ΑΕΚ

Για τα μάτια του Αραούχο

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Μέσα σε διάστημα ενός χρόνου, η ΑΕΚ θα χρειαστεί να "κοντραριστεί" και τρίτη φορά με τη Λας Πάλμας για τον Σέρχιο Αραούχο. Ήδη τις δυο πρώτες, βγήκε κερδισμένη. Τι μπορεί να συμβεί το Γενάρη...

Μπορεί οι παρτίδες που άνοιξε πέρυσι τον χειμώνα η ΑΕΚ με την Λας Πάλμας, με αφορμή τον πρώτο δανεισμό του Σέρχιο Αραούχο, να της έχουν βγει σε (πολύ καλό). Όχι μόνο για την προσφορά του Αργεντινού φορ στην Ένωση. Αλλά κυρίως διότι η πόρτα που άνοιξε η ΑΕΚ στα Κανάρια Νησιά και η σχέση συνεργασίας που έκτισε με την Λας Πάλμας, της έδωσαν κατόπιν τον Λιβάγια, τον Λόπες, ακόμα και μια ομάδα να προπονείται τώρα ο Μασούντ, μέχρι να έρθει στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις για την μεταγραφή του.

Από την άλλη μεριά όμως, η Ένωση έχει ήδη χρειαστεί να κοντραριστεί δυο φορές με τους Ισπανούς, για χάρη του Αραούχο. Και αν ισχύουν όλα όσα γράφοντα στα Κανάρια, σχετικά με τις προθέσεις της Λάς Πάλμας για την χειμερινή μεταγραφική περίοδο, ίσως χρειαστεί να κοντραριστεί και τρίτη φορά. Πάντως τις δυο προηγούμενες, η ΑΕΚ είχε βγει… νικήτρια. ΤοSport24.gr αναλύει.

Η ΠΡΩΤΗ ΚΟΝΤΡΑ

Πέρυσι τέτοια εποχή, στην ΑΕΚ έφτασε η πληροφορία πως η Λας Πάλμας σκοπεύει να παραχωρήσει με την μορφή δανεισμού τον Σέρχιο Αραούχο, για να εκτονώσει την κατάσταση που είχε δημιουργήσει η εμπλοκή με την δικαιοσύνη του Αργεντινού φορ. Φυσικά και στην Ένωση σήμανε συναγερμός, καθώς επρόκειτο για εξαιρετική ευκαιρία. Η ΑΕΚ μπήκε δυνατά στην μάχη για να είναι αυτή που θα πάρει δανεικό τον Αραούχο. Μέχρι την τελευταία στιγμή έγινε σκληρή διαπραγμάτευση και μάλιστα η συμφωνία πήγε να χαλάσει, όταν η Λας Πάλμας αρνήθηκε πεισματικά να βάλει οψιόν ανανέωσης του δανεισμού για έναν χρόνο, στην αρχική συμφωνία των έξι μηνών. Όμως η ΑΕΚ ήθελε πολύ τον Αραούχο και τον απέκτησε μέχρι και το φινάλε της περσινής σεζόν.

Η ΔΕΥΤΕΡΗ ΚΟΝΤΡΑ

Η πρώτη προτεραιότητα της ΑΕΚ από το ξεκίνημα της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου, ήταν να κρατήσει τον Αραούχο. Κάτι που αποτελούσε τεράστια επιθυμία και του ίδιου του ποδοσφαιριστή. Η ΑΕΚ έκανε υπομονή μέχρι και τις 30 Αυγούστου και ήταν σε ανοικτή γραμμή με την Λας Πάλμας. Ο Αραούχο έκανε ότι περνούσε από το χέρι του, προκειμένου να πείσει την ισπανική ομάδα να τον δανείσει για ακόμα έναν χρόνο στην ΑΕΚ. Και η Λας Πάλμας, αφού άλλαξε τουλάχιστον τρεις φορές απόφαση κατά την διάρκεια του καλοκαιριού για το μέλλον του Αργεντινού φορ, τελικά είπε το… «si». Με την ΑΕΚ να παίρνει τον Αραούχο δανεικό για ακόμα έναν χρόνο.

ΕΡΧΕΤΑΙ (;) ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΚΟΝΤΡΑ

Θεωρητικά η επόμενη… μάχη που επρόκειτο να δοθεί για τα μάτια του Αραούχο, θα ήταν στο φινάλε της φετινής σεζόν, όταν θα τελείωνε ο δανεισμός του παίκτη και εφόσον η ΑΕΚ επιθυμούσε να τον κρατήσει. Στην πράξη όμως, ενδεχομένως να χρειαστεί να δοθεί μια τέτοια μάχη, πολύ νωρίτερα. Εδώ και περίπου δέκα μέρες, στα Κανάρια Νησιά οργιάζουν οι φήμες, πως η Λας Πάλμας θα επιδιώξει να πάρει πίσω τον Αραούχο από τον Γενάρη. Ψάχνοντας έτσι τρόπο, να βρει γκολ και να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Ο ίδιος ο Αραούχο ξεκαθαρίζει πως δεν έχει μιλήσει με κανέναν από την Λας Πάλμας και πως είναι ευτυχισμένος στην ΑΕΚ. Ο νέος τεχνικός της Λας Πάλμας Πάκο Χέμεθ θολώνει τα νερά με αμφίσημες τοποθετήσεις. Ενώ ο ισπανικός Τύπος επιμένει πως υπάρχει και καπνός και φωτιά. Εξ ου και οι ρεπόρτερ υποδέχθηκαν τον Αραούχο στο αεροδρόμιο, όταν ο Αργεντινός έφτασε στα Κανάρια Νησιά για τις διακοπές των Χριστουγέννων. Πάντως και πάλι ο παίκτης διέψευσε κατηγορηματικά. Ενώ το συμβόλαιο που κρατά η ΑΕΚ στα χέρια της, αναφέρει ρητά για δανεισμό μέχρι το καλοκαίρι.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ