ΑΕΚ

Η ΑΕΚ γυρίζει σελίδα

Η ΑΕΚ γυρίζει σελίδα
Δέλλας INTIME SPORTS

Το μοντέλο της ΑΕΚ, αυτό που υιοθετήθηκε το καλοκαίρι του 2013, αλλάζει ριζικά. Ο επόμενος προπονητής θα έχει σαφώς περισσότερες αρμοδιότητες και πρόσωπα που εκείνος θα επιλέξει γύρω του. Δεκάδες τα ονόματα που έχουν προταθεί, λατινόφωνος λογικά αυτός που θα επιλεγεί.

Υ στερα από δυόμισι χρόνια συνεργασιών που εν τέλει δεν ευδοκίμησαν, τουναντίον προκάλεσαν τις διαδοχικές οικειοθελείς αποχωρήσεις των Λυμπερόπουλου, Ζήκου και Δέλλα, η ΑΕΚ αποφασίζει να γυρίσει σελίδα και να υιοθετήσει ένα διαφορετικό μοντέλο από αυτό του «εμπιστεύομαι έναν προπονητή στα πρώτα βήματα του και επιχειρώ να δημιουργήσω τον δικό μου Κλοπ».

Βάσταξε όσο άντεχε την κατάσταση και τα διαρκή χρεώματα για τα λάθη άλλων ο Κολοσσός, αποχώρησε βάζοντας την καταλυτική υπογραφή στο τέλος της προσπάθειας που ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2013.

Η συζήτηση σταματάει εδώ, άλλωστε το θέμα εξαντλήθηκε τις τελευταίες ημέρες για όσα έγιναν ή δεν ακολουθήθηκαν επί της ουσίας ποτέ. Η σημασία επικεντρώνεται στην επόμενη ημέρα της ΑΕΚ η οποία, η οποία όπως φαίνεται θα βασιστεί σε μία εντελώς διαφορετική κατάσταση. Ο επόμενος προπονητής δεν θα αφιχθεί όταν διατεθειμένος να λέει «ναι σε όλα», ασχέτως αν πραγματικά συμφωνεί ή όχι με κάποια από αυτά.

Μέσα από τις αναζητήσεις της ομάδας και τα ονόματα που προτείνονται, αντιλαμβάνεται κανείς ότι ο αντικαταστάτης του Δέλλα θα είναι τεχνικός ο οποίος θα συνεργαστεί με ανθρώπους που εκείνος γνωρίζει και θα επιλέξει. Εξυπακούεται ότι θα θέλει να έχει και άποψη στα μεταγραφικά, όχι μόνο για τις θέσεις αλλά και για τα πρόσωπα προτείνοντας ποδοσφαιριστές, δεν θα αρκείται στο ψαχούλεμα σε λίστες που θα του δίνουν. Ασφαλώς πάντοτε μέσα από συνεργασία με τον Μιλοβάνοβιτς και τον Μπάγεβιτς, ο τελευταίος θα διατηρήσει την υψηλή επιστασία του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Τα θέλω του επόμενου

Αυτή είναι η πρώτη εικόνα τουλάχιστον... Βοηθός, γυμναστής, προφανώς μεταφραστής, κάποιοι από τους προτεινόμενους μάλιστα έχουν συνεργαστεί κατά καιρούς και με ειδικούς ψυχικής υποστήριξης, όπως και ο Μανόλο Χιμένεθ που αυτοπροτάθηκε αλλά δεν αποτελεί προτεραιότητα. Η επιλογή, σύμφωνα με όσα τουλάχιστον μεταφέρονται από το εσωτερικό της ομάδας, θα αφορά σε προπονητή δοκιμασμένο σε υψηλού επιπέδου πρωτάθλημα (ή πρωταθλήματα) και με παραστάσεις από ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Αυτό πρεσβεύει το υπάρχον πλάνο, αρκεί βέβαια να εξυπηρετηθεί κιόλας.

Πρόθεση των υπευθύνων είναι να καταλήξουν σε πρόσωπο το οποίο θα βρει τον τρόπο να χωρέσει στο ίδιο σχήμα ποδοσφαιριστές που μπαινοβγαίνουν στην ενδεκάδα (Μπουονανότε, Βάργκας κλπ.) ή δεν παίζουν καθόλου (Άρθο). Σαφώς προσυνεννοήσεις σε τέτοια θέματα είναι δύσκολο να γίνουν, ωστόσο ο επόμενος θα πρέπει να είναι ενήμερος για όλα όσα δεν έκανε ο Δέλλας και του χρεώθηκαν από τη διοίκηση. Εκεί ασφαλώς θα φανούν και πολλά για το αν όντως ο αποχωρήσας έχει αδικήσει ποδοσφαιριστές ή έσφαλε που δεν ψάχτηκε περισσότερο σε συστήματα και τακτικές προκειμένου να τους αξιοποιήσει.

Μερικά από τα ονόματα που έχουν προταθεί... Γκι Λακόμπ, Νταν Πετρέσκου, Χοακίν Καπαρός, Κλάους Αούγκεντάλερ, Μίρσολαβ Τζούκιτς, Ντορινέλ Μουντεάνου, Βίκτορ Φερνάντεθ, Πάουλο Μπέντο. Πολλές και διαφορετικές οι χώρες, οι φιλοσοφίες και οι προσεγγίσεις. Σίγουρα είναι ένα θέμα που χρειάζεται χρόνο και σκέψη. Εκτός αν η ΑΕΚ είχε δουλέψει κάποια άλλη περίπτωση εδώ και καιρό, κάτι που όμως δεν προκύπτει από το ρεπορτάζ.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ