ΑΕΚ

Η ΑΕΚ στις αγορές

Η ΑΕΚ στις αγορές
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Θα είναι ένα καλοκαίρι που θα φέρει πώληση ποδοσφαιριστή για την Ένωση σε υψηλό τίμημα; Τι ισχύει για Γιόχανσον και Μάνταλο; Το Sport24.gr προσεγγίζει το άνοιγμα της ΑΕΚ στις αγορές της Ευρώπης, γεγονός αναπόφευκτο, αλλά απαραίτητο στο σύγχρονο ποδόσφαιρο.

Κατά τη διάρκεια της δεύτερης εποχής Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, οι πωλήσεις δεν είναι το φόρτε της ΠΑΕ. Δεν έχει προαχθεί (σε ένα βαθμό διότι δεν το έχει επιδιώξει κιόλας) σε ένα επίπεδο παραχώρησης παικτών με υψηλό τίμημα προκειμένου να αποκτηθούν άλλοι, ενδεχομένως και καλύτεροι, με αντίστοιχη ή έστω κοντινή δαπάνη. Θα μπορούσε το εφετινό καλοκαίρι να είναι διαφορετικό;

Είναι αλήθεια ότι η Ένωση προσπαθεί (μετά και την ενεργοποίηση του δραστήριου και εκσυγχρονιστή Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς) να αναπτυχθεί περισσότερο στις πιάτσες των ατζέντηδων στο εξωτερικό και να επιχειρήσει το να ακουστεί λίγο περισσότερο έξω από τα στενά εγχώρια όρια. Εν ολίγοις, επιθυμεί να διαφημίσει την «πραμάτειά» της, ειδικά τώρα που προκύπτει και η διπλή ευκαιρία της Ευρώπης.

Υπάρχουν ξένοι ποδοσφαιριστές οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν (ή και ήδη το πετυχαίνουν) το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού, όπως ο Γιάκομπ Γιόχανσον ο οποίος είναι πλέον σταθερά διεθνής με την εθνική ομάδα της Σουηδίας και ο Πορτογάλος Αντρέ Σιμόες που αποσπά το ενδιαφέρον ομάδων της Ισπανίας και της Ιταλίας. Βέβαια το γερό χαρτί της ΑΕΚ στην προσπάθεια να αποκομίσει κέρδη μεγάλα και ωφέλιμα για την αγωνιστική βελτίωσή της, απαντά στο όνομα Πέτρος Μάνταλος.

Ο διεθνής μεσοεπιθετικός έχει ρήτρα 5 εκατ. ευρώ και σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Sport24.gr απασχολεί ατζέντηδες και σκάουτ που δραστηριοποιούνται κυρίως σε τέσσερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στα οποία ανήκουν σύλλογοι με ισχυρή οικονομική δυνατότητα: Ισπανία, Γερμανία, Ιταλία και Τουρκία. Ομάδες από τις συγκεκριμένες χώρες έχουν εκφράσει προς την ΑΕΚ μέσω των προαναφερθέντων μεσαζόντων, το ενδιαφέρον τους για την περίπτωση του Μάνταλου, δίχως ωστόσο να υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι χειροπιαστό.

ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΟΥΣ

Εν ολίγοις, αυτή τη στιγμή προκύπτει μόνο φιλολογική αρέσκεια προς τον άλλοτε παίκτη της Ξάνθης, όχι όμως συγκεκριμένη πρόταση. Μολαταύτα, στην Ενωση θεωρούν πολύ πιθανό ότι θα προκύψει τέτοια, ίσως και εντός του Ιουνίου. Και μπροστά σε αυτή την πρόκληση, η οποία ίσως βοηθήσει την ποδοσφαιρική εταιρεία να αλλάξει επίπεδο και status στις συνεννοήσεις με το εξωτερικό, η απάντηση είναι ξεκάθαρη: «Δεν πωλείται χαμηλότερα από το ύψος της προβλεπόμενης στο συμβόλαιο ρήτρας».

Επίσης η Ενωση, προς αποφυγή παρεξήγησης και παρερμήνευσης της στάσης που τηρεί, δεν έχει βγάλει πωλητήριο στον ποδοσφαιριστή, αυτό δεν υποστηρίζεται ως απόφαση. Βέβαια μέσα από μια κανονική (και όχι του αέρος) διαπραγμάτευση, πολλά αλλάζουν. Και 4 εκατ. ευρώ στο ταμείο της ΑΕΚ για τον Μάνταλο, φαναταζόμαδτε ότι θα είναι απόλυτα αποδεκτά προκειμένου ο Δικέφαλος να προχωρήσει σε άλλους δρόμους, ανοίγοντας νέους ορίζοντες εκτός των συνόρων, εκεί που γενικά προκαλεί ακόμα προκαλεί τη δυσπιστία λόγω της ρετσινιάς από παρελθοντικές ιστορίες. Ωστόσο χρόνο με το χρόνο, κερδίζει πάλι την εμπιστοσύνη και το σεβασμό.

ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΤΑ ΤΟΥ ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ

Ο Σουηδός μέσος, ως μόνιμο στέλεχος πλέον της εθνικής ομάδας της χώρας του, έχει ανεβάσει ψηλά των πήχη των οικονομικών απαιτήσεών του. Είναι πλέον πασιφανές ότι δεν «καίγεται» για την επέκταση της συνεργασίας του με την Ένωση και αυτό προκύπτει κυρίως από τη βεβαιότητα του ατζέντη του ότι τον ερχόμενο Ιανουάριο (όταν ο ποδοσφαιριστής θα έχει δικαίωμα να διαπραγματευτεί μόνος του τη μεταγραφή του) θα του έχει βρει ομάδα σε ανώτερο πρωτάθλημα από το ελληνικό.

Δύο είναι οι δρόμοι της ΑΕΚ. Να του κάνει μια πολύ γερή αύξηση αποδοχών (από τις 220 στις 500.000 ευρώ που αξιώνει ο ατζέντης του ποδοσφαιριστή) ώστε να τον δελεάσει και να αποσπάσει την υπογραφή του μέσα στο καλοκαίρι, ή να μπει στη διαδικασία πώλησής του, χτυπώντας και από μόνη της την πόρτα σε επίδοξους μνηστήρες. Κοινώς επικοινωνώντας στις αγορές ότι ο Γιόχανσον παραχωρείται με ένα καλό ποσό, κάτι που ενδεχομένως να έχει ήδη δρομολογηθεί.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ