ΑΕΚ

Γκάλο στο Sport24.gr: "Γι' αυτό νικήσαμε τον Ολυμπιακό"

Γκάλο στο Sport24.gr: "Γι' αυτό νικήσαμε τον Ολυμπιακό"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ροντρίγκο Γκάλο, εκ των MVP της τρέχουσας σεζόν της ΑΕΚ, εξήγησε στο Sport24.gr γιατί η Ένωση νίκησε τον Ολυμπιακό και πανηγύρισε τη 15η κατάκτηση Κυπέλλου της ιστορίας της.

Ανακοινώθηκε τέτοια εποχή, πριν από ένα χρόνο, ως ελεύθερος από την Πάσος Φερέιρα. Μπορεί πολλοί να γνώριζαν τον Ροντρίγκο Γκάλο από τον Παναιτωλικό, ωστόσο λίγοι περίμεναν ότι θα εξελισσόταν σε ακρογωνιαίο λίθο της ΑΕΚ. Ο Βραζιλιάνος μίλησε στο Sport24.gr με τη λήξη του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας, εξήγησε γιατί η ΑΕΚ ήταν καλύτερη από τον Ολυμπιακό κι έφθασε στην κατάκτηση του τίτλου και σχολίασε το...σχεδόν άδειο ΟΑΚΑ.

ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΕΚ

- Κύπελλο. Εκπληρώθηκε ένας στόχος;

"Ναι, σήμερα επιτεύχθηκε ένας από τους στόχους που είχαμε θέσει. Ήταν δύσκολο αλλά και πολύ σημαντικό. Τώρα που η ομάδα επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία, στην πρώτη της χρονιά να πάρει τίτλο. Τώρα σκεφτόμαστε τα Play-offs να πάρουμε κι εκεί μια καλή θέση"

- Το "κλειδί" για τη νίκη, την κατάκτηση του τίτλου;

"Νομίζω ότι όλα τα παιδιά τρέξαμε, ο,τι κάναμε το κάναμε μαζί. Όλοι ήμασταν έτοιμοι και γι' αυτό κερδίσαμε"

- Η ΑΕΚ ήταν η μοναδική ελληνική ομάδα που νίκησε τον Ολυμπιακό, δύο φορές μάλιστα, αυτή τη σεζόν. Απέδειξε ότι είναι καλύτερη ομάδα από τον Ολυμπιακό;

"Δεν ξέρω, ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα. Στο πρώτο ματς (πρωτάθλημα) που νικήσαμε εδώ, τρέξαμε όλοι και σήμερα δεν κάναμε κάτι διαφορετικό. Στο λέω ξανά, ότι τρέξαμε όλοι και γι' αυτό νικήσαμε"

- Τι σημαίνει αυτή η νίκη για τη συνέχεια; Η ΑΕΚ είναι στην τρίτη θέση των Playoffs, με ένα ματς λιγότερο. Έχει στόχο την πρώτη για να παίξει στα προκριματικά του Champions League. Θα χρειαστεί να παίξει ακόμη και κάθε δυο ημέρες. Μπορεί να τα καταφέρει;

"Νομίζω ότι λόγω προγράμματος θα χρειαστεί να ξεκουραστούν μερικοί ποδοσφαιριστές, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που ξέρει τι θα κάνει. Από αύριο που θα μιλήσουμε με τον μίστερ, θα σκεφτούμε το επόμενο ματς. Πήραμε το Κύπελλο, εκπληρώθηκε ένας στόχος, τώρα κοιτάμε τον επόμενο."

- Πώς θα γιορτάσεις την πρώτη σου κατάκτηση του Κυπέλλου;

"Δεν ξέρω μου είπαν θα πάμε στη Νέα Φιλαδέλφεια και μετά με τη γυναίκα μου, τους φίλους μου στο σπίτι"

- Ένα ΟΑΚΑ, σχεδόν, άδειο. Πώς είναι για τον ποδοσφαιριστή;

"Νομίζω ότι ένας τελικός Κυπέλλου θα πρέπει να διεξάγεται με την παρουσία φιλάθλων. Σε ένα γεμάτο γήπεδο. Δεν είναι το ίδιο, όταν το γήπεδο είναι άδειο. Αλλά κι αυτοί που ήταν σήμερα εδώ έκαναν πολύ θόρυβο..."

- Η ΑΕΚ πέρασε από πολλές διακυμάνσεις, σημεία καλά αλλά και δύσκολα μέσα στη σεζόν. Άλλαξε τρεις προπονητές. Ποιο είναι αυτό το μυστικό που κράτησε την ομάδα ενωμένη;

"Κάθε αλλαγή προπονητή είναι δύσκολη. Αλλά, έχουμε καλούς ποδοσφαιριστές και προσαρμοζόμαστε γρήγορα στη νέα στρατηγική του κάθε προπονητή. Είμαστε ενωμένοι στα αποδυτήρια, αυτό είναι το μυστικό".

- Η ΑΕΚ νίκησε δύο φορές τον Ολυμπιακό φέτος. Απέδειξαν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ ότι είναι στο ίδιο επίπεδο ή και καλύτεροι από αυτούς του Ολυμπιακού;

"Ο κόσμος θα πρέπει να κρίνει ποιοι είναι καλύτεροι. Όπως είπα, ο Ολυμπιακός έχει καλή ομάδα, καλούς παίκτες. Δεν θα καθίσω να κάνω σύγκριση, ποιος είναι καλύτερος από ποιον, νομίζω ότι πρέπει να το δείξεις στον αγωνιστικό χώρο και το κάναμε σήμερα και είμαι πολύ ευχαριστημένος".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ