ΑΕΚ

Η ΑΕΚ πιάνει δουλειά για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό

EUROPA LEAGUE / ΣΥΝ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ / ΣΑΝ ΣΙΡΟ ΟΜΑΔΙΚΗ ΧΙΜΕΝΕΘ / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Χιμένεθ, παίκτες EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες της ΑΕΚ ξεκινούν σήμερα (13/11) την προετοιμασία για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, που μπορεί να κρίνει την κορυφή στον πρώτο μισό του πρωταθλήματος.

Κατά ένα περίεργο παιχνίδι της μοίρας, η ΑΕΚ συνήθως πήγαινε σε διακοπή πρωταθλήματος, κουβαλώντας στραβό αποτέλεσμα και γκρίνια. Για παράδειγμα, πριν την τωρινή διακοπή, είχε προηγηθεί η ισοπαλία στα Γιάννενα στα τέλη του Αυγούστου και η ήττα στην Τρίπολη, στα τέλη του Σεπτέμβρη.

Αυτή την φορά όμως, στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος πριν τα μπαράζ της εθνικής ομάδας, η ΑΕΚ όχι μόνο πήρε σπουδαία νίκη επί του ΠΑΟΚ, αλλά πάτησε ξανά στην κορυφή. Και αν διακύβευμα πριν την διακοπή ήταν για την Ένωση να μπει ξανά οδηγός στην κούρσα του πρωταθλήματος, ο στόχος στην επανέναρξη είναι να παραμείνει σ' αυτή την θέση, καταρχήν μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου. Κάτι που έχει να συμβεί από το μακρινό 1998.

Η αλήθεια είναι πως το ματς "κλειδί" προκειμένου η ΑΕΚ να ολοκληρώσει ως πρωτοπόρος τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, αυτό που θα δώσει την Κυριακή (19/11) στην Λεωφόρο απέναντι στον Παναθηναϊκό. Και αυτό διότι στη συνέχεια το πρόγραμμα μοιάζει, τουλάχιστον στη θεωρία, βατό.

Αμέσως μετά το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και μέχρι το φινάλε του πρώτου γύρου στις 16 Δεκεμβρίου, η ΑΕΚ έχει να δώσει τρια παιχνίδια στο ΟΑΚΑ και μόλις ένα εκτός έδρας, ενώ οι αντίπαλοι είναι κάτω από την έκτη θέση της βαθμολογίας. Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τον Πλατανιά, την Κέρκυρα και τον Απόλλωνα, ενώ θα ταξιδέψει στη Λιβαδειά για να αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό.

Με λίγα λόγια, αν κερδίσει στη Λεωφόρο και παραμείνει πρώτη στη βαθμολογία, έχει τεράστια ευκαιρία να κάνει το απόλυτο σε νίκες, μέχρι το φινάλε του πρωταθλήματος.

ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΟΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ

Πριν καν ξεκινήσει ο Μανόλο Χιμένεθ την προετοιμασία για το ματς με τον Παναθηναϊκό, εκείνο που θεωρούσε σημαντικό, ήταν να ξεκουραστούν οι ποδοσφαιριστές του και να μπορέσουν να "γεμίσουν" τις μπαταρίες. Εξ ου και το τριήμερο ρεπό που τους έδωσε, με την ρητή εντολή να προσπαθήσουν να αποφορτιστούν όσο το δυνατόν περισσότερο. Από σήμερα (13/11) οι παίκτες της ΑΕΚ επιστρέφουν στις προπονήσεις στα Σπάτα και το σημαντικό για τον Χιμένεθ, είναι πως θα δώσουν το παρών και οι τρεις διεθνείς με την εθνική ομάδα της Ελλάδας.

Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, ο Τάσος Μπακασέτας και ο Γιάννης Ανέστης είχαν χθες (12/11) παιχνίδι στο Καραϊσκάκη με την Κροατία. Αλλά από σήμερα, θα είναι και πάλι στην διάθεση του Χιμένεθ. Πλέον, ο Ισπανός τεχνικός θα έχει να περιμένει μόνο την επιστροφή του Γιάκομπ Γιόχανσον, που παίζει απόψε στην Ιταλία με την εθνική Σουηδίας αλλά και του Κώστα Γαλανόπουλου, που έχει και αυτός σήμερα αγωνιστική υποχρεώση με την Εθνική ελπίδων.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ