα οποία ίσως εν τέλει λειτουργήσουν αποτρεπτικά για την απόκτησή του. Υπάρχουν κι άλλες προτεινόμενες επιλογές, όμως ο χρόνος πιέζει την ΑΕΚ και μια απόφαση πρέπει να παρθεί γρήγορα, από τη στιγμή κατά την οποία είναι ξεκάθαρο ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση στις θέσεις των στόπερ μετά και την αρνητική τροπή που παίρνει η υπόθεση του Τσιγκρίνσκι. Σήμερα εν τέλει θα μάθουμε πότε και από ποιον θα χειρουργηθεί ο Ουκρανός και ποιο θα είναι το χρονικό διάστημα κατά το οποίο θα απουσιάσει από τους αγωνιστικούς χώρους.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ