ΑΕΚ

Γιόχανσον: "Ανυπομονούσα για την πρεμιέρα"

Γιόχανσον: "Ανυπομονούσα για την πρεμιέρα"
Γιόχανσον Δέλλας 350 INTIME SPORTS

Ο Γιάκομπ Γιόχανσον είναι από τους ποδοσφαιριστές που σχεδόν… σιχαίνεται τα λόγια. Μιλάει ελάχιστα, δεν γελά σχεδόν ποτέ και είναι απολύτως αφοσιωμένος στη δουλειά του στο γήπεδο.

Πάντως στους συμπατριώτες από το «Ttella» δέχθηκε να ανοίξει την καρδιά του. Μίλησε για τα όνειρα του με την ΑΕΚ, για την προσαρμογή του στην Ελλάδα, αλλά ακόμα και για την εθνική Σουηδίας, τον Μπεργκ και την οικονομική κρίση.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιόχανσον:

"Ήθελα να δοκιμάσω κάτι νέο στην καριέρα μου, μετά από οκτώ σεζόν στην Γκέτεμποργκ. Ήθελα επίσης μια διαφορετική εμπειρία, απ’ αυτό που βλέπεις σε χώρες κοντά στη Σουηδία. Εδώ στην Ελλάδα είναι τελείως διαφορετικός ο τρόπος ζωής και οι άνθρωποι είναι πολύ ήρεμοι. Αν βέβαια αποφασίσεις να συναντήσεις κάποιον, δεν ξέρεις αν θα είναι στην ώρα του ή μπορεί να μην έρθει και καθόλου"

- Στο γήπεδο προσαρμόστηκες γρήγορα;

"Τα πράγματα έγιναν γρήγορα και μπήκαν γρήγορα να παίξω. Από εκεί και πέρα ήμουν καλά. Αισθάνομαι πως βρίσκομαι σ’ έναν μεγάλο σύλλογο".

- Για την παρουσία του στη Β’ εθνική

"Δεν αισθάνομαι πως έγινα χειρότερος ποδοσφαιριστής μετά από έξι μήνες στη Β’ εθνική. Αισθάνομαιπωςάλλαξαπολύ.Εκτόςτωνάλλων,έγιναπιοτεχνίτης.Η ΑΕΚ παίζει πολύ με κοντινές πάσες, πολύ περισσότερο από την Γκέτεμποργκ και συμμετέχω και εγώ πολύ στο πάσινγκ γκειμ. Όλοαυτόμ’έκανεναβελτιωθώ".

-Γιατηνπρεμιέρατουπρωταθλήματος

"Όταν ήρθα, για όλους μας ο στόχος ήταν να ανέβουμε. Ανυπομονούσα γι αυτή την πρεμιέρα, από τότε που ήρθα στην ΑΕΚ".

- Για τις απαιτήσεις από την σεζόν

"Υπάρχει έντονος και σκληρός ανταγωνισμός στην ομάδα, γιατί έχουν έρθει πολλοί καλοί παίκτες. Στόχοςείναιναπαίζωόσοπερισσότερογίνεται.Θέλωνακρατήσωτηνθέσημουστηνενδεκάδα".

- Για τους στόχους της ΑΕΚ

"Όλοι στην ομάδα έχουν βάλει υψηλούς στόχους. Κάποιοι ονειρεύονται επιστροφή στην κορυφή. ΚαιθέλουμεναπαίξωξανάηομάδαστηνΕυρώπη".

- Για το αν έχει μιλήσει με τον Μπεργκ

"Τον ξέρω καλά από τότε που ήμασταν μαζί στην Μπλάβιτ. Έχουμεσυναντηθείκάποιεςφορές".

- Για την εθνική ομάδα της Σουηδίας

"Να πω την αλήθεια δεν το σκέφτομαι καθόλου. Αν έρθει η ευκαιρία, θα το δώ σαν μπόνους. Δεν ήταν η εθνική ομάδα το καθοριστικό στοιχείο για να επιλέξω την ΑΕΚ, αλλά ένα περιβάλλον κατάλληλο για να προοδεύσω".

-ΓιατηνκρίσηστηνΕλλάδα

"Ως ποδοσφαιριστής ζεις λίγο στον δικό σου μικρόκοσμο. Δεν έχω ακούσει κάποια παράπονα, αλλά από τους ανθρώπους που μιλάω μαθαίνω πως τα πράγματα είναι δύσκολα"

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ