ΑΕΚ

"Γυρίζει" του Γιόχανσον;

"Γυρίζει" του Γιόχανσον;
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Βαγγέλης Αρναούτογλου γράφει για την υπόθεση του Σουηδού ο οποίος διαπιστώνει τις εντός της ΑΕΚ θετικές εξελίξεις, τη βελτίωσή της στην Ευρώπη και δείχνει πάλι χαρούμενος. Τι θα προσπαθήσει να πετύχει ο τεχνικός διευθυντής της ομάδας.

Κόντρα στις καφενειακού επιπέδου προσεγγίσεις που μέσω μερίδας του Τύπου μοιράστηκαν λες και ζούμε στον ποδοσφαιρικό μεσαίωνα, η ΑΕΚ συνεχίζει να εκμεταλλεύεται σωστά και έξυπνα την υπόθεση του Γιάκομπ Γιόχανσον.

Θα ήταν το λιγότερο καταστροφικό για τα σχέδια του προπονητή αν ο Σουηδός έβγαινε εκτός πλάνων ή δεν έβλεπε το όνομά του στην ευρωπαϊκή λίστα μετά από απόφαση του Χιμένεθ. Ο Ισπανός είναι όμως πολύ έξυπνος για αφαιρέσει από τον πλάνο του έναν παίκτη με πολλαπλή χρησιμότητα.

Το πως ο Γιόχανσον αντιμετωπίζει την επόμενη ημέρα της καριέρας του είναι πρωτίστως δικαίωμά του, από τη στιγμή που παραμένει συγκεντρωμένος επαγγελματίας, δε δίνει δικαιώματα και υπηρετεί με τη μέγιστη προσπάθεια τα πλάνα και τις εντολές του προπονητή. Το αν είναι δίκαιη ή όχι η στάση του, το να μην κάθεται καν στο τραπέζι της συζήτησης με την ΑΕΚ, έστω για να ακούσει την πρότασή της, πάλι μόνο υποκειμενικά μπορεί να κριθεί.

SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ËÁÌÉÁ - ÁÅÊ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Γιάκομπ κέρδισε πολλά από αυτή τη σχέση, έγινε διεθνής, κατέκτησε τίτλο, παίζει εκ νέου σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο συζητήσιμος και διαλλακτικός. Επιλέγει το δικό του δρόμο, η μάλλον αυτόν στον οποίο τον οδηγεί ο ατζέντης του. Είναι λίγο στενάχωρο αυτό για κάποιους μέσα στην ομάδα, όμως από την άλλη είναι και μια νόμιμη επιλογή του. Γυρίζει αυτό το παιχνίδι; Η θέληση πάντως υπάρχει.

ΟΙ ΧΕΙΡΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΛΥΜΠΕ

Στο σημείο αυτό καλείται να αναλάβει δράση ο νέος (μαζί και παλιός) τεχνικός διευθυντής. Ο Λυμπερόπουλος είναι ένας άνθρωπος που χειρίζεται πολύ διαφορετικά το ρόλο του εν συγκρίσει με τον προκάτοχό του. Είναι ενεργός σε όσα αφορούν στα αποδυτήρια, επενδύει στις διαπροσωπικές σχέσεις και κερδίζει εμπιστοσύνη. Ίσως αυτά να μη λένε και πολλά στον ψυχρό και απρόσιτο Γιάκομπ, ίσως όμως και να παίξουν το ρόλο τους στην εικόνα της γενικότερης λειτουργίας, η οποία αλλάζει διαρκώς προς το καλύτερο.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Εβδομάδα με την εβδομάδα, ο Γιόχανσον διαπιστώνει ότι το club μεγαλώνει σε Ελλάδα και Ευρώπη. Οι πληροφορίες λένε ότι στη διάρκεια της περασμένης σεζόν, επηρεάστηκε από την αλλοπρόσαλλη κατάσταση με τις διαδοχικές αλλαγές προπονητών. Για έξι μήνες, μέχρι την έλευση του Χιμένεθ, η ΑΕΚ έκανε βήματα προς τα πίσω. Και εκείνο ήταν το διάστημα κατά το οποίο «εδραιώθηκε» στο μυαλό του η επιθυμία φυγής.

Σήμερα ο Σουηδός διαπιστώνει μια άλλη κατάσταση. Όπως επίσης και ότι, εν αντιθέσει με τη φημολογία και τα ακραία σενάρια περί "εξαφάνισής" του, η ΑΕΚ τον διατήρησε στην πρώτη γραμμή (και καλά έκανε διότι είναι παίκτης ιδιαίτερα χρήσιμος). Επίσης, βάσει των όσων γνωρίζει το Sport24.gr, ο Γιόχανσον δεν έχει αυτή τη στιγμή κάτι δυνατό στα χέρια του, πέραν του ενδιαφέροντος της Τουλούζ, το οποίο δεν ευδοκίμησε λόγω χαμηλής προσφοράς προς την Ενωση. Βέβαια τον Γενάρη όταν επί της ουσίας θα είναι ελεύθερος, πολλά μπορούν να συμβούν.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI

Για τον Λυμπερόπουλο είναι μια καλή στιγμή να επωφεληθεί της κατάστασης και να επιχειρήσει, προσπαθώντας να πείσει τον Γιόχανσον ότι μια - μεταξύ τους - κουβέντα είναι ωφέλιμο να γίνει. Μια συζήτηση με την ΑΕΚ να επιζητά την επέκταση της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά μαζί και να τον βεβαιώνει ότι αν προκύψει ενδιαφέρον ομάδας που θα τον δελεάσει, η Ένωση θα δείξει θετική προς αυτή την κατεύθυνση.

Είναι ένα κρίσιμο σταυροδρόμι για τον Γιόχανσον. Και σίγουρα θα παίξουν το ρόλο τους τα αποτελέσματα της Εθνικής Σουηδίας με το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία στη μάχη της συμμετοχής στο Μουντιάλ της Ρωσίας, η οποία μπορεί να επιτευχθεί και δίχως μπαράζ για τους Σουηδούς.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ