ΑΕΚ

Γιάγκο: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος"

Γιάγκο: "Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος"
INTIME SPORTS

Ο Γιάγκο Φερνάντες δηλώνει αισιόδοξος για την πορεία της ΑΕΚ. Διαβάστε τις δηλώσεις του στην ιστοσελίδα της Superleague.

O Πορτογάλος αμυντικός της ΑΕΚ Γιάγκο Φερνάντες, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα της Superleague και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το μέλλον της Ένωσης στο φετινό πρωτάθλημα.

Αναφέρθηκε στο ξεκίνημα της Ένωσης, την προοπτική για την καριέρα του και εκφράζει την γνώμη του για το ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γιάγκο Φερνάντες στην ιστοσελίδα της Σούπερ Λίγκας:

Η ομάδα δεν ξεκίνησε καλά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις, καθώς μετράει δύο ήττες σε ισάριθμα παιχνίδια. Υπάρχει άγχος στην ομάδα;

" Δεν υπάρχει καμία πίεση, γιατί ξέρουμε ότι δουλεύουμε καλά στις προπονήσεις και αυτό σύντομα θα βγει στον αγωνιστικό χώρο. Θέλουμε τη νίκη για να κρατηθούμε κοντά στις πρώτες θέσεις και θα μπούμε στο παιχνίδι με τον Άρη για να νικήσουμε, όπως κάναμε και στα δύο προηγούμενα παιχνίδια. Σε αυτά πιστεύω ότι κάναμε καλές εμφανίσεις αλλά μας έλειψε η τύχη στο να σκοράρουμε".

Θεωρείς ότι μπορείς να ανταποκριθείς στη θέση του αμυντικού χαφ που σε έχει τοποθετήσει ο Βαγγέλης Βλάχος; Ή θα πρέπει να επιστρέψεις στη φυσική σου θέση, όπου έχεις καλύτερη απόδοση;

" Ο προπονητής έχει δει ότι μπορώ να βοηθήσω ως χαφ και από την πλευρά μου προσπάθησα να ανταποκριθώ όσο καλύτερα μπορούσα. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα δίνω το 100% των δυνάμεών μου σε όποια θέση και αν αποφασίσει να με χρησιμοποιήσει".

Πιστεύεις ότι η ΑΕΚ θα καταφέρει να βρίσκεται στις θέσεις που οδηγούν στα play offs;

" Είμαστε ακόμα στην αρχή και η σεζόν θα είναι πολύ μεγάλη. Ασφαλώς και μπορούμε να τα καταφέρουμε γιατί δουλεύουμε πολύ και θα κάνουμε όποια θυσία χρειαστεί για να πετύχουμε".

Πιστεύεις πως η ΑΕΚ είναι καλή προοπτική για την καριέρα σου;

" Η ΑΕΚ είναι μεγάλος σύλλογος ανεξάρτητα από τα προβλήματα που έχει και θα είναι πάντα καλή προοπτική για την καριέρα ενός νέου ποδοσφαιριστή".

Ποιος είναι ο καλύτερος επιθετικός που έχεις αντιμετωπίσει;

" Ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς σε ένα φιλικό Μίλαν-Μάλμε. Ψηλός, δυνατός, έμπειρος και πολύ ποιοτικός επιθετικός, ο οποίος παράλληλα είχε για συμπαίκτες αρκετά μεγάλα ονόματα σε εκείνη την Μίλαν. Επίσης, ο Γέλαβιτς της Ρέιντζερς σε αγώνα για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ".

Πέρασες σε μικρή ηλικία από ομάδες με μεγάλο όνομα (Benfica, Sporting CP, R. Madrid, Valencia, Espanyol και άλλες), επίσης κατέκτησες το πρωτάθλημα Σουηδίας και τώρα αγωνίζεσαι στο ελληνικό πρωτάθλημα. Ποια πιστεύεις είναι η διαφορά του ελληνικού πρωταθλήματος σε σχέση με εκείνες τις χώρες και κατά πόσο μπορεί να ολοκληρωθεί κάποιος ποδοσφαιρικά εδώ σε σύγκριση με το εξωτερικό;

" Σε σύγκριση με τον ισπανικό πρωτάθλημα η διαφορά είναι ότι εδώ δουλεύουμε πολύ στη φυσική κατάσταση, αλλά ο τρόπος με τον οποίο συνεργάζονται ο προπονητής με τον γυμναστή μου θυμίζει αρκετά το ισπανικό μοντέλο. Το σουηδικό πρωτάθλημα έχει μεγαλύτερη διαφορά με το ελληνικό, γιατί εκεί δίνεται μεγάλη έμφαση στη δύναμη και συνήθως η ομάδα με τα πιο δυνατά κορμιά έχει το προβάδισμα".

Πώς αποφάσισες να έρθεις στην ΑΕΚ γνωρίζοντας την άσχημη οικονομική κατάσταση που βρίσκεται ο σύλλογος;

" Ήξερα τα οικονομικά προβλήματα, όταν όμως με κάλεσαν να έρθω να δοκιμαστώ δεν το σκέφτηκα καθόλου, σε δύο ημέρες ήμουν εδώ! Από τη στιγμή που ο προπονητής και ο Τσιάρτας με εμπιστεύθηκαν δεν είχα καμία αμφιβολία ότι έκανα τη σωστή επιλογή. Πιστεύω ότι όλοι οι άνθρωποι του συλλόγου προσπαθούν να δημιουργήσουν μια “ασπίδα προστασίας” για να μην επηρεαστούν οι ποδοσφαιριστές από τα οικονομικά προβλήματα".

Πιστεύεις πως η ΑΕΚ θα μπορέσει να αντεπεξέλθει και να κάνει καλή πορεία σε πρωτάθλημα και κύπελλο;

" Ποτέ δεν ξέρεις τι θα συμβεί, αλλά αν ρωτάς εμένα πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα φτάσει πιο ψηλά από ότι νομίζει τώρα ο κόσμος ότι είναι το ταβάνι της. Είμαστε νέα ομάδα, στις προπονήσεις δουλεύουμε καλά, ο προπονητής μας προσέχει πολύ παίρνει ό, τι καλύτερο από τον καθένα μας".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ