ΑΕΚ

Η ΑΕΚ έκανε το πρώτο βήμα για Αραούχο

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΟΣΦΠ (ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Την πρώτη προϋπόθεση για να κρατήσει τον Σέρχιο Αραούχο, η ΑΕΚ την έχει ήδη εκπληρώσει και το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο Αργεντινός. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Όταν λίγες ώρες πριν από την σέντρα της ρεβάνς με τον Ολυμπιακό, είχαν κυκλοφορήσει από την Ισπανία φήμες σχετικά με το μέλλον του Σέρχιο Αραούχο, ο ίδιος ο παίκτης είχε απαντήσει ανεβάζοντας στο instagram ένα σήμα της ΑΕΚ με το σχόλιο "σήμερα είμαστε όλοι ένα. Πάμε ΑΕΚ".

Ήταν ένα μήνυμα που δεν αφορούσε μόνο την προσήλωση του αποκλειστικά στις αγωνιστικές του υποχρεώσεις. Αφορούσε σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο που ο Αργεντινός φορ, βλέπει το μέλλον του. Το είπε ξεκάθαρα άλλωστε ο Αραούχο, μιλώντας αποκλειστικά στο Sport24 μετά την λήξη του παιχνιδιού με τον Ολυμπιακό.

"Αν ήταν στο χέρι μου, θα έμενα στην ΑΕΚ", παραδέχθηκε ο Αραούχο. Προφανώς αυτό δεν σημαίνει πως η παραμονή στην ΑΕΚ του Αργεντινού φορ "κλείδωσε". Άλλωστε δεν είναι (μόνο) στο χέρι του Αραούχο. Εκείνο όμως που επιβεβαιώθηκε, είναι πως η ΑΕΚ έχει εκπληρώσει την πρώτη προϋπόθεση για να κρατήσει τον Αργεντινό φορ. Ποια ήταν αυτή; Να τον κάνει και πάλι ευτυχισμένο.

"ΔΟΥΛΕΨΕ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΤΥΧΙΑ ΤΟΥ ΑΡΑΟΥΧΟ

Η αλήθεια είναι πως η ΑΕΚ επένδυσε πολύ πάνω στην… ευτυχία του Αραούχο. Αφενός διότι στην Ένωση ήξεραν πως μόνο έτσι θα μπορούσε να ξαναβρεί ο Αργεντινός φορ τον καλό αγωνιστικό του εαυτό. Αφετέρου διότι γνώριζαν πως η ψυχολογία του παίκτη, θα καθορίσει την απόφαση του για το μέλλον του. Και η απόφαση που θα πάρει ο Αραούχο για το μέλλον του, μπορεί να παίξει καταλυτικό ρόλο στην τελική έκβαση της υπόθεσης.

Όταν η ΑΕΚ αποκτούσε τον περασμένο Γενάρη τον Αργεντινό φορ, ήξερε ότι έφερνε έναν σούπερ χαρισματικό παίκτη και σκόρερ, αλλά με τσακισμένη ψυχολογία. Όλοι στην ομάδα θυμούνται, πως την πρώτη του μέρα στην Αθήνα, ο Αραούχο χαμογελούσε ελάχιστα και μετά… βίας. Και αυτό είχε να κάνει κυρίως με τον τρόπο που του είχε φερθεί η Λας Πάλμας, όταν περνούσε την εξωαγωνιστική του περιπέτεια. Αισθανόταν πως η ισπανική ομάδα σχεδόν τον… πέταξε, αντί να τον στηρίξει. Κάτι μάλιστα, που ακόμα δεν έχει ξεχάσει και επίσης θα παίξει καταλυτικό ρόλο στην απόφαση του στο τέλος της σεζόν.

Η ΑΕΚ πάντως έκανε τα πάντα, προκειμένου ο Αραούχο να αισθανθεί και πάλι πολύτιμος για μια ομάδα, να εισπράξει εμπιστοσύνη και να αρχίσει να απολαμβάνει και πάλι το ποδόσφαιρο. Πλέον όλοι στα Σπάτα βλέπουν έναν παίκτη που χαμογελά συνεχώς και που είναι ευτυχισμένος και του… φαίνεται. Ο Αραούχο περνά καλά στην ΑΕΚ. Και του φαίνεται. Έχει άριστες σχέσεις μ’ όλους και κυρίως με τον Μανόλο Χιμένεθ.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Για τους οπαδούς της ΑΕΚ, ο Αραούχο είναι ο νέος μεγάλος ήρωας. Και αυτό το εισπράττει ο Αργεντινός φορ. Ακόμα και στις βόλτες που κάνει στην Αθήνα, γίνεται αντικείμενο λατρείας από περαστικούς. Στο ντέρμπι της περασμένης Τετάρτης (26/4) με τον Ολυμπιακό, ο Αραούχο άκουσε το όνομα του απ’ όλο το γήπεδο, ήδη από την προθέρμανση.

Και ο ίδιος τουλάχιστον τρεις φορές κατά την διάρκεια του παιχνιδιού, σήκωσε τα χέρια και ζήτησε από τον κόσμο να φωνάξει ακόμα περισσότερο. Σχέση λατρείας έχει αναπτύξει ο Αργεντινός με τον κόσμο και αυτό του φτιάχνει ακόμα περισσότερο και την ψυχολογία και τον ποδοσφαιρικό εγωισμό. Και φυσικά τον κάνει ακόμα περισσότερο ευτυχισμένο στην ΑΕΚ.

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟΝ... ΙΟΥΝΙΟ

Με τα δεδομένα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, το "είμαι ευτυχισμένος" του Αραούχο και ο σχηματισμός με τα δάκτυλα μιας καρδιάς γύρω από το σήμα της ομάδας μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δεν είναι αρκετά για να κρατήσουν τον παίκτη στην ΑΕΚ. Είναι δανεικός από την Λας Πάλμας και ως εκ τούτου το πάνω χέρι ανήκει στους Ισπανούς.

Προφανώς έχει σημασία το γεγονός πως η ΑΕΚ θα κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει με την μορφή δανεισμού για ακόμα έναν χρόνο. Προφανώς και θα παίξει ρόλο η επιθυμία του παίκτη. Όμως είναι βέβαιο πως υπάρχουν και πολλές άλλες παράμετροι, που θα κρίνουν το μέλλον του Αργεντινού φορ. Όλα αυτά βεβαίως, μετά το τέλος και των πλέι οφ. Δηλαδή τον Ιούνιο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ