ΑΕΚ

H AEK "καίγεται" για μεταγραφή αριστερού μπακ

H AEK "καίγεται" για μεταγραφή αριστερού μπακ

Η ΑΕΚ θα κινηθεί κατά τη χειμερινή μεταγραφή περίοδο για την απόκτηση του πέμπτου αριστερού μπακ, μέσα σε μόλις 2,5 χρόνια.

Ήδη οι πρώτες κουβέντες για ενίσχυση στο αριστερό άκρο της άμυνας, είχαν αρχίσει στην ΑΕΚ πριν καν κλείσει η καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδος. Παρότι είχε γίνει ήδη μια μεταγραφή στη συγκεκριμένη θέση, αυτή του Έλντερ Λόπες.

Μπορεί κουβέντα στην κουβέντα ο χρόνος να πέρασε και η καλοκαιρινή αγορά να έκλεισε, χωρίς η ΑΕΚ να κάνει έξτρα κίνηση για αριστερό μπακ. Ωστόσο, μόλις στις αρχές του Οκτώβρη, η ενίσχυση στη συγκεκριμένη θέση, έχει μπει ως πρώτη προτεραιότητα για την μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, όπως ήδη έχετε διαβάσει στο Sport24.gr. Κάτι απολύτως λογικό, από την στιγμή που ο Βινίσιους ντε Φρέιτας, με τις δυο τελευταίες εμφανίσεις του σε Τρίπολη και Πάτρα, έχασε και τα τελευταία ψήγματα εμπιστοσύνης του Μανόλο Χιμένεθ.

Άλλωστε έτσι κι αλλιώς ο Ισπανός τεχνικός δεν "τρελαινόταν" με τον Βραζιλιάνο μπακ. Εξ ου και τον άφησε εκτός ευρωπαϊκής λίστας. Ενώ αποδεικνύεται πως ο νεαρός Γιώργος Γιαννούτσος είναι ακόμα πολύ "άγουρος" ποδοσφαιρικά, για να σηκώσει το βάρος της ευθύνης. Αφήστε που ακόμα δεν είναι καν ξεκάθαρο, αν στον μικρό ταιριάζει περισσότερο η θέση του αριστερού μπακ ή του αριστερού στόπερ.

Με λίγα λόγια και στην πράξη, η μοναδική αξιόπιστη λύση καθαρόαιμου αριστερού μπακ, είναι ο Έλντερ Λόπες. Όμως, η σεζόν δεν βγαίνει μόνο με τον Πορτογάλο μπακ, ενώ δεν γίνεται κάθε φορά να επιστρατεύεται ο Μιχάλης Μπακάκης με ανάποδο πόδι. Γι' αυτό και πλέον είναι ειλημμένη στην ΑΕΚ, η απόφαση να βγουν στην χειμερινή αγορά, για την απόκτηση ενός αριστερού μπακ. Κάτι που προφανώς δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα του κόσμου.

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Άλλωστε και μόνο το γεγονός πως η ΑΕΚ ετοιμάζεται τον χειμώνα να κάνει την πέμπτη μεταγραφή αριστερού μπακ, στα τελευταία 2,5 χρόνια και τον τρίτο μόλις τον τελευταίο χρόνο, φανερώνει το πόσο ζόρικο είναι να βρει αυτό που θέλει, στη συγκεκριμένη θέση. Προφανώς διότι εξακολουθεί να ισχύει, αυτό που υποστήριζε ο Ίλια Ίβιτς ήδη από το 2015. Πως η θέση του αριστερού μπακ, αποτελεί την πιο περίπλοκη μεταγραφή.

Η ΑΕΚ ενισχύθηκε στο αριστερό άκρο της άμυνας και το καλοκαίρι του 2015, με τον Ισπανό Ντίντακ και το καλοκαίρι του 2016 με τον Ουρουγουανό Ντίας και τον Γενάρη του 2017 με τον Βραζιλιάνο Βινίσιους και το καλοκαίρι του 2017 με τον Πορτογάλο Λόπες. Και πάλι τον Γενάρη του 2018, θα κινηθεί για να πάρει αριστερό μπακ.

ΤΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το σημαντικό σ’ αυτή την αναζήτηση που θα κάνει η ΑΕΚ στη χειμερινή αγορά για ενίσχυση στο αριστερό άκρο, είναι πως ξέρει ακριβώς τι παίκτη ψάχνει. Έχει βάλει συγκεκριμένα αγωνιστικά χαρακτηριστικά στην αναζήτηση της. Η ΑΕΚ θέλει έναν αριστερό μπακ, που να είναι ακριβώς το αντίθετο, απ’ ότι ο Λόπες. Ο Πορτογάλος είναι ένα επιθετικογενές μπακ. Με έφεση στα ανεβάσματα και μεγάλη συμβολή στην ανάπτυξη του παιχνιδιού και την επιθετική λειτουργία.

Το αριστερό μπακ που θα ψάξει η ΑΕΚ τον Γενάρη, θα πρέπει να είναι κυρίως αμυντικογενές. Να έχει μεγαλύτερη προσήλωση στα ανασταλτικά του καθήκοντα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα μπορεί να προωθείται και να ανεβαίνει ψηλά στην πλευρά του. Όμως εκείνο που θέλει κυρίως ο Χιμένεθ, είναι έναν μπακ που να μπορεί να κάνει στο γήπεδο, όσα έχει αδυναμίες ο Λόπες. Έτσι να μπορεί να κάνει επιλογή, ανάλογα με τις συνθήκες και τις απαιτήσεις ενός παιχνιδιού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ