ΑΕΚ

Γρίφος για τον Χιμένεθ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Μανόλο Χιμένεθ έχει τους προβληματισμούς του για τον νέο τρόπο που προσπαθεί να λανσάρει ο αντίπαλος, αλλά και τα «σιγουράκια» του ενόψει του πρώτου προημιτελικού στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Ανακατεμένα πράγματα δοκιμάστηκαν από τον Μανόλο Χιμένεθ στην προπόνηση της Τρίτης, την τελευταία πριν από τον πρώτο προημιτελικό Κυπέλλου κόντρα στον Ολυμπιακό.

Αφενός διότι ο Ισπανός συνηθίζει να κρατάει κλειστά τα χαρτιά του ακόμα και προς τους ποδοσφαιριστές του, πολλές φορές εκπλήσσοντας και τους ίδιους με τις επιλογές του, αφετέρου επειδή η μελέτη του αντιπάλου είναι πλέον μία δυσκολότερη υπόθεση.

Από τις κλισέ και προβλέψιμες επιλογές του Τάκη Λεμονή, στις καινοτομίες που επιχειρεί να μεταλαμπαδεύει στο παιχνίδι του ΟΣΦΠ ο Όσκαρ Γκαρθία, υπάρχει μία σημαντική απόσταση, ένα μεταβατικό στάδιο το οποίο ενδέχεται να εμφανίσει μπροστά του εκπλήξεις τις οποίες δεν περιμένει. Και το οποίο (μεταβατικό στάδιο) σε κάθε περίπτωση αποτελεί μια διαδικασία αλλαγής στην τακτική φιλοσοφία του αντιπάλου.

Ο Χιμένεθ θα παρατάξει την ΑΕΚ (ρισκάροντας πάντοτε μια τέτοια πρόβλεψη και όχι επειδή το έχουμε «δεμένο») με μία ευέλικτη διάταξη, η οποία θα είναι εύκολο να λάβει διαφορετική μορφή, δίχως ο προπονητής να σπαταλήσει απαραίτητα κάποια αλλαγή για να το πετύχει. Η λογική πρεσβεύει ότι το σύνολο που θα επιλέξει, θα παραταχθεί σε σχηματισμό «3-5-2», αλλά θα είναι εύκολο και δίχως να διαταραχθούν οι ισορροπίες, να μετατραπεί σε «4-2-3-1» ώστε να «κουμπώσει» πάνω στη διάταξη της ομάδας του λιμανιού.

ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ

Είναι κάτι που πολλάκις έχει επιστρατευτεί ως «τρικ» από τον προπονητή της ομάδας και επιτυγχάνεται μέσω της μετατόπισης του Μπακάκη από θέση σε αριστερού στόπερ σε εκείνη του αριστερού μπακ. Ταυτόχρονα ο Λόπες ανεβαίνει σε θέση εξτρέμ και ένας εκ των επιθετικών (ο Χριστοδουλόπουλος εφόσον είναι στο αρχικό σχήμα ή ο Μασούντ εάν προτιμηθεί) παίρνει τη δεξιά πτέρυγα.

Ο αποκλεισμός του Γιακουμάκη από την αποστολή, ίσως να σχετίζεται και με την απαίτηση (βάσει του σχετικού κανονισμού) να υπάρχουν δύο παίκτες κάτω των 20 ετών (Γιούσης και Γιανούτσος) στις 18αδες των ομάδων, ίσως όμως να κρύβει και μια σκέψη του Χιμένεθ να κρατήσει στον πάγκο έναν των εκ των Αραούχο ή Λιβάγια προκειμένου να έχει μία ποιοτική εναλλακτική λύση για την επίθεση.

Τα «σιγουράκια» που επιστρέφουν είναι ο Λόπες και ο Σιμόες, ενώ ο παρτενέρ του δεύτερου θα επιλεγεί μεταξύ των Κονέ ή Γαλανόπουλου. Ύψος και τεχνική (λόγω Ταχτσίδη και Ρομαό) ή ταχύτητα και τρεξίματα;

Μια πιθανή ενδεκάδα αποτελούν οι: Μπάρκας, Γκάλο, Τσιγκρίνσκι, Βράνιες, Μπακάκης, Λόπες, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Χριστοδουλόπουλος, Λιβάγια, Αραούχο.

Σοβαρή υποψηφιότητα για το αρχικό σχήμα θέτουν όμως και οι Λαμπρόπουλος (αντί Βράνιες), Μασούντ (αντί Λάζαρου ή ενός εκ των Λιβάγια - Αραούχο).

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ