ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά τα εκτός έδρας ματς

Η ΑΕΚ πλήρωσε ακριβά τα εκτός έδρας ματς
Ρισβάνης Γιόχανσον INTIME SPORTS

Ολοκλήρωσε η ΑΕΚ στη Νέα Σμύρνη τα εκτός έδρας ματς για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και ο απολογισμός ήταν καταστροφικός. Διαβάστε το αναλυτικό θέμα.

Το ταμείο για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ θα το κάνει την προσεχή Δευτέρα (21/12) μετά και το τελευταίο ματς που είναι με τον Λεβαδειακό. Όμως είναι ήδη είναι εξαιρετικά εύκολο να βγάλει ο Γκουστάβο Πογέτ συμπέρασμα, γι αυτό που πήγε στραβά και η ομάδα έμεινε σε τόσο μεγάλη απόσταση από την κορυφή. Σχεδόν κάθε φορά που η ΑΕΚ απομακρυνόταν από το ΟΑΚΑ, έχανε τον προσανατολισμό της.

Το περασμένο Σάββατο (12/12) στη Νέα Σμύρνη, η Ένωση ολοκλήρωσε τις εκτός έδρας υποχρεώσεις της για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Και ο απολογισμός μοιάζει σχεδόν… καταστροφικός. Από τα επτά ματς μακριά από το ΟΑΚΑ, η ΑΕΚ κέρδισε μόλις τα δυο. Στα υπόλοιπα πέντε, είχε τρεις ισοπαλίες και δυο ήττες. Αυτοί οι 12 χαμένοι βαθμοί εκτός έδρας, είναι περίπου και η διαφορά που χωρίζει την ΑΕΚ από την κορυφή του πρωταθλήματος.

Το πήραν το… μήνυμα

Στα Σπάτα προφανώς και είναι εύκολο να «εντοπίσουν» τι πήγε στραβά στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος. Το είπε σχεδόν ξεκάθαρα ο Έλντερ Μπαρμπόζα μετά το ματς με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη. «Πρέπει να βελτιωθούμε και να παίρνουμε αποτελέσματα και στα εκτός έδρας παιχνίδια» δήλωσε ο Πορτογάλος εξτρέμ. Αυτή η… υποσημείωση, βρίσκεται και στο πλάνο εργασίας του Πογέτ. Άλλωστε ο Ουρουγουανός όταν παρέλαβε την ομάδα, ήδη μετρούσε δυο ήττες, μια ισοπαλία και μόνο μια νίκη μακριά από το ΟΑΚΑ. Και για αρχή έμαθε την ομάδα τουλάχιστον να μην χάνει εκτός έδρας. Επί… Πογέτ η ΑΕΚ έκανε μια νίκη (στην Κομοτηνή) και δυο ισοπαλίες σε Λεωφόρο και Νέα Σμύρνη.

Το καλό και το κακό νέο

Ενόψει του δευτέρου γύρου και με δεδομένα τα πεπραγμένα του πρώτου γύρου, υπάρχει ένα καλό και ένα κακό νέο για την ΑΕΚ. Το καλό είναι πως έχει όλα τα ντέρμπι στο Ολυμπιακό Στάδιο. Εκεί δηλαδή που αν κερδίσει και την προσεχή Δευτέρα τον Λεβαδειακό, θα μετρά μόνο νίκες στον πρώτο γύρο και μόλις μια ήττα. Το κανό νέο, είναι πως η ΑΕΚ έχει να δώσει στον δεύτερο γύρο περισσότερα ματς εκτός απ’ ότι εντός έδρας. Οκτώ, έναντι επτά. Επομένως σίγουρα θα πρέπει να δουλέψει ο Πογέτ, προκειμένου να αποκτήσει η ΑΕΚ την νοοτροπία νικητή και μακριά από το ΟΑΚΑ.

Τα αποτελέσματα της ΑΕΚ στον πρώτο γύρο μακριά από το ΟΑΚΑ:

Ξάνθη – ΑΕΚ 0-0

ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 2-1

Βέροια – ΑΕΚ 1-2

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 4-0

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 0-0

Πανθρακικός – ΑΕΚ 1-2

Πανιώνιος – ΑΕΚ 1-1

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ