ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει από τον προπονητή

Η ΑΕΚ πρέπει να αποφασίσει τι θέλει από τον προπονητή
Δέλλας INTIME SPORTS

Αν ο Δέλλας είναι όλη η αιτία κακού όπως κάποιοι τεχνηέντως τον παρουσιάζουν, τότε η ΑΕΚ γιατί διατηρεί στον πάγκο έναν προπονητή που της είναι ανεπιθύμητος; Το Sport24.gr καταμερίζει τις ευθύνες όπως στον καθένα αναλογούν.

Έχουν δίκιο όσοι υποστηρίζουν ότι ο Δέλλας δεν είναι άμοιρος ευθυνών για το πόσο ανέτοιμη και ασθενική παρουσιάζεται η ΑΕΚ. Εκείνος την προπονεί, δική του δουλειά είναι να βρει τον τρόπο. Το έχουμε σημειώσει ξανά εδώ, το επαναλαμβάνουμε ως υπόκλιση στη μητέρα της μάθησης:

Όταν συναινείς σε όλα όσα αντιλαμβάνεσαι εξ αρχής ότι συνιστούν ανορθογραφίες, είσαι συνένοχος. Η κατάσταση φαινόταν από το καλοκαίρι, σε όσους από εμάς είχαμε και το θάρρος της γνώμης να καταδεικνύουμε τις κακοτεχνίες.

Τα δέχθηκε όλα ο Δέλλας και τώρα που δεν του βγαίνουν οι πράξεις, δεν δικαιούται να έχει πια δικαιολογίες. Ωστόσο το να βρίσκεται στον πάγκο της ΑΕΚ, δεν το καρπώθηκε αυθαίρετα. Και αν εν τέλει δεν είναι ικανός ή έτοιμος να σηκώσει το βάρος των τεράστιων ευθυνών και απαιτήσεων, ας το αποφασίσουν εκείνοι που τον επέλεξαν. Τα πράγματα είναι τόσο απλά: Σας κάνει; Τον κρατάτε και τον στηρίζετε με όλους τους τρόπους. Δεν σας κάνει; Η ομάδα είναι πάνω από όλους, ας προχωρήσει με τον επόμενο. Πάρτε μια απόφαση όμως...

Υπάρχει θέμα προπονητή και είναι πλέον ξεκάθαρο. Η ομάδα τον αφήνει βορά στις επιθέσεις συγκεκριμένης μερίδας του Τύπου, ευτυχώς και για χάρη της αλήθειας παλαιολιθικών εποχών και μηδαμινής πλέον δυνατότητας να διαμορφώσει κοινή γνώμη. Είτε διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα, είτε κρύβοντας κάτω από το χαλί τα πραγματικά κακώς κείμενα.

Ως πότε;

Την ώρα που κάποιοι «σκίζονται» για να παρουσιάσουν ένα και μόνο πρόσωπο ως τον απόλυτο υπαίτιο για την αγωνιστική εκτροπή της ομάδας, ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι όλα συμβαίνουν μέσα από μία ακολουθία άνωθεν εντολών. Εντοπίζει τα λάθη στις διοικητικές επιλογές, διότι εκεί ακριβώς εστιάζεται ο προβληματισμός. Υπάρχουν βέβαια και εκείνοι που λένε «τι να κάνουμε τώρα, δεν αλλάζει η κατάσταση, ας φροντίσει ο Δέλλας να κάνει την ΑΕΚ φόβητρο με αυτούς που έχει». Κοινώς να μεταλλάξει τον Πλατέλλα σε Χοακίν και τον Κρισάντους σε Ιμπίσεβιτς...

Ο καταμερισμός των ευθυνών απαιτεί πρωτίστως (μεταξύ τους) ειλικρίνεια. Προϋποθέτει τη συνύπαρξη σε ένα (οποιουδήποτε σχήματος) τραπέζι και την παραδοχή των λαθών που ο κάθε ένας σε αυτή την ιστορία έπραξε ξεχωριστά. Τις τεράστιες απαιτήσεις που δημιουργήθηκαν, δεν τις γέννησε ο μέσος ΑΕΚτζής από τη γκλάβα του. Κάποιοι τον έκαναν να τις πιστέψει. Μεγαλοστομίες, λόγια, υποσχέσεις. Και στον αγωνιστικό καμβά, πινελιές αφηρημένης τέχνης, η οποία πλέον δεν είναι και της μόδας.

Η εσωστρέφεια δημιουργείται μέσα από το κουτσομπολιό, το σούσουρο, την αποφυγή της προσωπικής ευθύνης. Αδικεί τον εαυτό της η ΑΕΚ όταν έχοντας πλέον ιδανικές συνθήκες, δεν βρίσκει τον τρόπο να περάσει στο κοινό της την εικόνα που πραγματικά θα έπρεπε να έχει. Δεν είναι κακό να παραδεχθείς ότι έκανες μεγάλα λάθη ή ότι δεν είναι στόχος η κορυφή από τη στιγμή που δεν είσαι διατεθειμένος να υποστηρίξεις το πλάνο επενδύοντας. Δυστυχώς, το «ότι πληρώσεις παίρνεις» κάνει όντως τη διαφορά όταν οι αποστάσεις στο ξόδεμα αντιστοιχούν σε... έτη φωτός! Εφόσον μιλάμε για την πρώτη θέση...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ