ΑΕΚ

Γκρανκάσες και ρουμπάμπες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΜΑΥΡΟΥ ΣΤΟ ΟΑΚΑ.ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI EUROKINISSI SPORTS

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης, έχει έναν δικό του τρόπο, τη δική του ξεχωριστή φρασεολογία. Οι ατάκες του δεν είναι συχνές, είναι όμως καίριες, αιχμηρές ή και σπάνιες. Κάτι που συνήθως δεν έχεις ακούσει...

Όταν ο Δημήτρης Μελισσανίδης θέλει κάτι να πει για να εκδηλώσει εκνευρισμό, υπεροπλία, αποφασιστικότητα, δυναμική, δεν θα είναι πάντα αυτό που έχεις συνηθίσει. Θα είναι κάτι για το οποίο θα πρέπει να ανατρέξεις σε συγκεκριμένες αναφορές προκειμένου να το βρεις...

Οι "γκρανκάσες και οι ρουμπάμπες". Οι "Μπατράνηδες" και οι "μπούληδες που είπαν μαμά στα 20". Το Sport24.gr ανατρέχει στο πρόσφατο παρελθόν, ανασύροντας στην επιφάνεια κάποιες από τις επικές ατάκες του "Τίγρη". Και στο τέλος δίνει μπόνους μια ατάκα από την ΑΕΚ των 90's.

ΤΣΙΟΥ ΤΣΙΟΥ ΚΑΙ ΦΟΥΡΟ - 12 Σεπτεμβρίου 2013, στην παρουσίαση της φανέλας της ΑΕΚ: "Εμείς δεν έχουμε τίποτα με καμία ομάδα. Ούτε με Παναθηναϊκό ούτε με τον Ολυμπιακό. Δεν ανοίγω καμία βεντέτα. Βεντέτα ανοίγω μόνο με μάγκες και όχι με ανθρώπους που δεν πήγαν στρατό με πλαστά χαρτιά. Αυτοί φοράνε φουρό. Ας μου στείλουν γραπτώς ότι δεν θέλουν τη χορηγία. Όχι με πόλεμο από τις εφημερίδες. Με τσίου τσίου και νεροπίστολα νομίζουν ότι θα έρθουν;".

Το βαλλόμενο πρόσωπο: Βαγγέλης Μαρινάκης

ΟΙ ΜΠΟΥΛΗΔΕΣ ΚΑΙ Ο ΨΑΛΤΗΣ - Συνέντευξη Τύπου στο ΟΑΚΑ, Νοέμβριος 2014: "Δεν υπάρχει Χούντα στον πλανήτη που δεν έχει πέσει, έτσι σας λέω ότι θα πέσει και αυτή... Επένδυση είναι να παίρνουμε κάθε χρόνο 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο, να τα παντελονιάζουμε και να λέμε μετά για επενδύσεις; Κάποιων το διεστραμμένο μυαλό ήθελε την ΑΕΚ θυγατρική... Εγώ δεν βρήκα τίποτα έτοιμο. Κάποιοι τα βρήκαν όλα έτοιμα. Μπούληδες ήταν μπούληδες θα μείνουν. Είπαν μαμά 20 χρονών. Βρήκαν ένα σύστημα έτοιμο και το χρησιμοποιούν. Εγώ δεν σας λέω ότι είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιράνθρωπος είμαι. Είναι όμως απαράδεκτο να αναφέρονται όλα τα όργανα του ποδοσφαίρου στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Φαταούλες όλα τα θέλουν δικά τους, έτσι έχουν μάθει στη ζωή τους".

Το βαλλόμενο πρόσωπο: Βαγγέλης Μαρινάκης

ΝΕΚΡΟΚΕΦΑΛΕΣ ΚΑΙ ΓΚΡΑΝΚΑΣΕΣ - 9 Ιανουαρίου 2016, μετά το ματς ΑΕΚ - Ξάνθη 2-1: "Λίγα ψωμιά τους έμειναν, στους πονηρούς που τους ξέρει όλη η Ελλάδα. Δεν γίνεται να διοικούν το ελληνικό ποδόσφαιρο νεκροκεφαλές και γκρανκάσες. Ήρθε η ώρα τους, έχουν τελειώσει και το ξέρουν".

Το βαλλόμενο πρόσωπο: Γιώργος Γκιρτζίκης

ΣΦΥΡΙΓΜΑ ΣΤΑ ΤΡΕΝΑ - 16 Ιανουαρίου 2016, μετά το ματς Κυπέλλου ΑΕΚ – Ηρακλής 4-1: "Μπράβο στην ΑΕΚ, που κέρδισε τον Ηρακλή 4-1 παίζοντας με 10 παίκτες, με έναν διαιτητή περίεργο. Όμως δεν πειράζει. Σε οκτώ μήνες, αυτοί οι διαιτητές θα σφυρίζουν για να… φύγουν τα τρένα. Μόνο εκεί θα σφυρίζουν".

Το βαλλόμενο πρόσωπο: Γιάννης Δελφάκης

Ο ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑ ΚΑΙ ΟΙ 40 ΚΛΕΦΤΕΣ - 13 Φεβρουαρίου 2016, μετά το ματς ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0: "Όλοι τα βλέπουν τα αίσχη, μόνο εσείς έχετε μούγκα, οι δημοσιογράφοι, γιατί κάποιοι μπορεί να είσαστε και στο payroll. Σήμερα η ΑΕΚ δεν κέρδισε τον Ολυμπιακό, αλλά τον Αλή Μπαμπά και τους 40 κλέφτες. Το ελληνικό ποδόσφαιρο θα το αλλάξουμε όσοι το αγαπάμε πραγματικά. Θα παλέψουμε να φύγουν αυτές οι γκρανκάσες".

Τα βαλλόμενα πρόσωπα: Βαγγέλης Μαρινάκης και ρεπόρτερ που ασχολούνται με τον Ολυμπιακό

ΧΑΡΑΚΙΡΙ ΜΕ ΤΟ ΑΙΜΑ ΜΑΣ - Ομιλία στους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ πριν από τον τελικό Κυπέλλου 2016 κόντρα στον Ολυμπιακό: "Για να νικήσετε ένα πράγμα χρειάζεται. Ψυχή! Μπορείτε, αρκεί να το πιστέψετε. Μόνο ψυχή θέλω να δω. Τίποτε άλλο. Όλοι ρε. Να ορκιστούμε εδώ όλοι μαζί. Ότι θα το πάρουμε. Αν δεν μπορούμε να κάνουμε χαρακίρι ρε. Με το αίμα μας να ορκιστούμε. Εγώ πρώτος. Φέρτε να κάνω χαρακίρι πρώτος εγώ και μετά εσείς. Να ορκιστούμε ρε ότι δεν τελειώνει ο αγώνας αν δεν νικήσουμε. Χαρακίρι όλοι. Πρώτος εγώ. Πάμε να το πάρουμε"...

Αποδέκτες: Οι ποδοσφαιριστές και ο προπονητής της ΑΕΚ

ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΟ - 10 Δεκεμβρίου 2016, μετά την επικράτησε με 4-0 επί του Λεβαδειακού στο ΟΑΚΑ: "Ναι, νικήσαμε την Μποταφόγκο".

Αποδέκτης: Μάλλον ο προπονητής της ΑΕΚ Ζοζέ Μοράις και οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ, σε μια περίοδο πολλών κακών αποτελεσμάτων για την ομάδα. Σχόλιο προφανώς ειρωνικό...

ΑΠΑΤΣΙ - 20 Ιανουαρίου 2017, προπονητικό κέντρο Σπάτων, κατά την παρουσίαση του Μανόλο Χιμένεθ ως τρίτου προπονητή στην ίδια σεζόν: "Σας παρουσιάζω τον καινούργιο σας προπονητή, ο οποίος επιλέχθηκε γιατί γνωρίζει την ομάδα, έχει δουλέψει εδώ και έχει κατακτήσει ένα Κύπελλο. Θέλω να ξέρετε ότι παρά τα άσχημα αποτελέσματα εξακολουθώ να σας πιστεύω και θα είμαι δίπλα σας. Πρέπει να ανατρέψετε την κατάσταση, πιστέψτε στους εαυτούς σας και δώστε τα όλα. Από εδώ και πέρα σας θέλω… Απάτσι!".

Αποδέκτες: Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ

ΡΟΥΜΠΑΜΠΑΣ - 11 Ιουλίου 2017, συνέντευξη Τύπου για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια: "Η Αγιά Σοφιά θα γίνει, θα έρχονται να την καμαρώνουν κι αυτοί που δεν τη θέλουν. Ο… ρουμπάμπας να γυρίσει ανάποδα, το γήπεδο της ΑΕΚ θα γίνει".

Αποδέκτες: Ολοι οι (εντός κι εκτός των τειχών πολέμιοι της "Αγιάς Σοφιάς")

ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ - Η ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΠΑΡΝΤΟ - Μάιος 1995, σε τηλεοπτική εκπομπή: "Αυτό που ξέρω εγώ κύριε Μπάκα, είναι ότι βγαίνετε στα κανάλια με το κόκκινο βρακί και το δείχνετε σαν την Μπριζίτ Μπαρντό σε όλη την Ελλάδα".

Το βαλλόμενο πρόσωπο: Ο ρέφερι Δημήτρης Μπάκας που είχε ξυλοκοπηθεί κατηγορώντας εμμέσως τον Μελισσανίδη ότι ήταν πίσω από αυτή την ιστορία λέγοντας "ο κύριος Μελισσανίδης γνωρίζει ποιοι μου το έκαναν αυτό". Για να λάβει την ανωτέρω απάντηση...

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ