ΑΕΚ

Η ΑΕΚ, η ακαδημία του "Μανόλο" και ο πρόεδρος Μάκρι

Η ΑΕΚ, η ακαδημία του "Μανόλο" και ο πρόεδρος Μάκρι

Τι σχέση έχει η ΑΕΚ με τον πρόεδρο της Αργεντινής, Μαουρίσιο Μάκρι; Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Ένωσης, Εμανουέλ Ρουίς, έχει "δώσει" κιτρινόμαυρο χρώμα στο Μπουένος Άιρες.

Η νέα κυβέρνηση της Αργεντινής έχει φέρει αλλαγές και στην αθλητική δομή της χώρας. Άλλωστε ο πρόεδρος της "χώρας του τάνγκο", Μαουρίσιο Μάκρι, είναι πρώην ποδοσφαιράνθρωπος. Στο παρελθόν έχει διατελέσει πρόεδρος μιας εκ των μεγαλυτέρων ομάδων της πρωτεύουσας, της χώρας και της Νοτίου Αμερικής, Μπόκα Τζούνιορς.

Η ΑΕΚ, η ακαδημία του "Μανόλο" και ο πρόεδρος Μάκρι

Μαουρίσιο Μάκρι (πρόεδρος της Αργεντινής) και Εμανουέλ Ρουίς

Και ο Εμανουέλ Ρουίς - ο οποίος ήρθε στην ΑΕΚ "πακέτο" με τον Φερνάντο Νάβας - ξεκίνησε από τις ακαδημίες των "σενέισες", στο πλευρό του Χουάν Ρομάν Ρικέλμε επί προεδρίας του Μαουρίσιο Μάκρι με τον οποίον μέχρι και σήμερα συνδέεται με στενή φιλία. Μάλιστα, τώρα που ο πρώην πρόεδρος της Μπόκα έχει γίνει πρόεδρος και της χώρας, άλλαξε και η ηγεσία των αθλητικών δομών της.

Ο "Μανόλο" όπως τον ξέραμε στην Ελλάδα, ή "Σουτσάρ" όπως τον φωνάζουν στην Αργεντινή ανέλαβε γραμματέας αθλητισμού στην επαρχία του Μπουένος Άιρες. Όλα καλά ως εδώ, αλλά τι σχέση μπορεί να έχει η ΑΕΚ;

Η ΑΕΚ, η ακαδημία του "Μανόλο" και ο πρόεδρος Μάκρι

Ο Εμανουέλ Ρουίς έχει ιδρύσει στην Αργεντινή την "Εσκουέλα ΑΕΚ Σαν Φερνάντο". Ουσιαστικά είναι μια ακαδημία για μικρά παιδιά, η οποία φέρει το όνομα της ΑΕΚ και βρίσκεται στην περιοχή Σαν Φερνάντο της πρωτεύουσας της Αργεντινής, Μπουένος Άιρες.

Μάλιστα, πέρυσι είχε ζητήσει με επίσημη επιστολή του εξοπλισμό από την Ένωση, ώστε τα παιδιά της Αργεντινής που προπονούνται στην Ακαδημία να φορούν "κιτρινόμαυρες" φανέλες με το "Δικέφαλο" στο στήθος.

Η ΑΕΚ, η ακαδημία του "Μανόλο" και ο πρόεδρος Μάκρι

Και η ΑΕΚ έστειλε φανέλες, σορτς και εξοπλισμό της ομάδας στο Μπουένος Άιρες. Η συγκεκριμένη Ακαδημία έχει ιδιαίτερο κύρος στην Αργεντινή, τώρα πλέον με την τοποθέτηση του ιδρυτή της, Εμανουέλ Ρουίς, σε κυβερνητικό αξίωμα...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ