ΑΕΚ

Γιόχανσον: "Δεν εγγυώμαι πως θα βρίσκομαι στην ΑΕΚ το καλοκαίρι"

ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ
ΑΕΚ-ΜΙΛΑΝ (EUROPA LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΓΙΟΧΑΝΣΟΝ ICON

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον μιλώντας σε εφημερίδα της πατρίδας του υποστήριξε πως δεν είναι σίγουρο ότι θα συνεχίσει στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι.

Ένα από τα "καυτά" θέματα της ΑΕΚ είναι η παραμονή ή όχι του Γιάκομπ Γιόχανσον και μετά το καλοκαίρι στην ΑΕΚ καθώς το συμβόλαιο του Σουηδού μέσου ολοκληρώνεται το προσεχές καλοκαίρι.

Οι "κιτρινόμαυροι" έχουν καταθέσει πρόταση στον Σουηδό που όμως ακόμα δεν έχει απαντήσει για το τι θα κάνει. Ο ίδιος παραχώρησε μεγάλη συνέντευξη στην σουηδική εφημερίδα Aftonbladet όπου μίλησε ανοιχτά και τόνισε πως ούτε ο ίδιος μπορεί να εγγυηθεί πως θα είναι στην ΑΕΚ και μετά το καλοκαίρι.

Επίσης τόνισε πως παρά το γεγονός ότι είναι τραυματίες υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για αυτόν ενώ αναφέρθηκε και στο Μουντιάλ αλλά και την αποθεραπεία του:

« Η σύζυγος μου η Άσα είναι από το Σεντερτέλιε και έχουμε ένα σπίτι στην Στοκχόλμη. Καθημερινά κάνω την αποθεραπεία μου, έχω μία φυσιοθεραπεύτρια που ασχολείται επίσης καθημερινά μαζί μου. Όλα πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Κάνω καθημερινή πρόοδο.

Ήδη κάνω ποδήλατο και αρκετές ασκήσεις ενδυνάμωσης και σταθεροποίησης για να δυναμώσω τους μύες γύρω από το γόνατο. Ελπίζω ότι θα αρχίσω να τρέχω σε πισίνα σύντομα και θα ξεκινήσω μετά να κάνω κι άλλες πιο σκληρές ασκήσεις».

- Πότε πιστεύεις ότι θα ξεκινήσεις προπονήσεις;
«Πραγματικά δεν ξέρω ακόμα κι ο ίδιος. Συνήθως 3-4 μήνες μετά την επέμβαση γίνεται αυτό. Είμαι εντός χρονοδιαγράμματος, επομένως ίσως σε τρεις μήνες, κάπου στον Φεβρουάριο. Θα ήταν καλό να ξέρω κι εγώ».

- Τολμάς να κάνεις όνειρα για το Παγκόσμιο Κύπελλο;
«Είναι σπουδαίο που όλα πηγαίνουν εντός πλάνου μέχρι στιγμής. Υπάρχει πολύ χρόνος ακόμα μέχρι το καλοκαίρι και το Παγκόσμιο Κύπελλο και αρκετό πρόγραμμα αποκατάστασης για μένα. Ένας τέτοιος τραυματισμός, όπως ο δικός μου δεν έχει σταθερό χρόνο επιστροφής. Δεν τολμάω να χτίσω ελπίδες, είτε για μένα είτε στους άλλους. Θα το πάω, όπως πάει. Αν δεν είμαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο στην αποστολή, ας είναι έτσι. Εγώ από την πλευρά μου θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ για να είμαι πίσω, όσο πιο γρήγορα και όσο πιο καλά γίνεται χωρίς να πάρω πολλά ρίσκα».

- Τι λες για την κλήρωση του Μουντιάλ;
«Είναι ενδιαφέρουσα. Θα είναι διασκεδαστικά ματς. Υπήρχαν πιο εύκολες και πιο δύσκολες κληρώσεις. Φυσικά και υπάρχουν ελπίδες να προχωρήσουμε. Ένα μέρος της περίεργης ποδοσφαιρικής ζωής που ζούμε είναι ότι επισκέπτεσαι πολλά διαφορετικά μέρη, γνωρίζεις πολλές κουλτούρες και ταξιδεύεις σε μέρη που φυσιολογικά δεν θα πήγαινες ποτέ. Είναι μέρος του παιχνιδιού, αν και καταλαβαίνω ότι τα παιχνίδια της Σουηδίας δεν θα γίνουν σε μέρη που είναι εύκολο για τους οπαδούς να πάνε».

-Για το συμβόλαιο του με την ΑΕΚ που ολοκληρώνεται το καλοκαίρι:
«Δεν κλείνω καμία πόρτα. Δεν λέω ότι εγγυώμαι πως θα βρίσκομαι στην ΑΕΚ το καλοκαίρι, αν και είναι αυτό που οι περισσότεροι προτείνουν. Αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει σε μία μεταγραφική περίοδο. Τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν γρήγορα».

- Υπάρχουν ομάδες που ενδιαφέρονται για σένα, παρά τον τραυματισμό σου;
«Ναι. Έχω ενδείξεις ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Για τέτοιες λεπτομέρειες μπορείτε να απευθυνθείτε στον ατζέντη μου, Στέφαν Σελάκοβιτς. Εγώ έχω αφοσιωθεί στην αποκατάσταση μου».

- Πως αισθάνεσαι για την ΑΕΚ;
«Θέλω να επιστρέψω για την ομάδα μου, αλλά και για το δικό μου καλό. Θα ήθελα να βρίσκομαι στο γήπεδο στην μάχη διεκδίκησης του τίτλου και να πολεμήσω στο Europa League, όπως έχει γίνει μέχρι τώρα. Θα ήταν τρελό. Αλλά πιστεύω ότι έχω διαχειριστεί συναισθηματικά αυτό το κακό που με βρήκε αρκετά καλά».

- Η ΑΕΚ θέλει να ανανεώσει το συμβόλαιο σου;
«Ναι. Θα δούμε όμως που θα καταλήξουμε. Υπάρχουν σημαντικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν»
.

- Τι έχεις να πεις για το χάος στον Παναθηναϊκό;
«Κατά κάποιο τρόπο ποτέ δεν εκπλήσσεσαι ότι συχνά προκύπτουν χαοτικές καταστάσεις στο ελληνικό πρωτάθλημα. Δεν είναι καλή κατάσταση για τον Παναθηναϊκό και η κατάσταση δεν είναι όμορφη για τους Σουηδούς παίκτες της ομάδας εξ’ όσων γνωρίζω. Είναι μία δύσκολη κατάσταση».

- Εσύ πληρώνεσαι κανονικά τον μισθό σου στην ΑΕΚ;
«Ναι, εκεί δεν υπάρχουν προβλήματα».

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ