ΑΕΚ

Γρίφος… η κορυφή της επίθεσης

Γρίφος… η κορυφή της επίθεσης
Αραβίδης Μπακασέτας Πέκχαρτ

Μόνο μια θέση "πονοκεφαλιάζει" τον Κετσπάγια για την ενδεκάδα της ρεβάνς με την Σεντ Ετιέν. Το Sport24.grέχει το ρεπορτάζ.

Θεωρητικά η ρεβάνς της Πέμπτης (4/8) με την Σεντ Ετιέν, θα είναι ένα ματς πολύ διαφορετικό για την ΑΕΚ, σε σχέση μ’ εκείνο της Γαλλίας. Στην πράξη όμως, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν πρόκειται να προσεγγίσει πολύ διαφορετικά το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, σε σχέση μ’ αυτό του Ζοφρουά Γκισάρ.

Ούτε ως προς την φιλοσοφία και τον προσανατολισμό (δεν πρόκειται η ΑΕΚ να πάρει ρίσκα), αλλά ούτε ως προς την ενδεκάδα. Οι δέκα από τους έντεκα, του βασικού σχήματος της ρεβάνς, θα είναι οι ίδιοι με το πρώτο ματς στη Γαλλία. Κυρίως διότι συνολικά πήγαν καλά, αλλά και διότι ο χρόνος που μεσολαβεί ανάμεσα στα δυο ματς, είναι ελάχιστος.

Η θέση που φαίνεται να «πονοκεφαλιάζει» τον Κετσπάγια καταστρώνοντας το πλάνο για την ρεβάνς, είναι αυτή στην κορυφή της επίθεσης. Το… πείραμα Πέκχαρτ στην κορυφή, στο Ζοφρουά Γκισάρ απέτυχε. Ο Τσέχος ήταν ο μοναδικός από τους έντεκα, που ήταν εκτός… ρυθμού αγώνα. Επομένως δύσκολα ο Κετσπάγια θα πάει σ’ αυτή την επιλογή στο ματς της Αθήνας. Επίσης ο Αλμέιδα, δεν είναι ακόμα έτοιμος για βασική ενδεκάδα. Εκτός αν ο τεχνικός της ΑΕΚ κάνει μια πολύ μεγάλη έκπληξη. Κάτι όμως που συγκεντρώνει ελάχιστες πιθανότητες.

Επομένως ως επιλογές μένουν μόνο ο Χρήστος Αραβίδης και ο Τάσος Μπακασέτας. Τον «Άραβα» ο Κετσπάγια τον σκεφτόταν και για το πρώτο παιχνίδι. Είτε για την κορυφή, είτε για το άκρο της επίθεσης. Τελικά επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο. Τώρα όμως δεν αποκλείεται να τον χρησιμοποιήσει και μάλιστα από την αρχή. Η εναλλακτική Μπακασέτα, αφορά μόνο το ενδεχόμενο που ο Κετσπάγια θα επιλέξει ουσιαστικά ένα σχήμα χωρίς φορ. Όπως στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου στην Γαλλία. Κάτι που πάντως δεν μπορεί να αποκλειστεί.

Είναι βέβαιο πως οριστική απόφαση ο τεχνικός της ΑΕΚ ακόμα δεν έχει πάρει. Στην χθεσινή (31/7) προπόνηση, έκανε δίτερμα με ομάδες των δώδεκα ποδοσφαιριστών, όπως και στο Κίελτσε. Προφανώς και δούλεψε και μ’ αυτό πράγματα πάνω στην τακτική, όπως συνέβαινε και στην Πολωνία. Αλλά… προθέσεις, δεν έδειξε ως προς την τελική επιλογή του φορ. Πιθανότατα το σημερινό (1/8) δίτερμα, να φανερώνει ισχυρές ενδείξεις.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ