ΑΕΚ

Γιόχανσον ο 6ος και οι... επόμενοι υποψήφιοι διεθνείς της ΑΕΚ

Γιόχανσον ο 6ος και οι... επόμενοι υποψήφιοι διεθνείς της ΑΕΚ
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είναι ο έκτος παίκτης του ρόστερ της ΑΕΚ που έγινε διεθνής μέσω της Ένωσης. Ποιοι είναι οι "κιτρινόμαυροι" που ακολουθούν σε υποψηφιότητα. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Αν ο γενικός κανόνας θέλει τους ποδοσφαιριστές να έχουν ως όνειρο ζωής την πρόσκληση στην εθνική ομάδα, η αλήθεια είναι πως ο Γιάκομπ Γιόχανσον αποτελούσε την εξαίρεση. Βλέπετε, ο Σουηδός μέσος ποτέ δεν είχε κρύψει, πως η πρώτη του προτεραιότητα ήταν ο σύλλογος που αγωνίζεται. Και την εθνική την βλέπει ως… μπόνους. Άλλωστε το είχε αποδείξει και στην πράξη.

Όταν τον Γενάρη του 2015 είχε κληθεί να συμμετάσχει σε τουρνουά της εθνικής του, αλλά με παίκτες μόνο από το σουηδικό πρωτάθλημα, εκείνος είχε αρνηθεί. Και αυτό διότι μόλις είχε πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ και δεν ήθελε να χάσει τις πρώτες προπονήσεις προσαρμογής. Από τότε βέβαια κύλησε πολύ νερό στο αυλάκι. Και με τις εμφανίσεις του, ο Γιόχανσον κέρδισε μια θέση στην κανονική αποστολή της εθνικής ομάδας της Σουηδίας. Κάτι που προφανώς αποτελεί καταξίωση για τον Σουηδό μέσο αλλά και δικαίωση της δουλειάς του. Δουλειά που έκανε εξαιρετικά, τα σχεδόν δυο χρόνια που βρίσκεται στην ΑΕΚ.

Ο ΕΚΤΟΣ ΣΤΗ ΣΕΙΡΑ

Αυτή την πρόσκληση στην εθνική Σουηδίας, ο Γιόχανσον την κέρδισε επί της ουσίας μέσα από την ΑΕΚ. Δεν είναι όμως και ο πρώτος από το ρόστερ της Ένωσης, που μέσα από τις εμφανίσεις με την κιτρινόμαυρη φανέλα, έγινε διεθνής. Έχουν προηγηθεί ήδη πέντε. Ο Πέτρος Μάνταλος, Μιχάλης Μπακάκης, ο Χρήστος Αραβίδης, ο Βαγγέλης Πλατέλλας και ο Άνταμ Τζανετόπουλος, κέρδισαν μέσω της ΑΕΚ, την κλήση τους στην εθνική ανδρών. Πρώτος στη σειρά ήταν ο Μάνταλος, ήδη από τότε που η Ένωση ήταν στην Β’ εθνική. Ο επόμενος ήταν ο Μπακάκης, επίσης στη Β’ εθνική. Και τους ακολούθησαν ο Αραβίδης με τον Πλατέλλα και κατόπιν ο Τζανετόπουλος. Βεβαίως διεθνής είναι και ο Μπακασέτας. Μόνο που έκανε το ντεμπούτο του στην εθνική, περίπου έναν μήνα πριν πάρει μεταγραφή στην ΑΕΚ.

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ... ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Εκτός από τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που ήδη έχουν καταφέρει να κερδίσουν θέση στην εθνική, υπάρχουν και αυτοί που έχουν βάλει… πλώρη για να το πετύχουν στο άμεσο μέλλον. Πρώτος στη σειρά ο Γιάννης Ανέστης. Βασικός και αναντικατάστατος φέτος, με εντυπωσιακές εμφανίσεις όπως την πρόσφατη στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ και αυτή στην Λάρισα. Μάλιστα στο ματς με την ΑΕΛ, ήταν παρών και ο ομοσπονδιακός τεχνικός Μίκαελ Σκίμπε. Επίσης στόχο την κλήση στην εθνική ομάδα, έχει βάλει και ο Δημήτρης Κολοβέτσιος. Ειδικά από την στιγμή που έχει ξανακερδίσει την θέση του βασικού, από τότε που τραυματίστηκε ο Λέσκοτ. Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, που επίσης έχει πάρει ματς φέτος, είτε ως στόπερ, είτε ακόμα και ως αμυντικό χαφ. Ενώ μέσα από την παρουσία του στην ΑΕΚ και ακολουθώντας τα χνάρια του Γιόχανσον, θέλει να διεκδικήσει ευκαιρία στην εθνική Πορτογαλίας και ο Αντρέ Σιμόες. Άλλωστε ο Φερνάντο Σάντος έχει πάντα και το μυαλό του στην Ελλάδα, αλλά και εικόνα του ελληνικού πρωταθλήματος. Παρόλο που ο ίδιος ο Σιμόες παραδέχεται πως είναι δύσκολο να βρει θέση στην εθνική Πορτογαλίας, με τόσες ποιοτικές επιλογές που υπάρχει στη μεσαία γραμμή.

ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Στο φετινό ρόστερ της ΑΕΚ υπάρχουν και ξένοι ποδοσφαιριστές που είχαν θέση στην εθνική ομάδα της χώρας τους, την έχασαν και τώρα θέλουν να την διεκδικήσουν και πάλι. Κάτι θέλουν να το πετύχουν μέσα από τις εμφανίσεις τους με την φανέλα της Ένωσης. Τέτοια περίπτωση είναι ο Ντμίτρο Τσιγκρίνσκι. Έχει πάντα στο μυαλό του την επιστροφή του στην εθνική ομάδα της Ουκρανίας και δεν το κρύβει. Το ίδιο ισχύει και για τον Ούγκο Αλμέιδα. Υπήρξε βασικό στέλεχος της εθνικής Πορτογαλίας, η κακή διετία που έκανε πριν έρθει στην ΑΕΚ, του κόστισαν την θέση του. Αλλά τώρα στην Ένωση, θέλει να ξαναγίνει διεθνής και το δηλώνει ανοικτά. "Είναι ένας από τους στόχους μου να παίξω με την Πορτογαλία στο Μουντιάλ του 2018 και αν δεν συμβεί κάτι σοβαρό με την υγεία μου, θα είμαι σε θέση να βοηθήσω. Θέλω πολύ να είμαι στη Ρωσία και θα κάνω ό,τι μπορώ για να τα καταφέρω", έχει τονίσει ο Αλμέιδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

"Μάτια" της ΑΕΚ στο Τσάβες - Φεϊρένσε
Ο Μοράις έδωσε κατευθύνσεις για την λειτουργία της ΑΕΚ
Έτοιμη η ΑΕΚ για την κρίσιμη παρουσίαση
Ο Πατίτο, τα προγνωστικά και το μπλέξιμο
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ