ΑΕΚ

Γκάλο: "Λογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος"

Γκάλο: "Λογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ροντρίγκο Γκάλο μιλά για τη σεζόν που πέρασε αλλά και αυτή που ακολουθεί. Μπορεί να είναι Βραζιλιάνος, όμως πλέον την ελληνική πραγματικότητα την ξέρει καλά.

Όπως και αυτή της ΑΕΚ. Ο Ροντρίγκο Γκάλο ετοιμάζεται για την δεύτερη σεζόν του με τα κιτρινόμαυρα και την τρίτη του στην Ελλάδα. Παραδέχεται πως πλέον ο κόσμος έχει πολύ περισσότερες απαιτήσεις από την ομάδα, σε σχέση με πέρυσι. Ενώ μιλάει και για την "μάχη" που θα δώσει με τον Μπακάκη για την θέση του βασικού στο δεξί άκρο της άμυνας.

ΚΙΕΛΤΣΕ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΛΗΣ

-Δεύτερη χρονιά στην ΑΕΚ, πέρσι πήρες το κύπελλο. Ποιοι είναι οι προσωπικοί και ομαδικοί στου στόχοι για φέτος;
«Θα ήθελα μια παρόμοια χρονιά με πέρυσι. Κατάκτηση του κυπέλλου, μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα αλλά και στην Ευρώπη. Όμως ξεκινάμε τώρα, οπότε βλέποντας και κάνοντας, πρέπει να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε και στη πορεία να δούμε πως πάει το πρωτάθλημα».

-Δύο συνεχόμενες χρονιές εκ των οποίων η μία με την ΑΕΚ έχεις αναδειχθεί καλύτερος δεξιός μπακ του πρωταθλήματος. Είναι και για φέτος στόχος σου;
«Εγώ δουλεύω καθημερινά για να βοηθάω την ομάδα. Είμαι χαρούμενος φυσικά που έχω βγει ο καλύτερος δεξιός μπακ αλλά με ενδιαφέρει κυρίως να βοηθάω την ομάδα πρώτα και μετά αν είναι να πάρω κάποιο προσωπικό βραβείο».

Γκάλο: "Λογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Τι είναι αυτό που σε κάνει και πέρσι να έχεις αγωνιστεί στα περισσότερα παιχνίδια ως βασικός αλλά και φέτος μέχρι στιγμής να έχεις κερδίσει την εμπιστοσύνη του Κετσπάγια;
«Δεν ξέρω ποιο μπορεί να είναι αυτό το χαρακτηριστικό, ξέρω ότι κατά τη διάρκεια των προπονήσεων αλλά και των αγώνων εγώ δίνω το 100%. Είμαι χαρούμενος που κέρδισα την εμπιστοσύνη πέρσι από τους προπονητές και φέτος βλέπω ότι αποδίδει. Είμαι πολύ χαρούμενος που βοηθάω την ομάδα για να φτάνει σε επιτυχίες».

-Γνωρίζεις ότι φέτος ο κόσμος θα έχει περισσότερες απαιτήσεις λόγω και της κατάκτησης του κυπέλλου Ελλάδας;
«Φυσικά και το καταλαβαίνω είναι φυσιολογικό. Την προηγούμενη χρονιά προερχόμασταν από τη δεύτερη κατηγορία, κάναμε μια πολύ καλή πορεία στο πρωτάθλημα και κατακτήσαμε το κύπελλο. Είναι απόλυτα λογικό ο κόσμος να έχει περισσότερες απαιτήσεις. Εμείς είμαστε εδώ για να δώσουμε στον κόσμο ευτυχία και χαρά».

-Ο συναγωνισμός φέτος με τον Μπακάκη είναι ακόμα πιο δυνατός από πέρσι. Είναι κάτι που σε βοηθάει;
«Ο Μπακάκης είναι ένας παίκτης με μεγάλη ποιότητα και πολλά προσόντα. Τον εκτιμώ και πιστεύω ότι είναι ανά πάσα στιγμή έτοιμος για να πάρει χρόνο συμμετοχής. Και οι δύο δίνουμε τα πάντα κατά τη διάρκεια της προπόνησης. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει ποιος θα ξεκινήσει σε κάθε παιχνίδι. Το θετικό είναι ότι ο ένας σέβεται τον άλλο και αυτό μας βοηθάει και τους δύο».

Γκάλο: "Λογικό να έχει απαιτήσεις ο κόσμος"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

-Ποια διαφορετικά στοιχεία βλέπεις στην ομάδα σε σχέση με πέρσι;
«Πάνω κάτω οι παίκτες είμαστε ίδιοι με την προηγούμενη χρονιά οπότε γνωρίζει ο ένας τον τρόπο παιχνιδιού του άλλου. Οι κινήσεις που κάνουμε μέχρι στιγμής είναι παρόμοιες. Βέβαια ακόμα είναι πάρα πολύ νωρίς. Ο προπονητής έχει αρχίσει να δίνει στοιχεία που θέλει και με τον καιρό θα δούμε τα διαφορετικά στοιχεία που θα έχει η ομάδα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ