ΑΕΚ

Η ΑΕΚ "καίγεται" για χαφ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο χειμερινό μεταγραφικό σχεδιασμό της ΑΕΚ είχε μπει η απόκτηση αμυντικού χαφ, αλλά τώρα πλέον ο Χιμένεθ τον περιμένει... χθες. Το Sport24.gr αναλύει.

Η συζήτηση στην ΑΕΚ για την χειμερινή μεταγραφική ενίσχυση, είχε ξεκινήσει έτσι κι αλλιώς πριν καν βγει το φθινόπωρο. Και είναι αλήθεια πως σχετικά νωρίς είχαν παρθεί αποφάσεις για την απόκτηση ενός αμυντικού χαφ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά (όπως για παράδειγμα ύψος).

Ακόμα και πριν τραυματιστεί ο Γιάκομπ Γιόχανσον, καθώς ήταν άγνωστο ποια θα ήταν η διαχείριση του Σουηδού μετά τον Γενάρη, με δεδομένο πως δεν υπήρχε περίπτωση να ανανεώσει το συμβόλαιό του. Πολλώ δε μάλλον, όταν ο Γιόχανσον τέθηκε νοκ άουτ λόγω τραυματισμού.

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΟΡΑΝ

Όμως, ακόμα και αν υπήρχαν σκέψεις να προηγηθεί η κίνηση για τον μεσοεπιθετικό και να καθυστερήσει αυτή του αμυντικού χαφ, αυτές πλέον πήγαν… περίπατο. Ο Μανόλο Χιμένεθ θέλει ενίσχυση στη μεσαία γραμμή όχι αύριο, αλλά… χθες. «Καίγεται» ο Ισπανός τεχνικός για αμυντικό χαφ. Εξ ου και φαίνεται να υπάρχει πρόθεση να προχωρήσει άμεσα η υπόθεση του Έρικ Μοράν.

Ο Χιμένεθ θα ήθελε από την πρώτη μέρα που ανοίγει η μεταγραφική περίοδος του Γενάρη, να έχει αμυντικό χαφ στα Σπάτα. Και μάλιστα όχι έναν παίκτη που θα χρειαστεί χρόνο να βρει τον ρυθμό του. Έναν χαφ που θα μπορεί να μπει αποστολή ή ακόμα και ενδεκάδα, στο παιχνίδι της 6ης Γενάρη με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

Ο λόγος που «καίγεται» τόσο πολύ ο Χιμένεθ, είναι πολύ απλός. Ο Ισπανός τεχνικός έχει απομείνει μόνο με τον Κώστα Γαλανόπουλο ως επιλογή για την θέση του αμυντικού χαφ. Και πρόκειται για έναν ποδοσφαιριστή, που κυρίως φέτος έπαιζε οκτάρι και λιγότερο ως εξάρι. Παρόλο που νεαρός είναι εξαιρετικό αμυντικό χαφ. Αλλά πλέον έχει απομείνει ως μοναδική επιλογή για τον Χιμένεθ, τουλάχιστον μέχρι και τις 11 Γενάρη. Δηλαδή στα δυο πρώτα ματς πρωταθλήματος.

Ο Αντρέ Σιμόες υποφέρει από θλάση, η οποία θα τον κρατήσει εκτός αγωνιστικής δράσης για περίπου έναν μήνα. Αυτό ημερολογιακά φτάνει μέχρι και τα μέσα του Γενάρη. Αλλά με τους μυϊκούς τραυματισμούς, κανείς δεν μπορεί να είναι σίγουρος για την επιστροφή. Μπορεί να γίνει και νωρίτερα, μπορεί να γίνει και αργότερα.

ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΡΙΣΚΑΡΕΙ Ο ΧΙΜΕΝΕΘ

Η ουσία είναι πως ο Χιμένεθ χωρίς τον Σιμόες και χωρίς τον Γιόχανσον, έχει ξεμείνει από αμυντικά χαφ. Στο ματς Κυπέλλου με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο, ο Ισπανός τεχνικός έβαλε τον Παναγιώτη Κονέ δίπλα στον Γαλανόπουλο. Επιλογή που βγήκε, καθώς η ΑΕΚ δεν αντιμετώπισε προβλήματα στην ανασταλτική λειτουργία. Όμως ο Κονέ είναι ένας χαφ, χωρίς σχεδόν καθόλου αμυντικογενή χαρακτηριστικά.

Ως εκ τούτου, ο Χιμένεθ έχει στο μυαλό του, πως θα είναι ρίσκο να επαναλάβει και στο ματς πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, το… εγχείρημα του Κυπέλλου. Από την άλλη μεριά, δεν έχει καμία άλλη επιλογή. Εκτός αν έχει γίνει μέχρι τώρα η μεταγραφή ενός χαφ, που όχι μόνο θα έχει ενσωματωθεί στις προπονήσεις της ομάδας, αλλά θα είναι και έτοιμος να μπει άμεσα και να αγωνιστεί. Όπως είχε συμβεί με τον Βράνιες πέρυσι ή με τον Γιόχανσον παλαιότερα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ