ΑΕΚ

Για αρχή, αυτό που ξέρουν καλά οι παίκτες

Για αρχή, αυτό που ξέρουν καλά οι παίκτες
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Τιμούρ Κετσπάγια έδειξε πως θα πατήσει στη «συνταγή» που γνωρίζουν καλά οι ποδοσφαιριστές του. Το Sport24.gr αναλύει.

Ένα από τα πρώτα και πιο… θεμελιώδη ερωτήματα για τη νέα ΑΕΚ, είχε να κάνει με το σύστημα που θα επέλεγε ως βάση ο Τιμούρ Κετσπάγια. Ειδικά από την στιγμή που ο Γεωργιανός τεχνικός δεν είναι από τους προπονητές που είναι προσκολλημένος σ’ ένα σχήμα, σ’ όλες τις ομάδες που έχει δουλέψει. Και στο ερώτημα αυτό δόθηκε απάντηση στο πρώτο φιλικό που έδωσε η ΑΕΚ επί πολωνικού εδάφους.

Τουλάχιστον για… αρχή. Ο Κετσπάγια επέλεξε το 4-2-3-1, το οποίο ήταν περισσότερο 4-4-1-1, ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο. Προφανώς μ’ αυτό το σύστημα ο τεχνικός της ΑΕΚ θα ξεκινήσει την δουλειά στην τακτική. Και αυτή η επιλογή του Κετσπάγια, έχει συγκεκριμένη λογική.

Με εξαίρεση τον Τσιγκρίνσκι, τον Μπάρκα και τον Μπακασέτα, όλοι οι υπόλοιποι με τους οποίους προς το παρόν δουλεύει ο τεχνικός της ΑΕΚ, είναι ποδοσφαιριστές από το περσινό ρόστερ. Με δεδομένο πως υπάρχει πίεση χρόνου, καθώς η ομάδα πρέπει να είναι στοιχειωδώς έτοιμη και μονταρισμένη στις 28 Ιουλίου για το πρώτο προκριματικό ματς για το Γιουρόπα Λιγκ, ο Κετσπάγια επέλεξε να δουλέψει με μια αγωνιστική συνταγή, που η πλειοψηφία των παικτών του ρόστερ, γνωρίζει καλά.

Η ΑΕΚ με τον Δέλλα στον πάγκο, έπαιζε με 4-2-3-1. Και αυτό είχε δουλέψει και στην περσινή καλοκαιρινή προετοιμασία, κάτι που έχει την σημασία του, ως προς τον βαθμό που το είχαν εμπεδώσει οι παίκτες. Επίσης με το 4-2-3-1, έκλεισε η ΑΕΚ τη σεζόν, καθώς αυτό επέλεξε και ο Μανωλάς όταν διαδέχθηκε τον Πογέτ στον πάγκο. Και είχε αποδειχθεί πετυχημένη επιλογή.

Γενικώς (και) ο Κετσπάγια βλέπει πως με το υλικό που έχει η ομάδα, ταιριάζει περισσότερο το συγκεκριμένο σύστημα. Ειδικά από την στιγμή που υπάρχει ένας παίκτης όπως ο Πέτρος Μάνταλος, που αποδίδει εξαιρετικά ως ελεύθερος πίσω από τον σέντερ φορ. Και που προστέθηκε και ο Τάσος Μπακασέτας, που επίσης η θέση του είναι πίσω από τον φορ. Ενώ με δεδομένο πως η πλειοψηφία των παικτών του φετινού ρόστερ, γνωρίζει και έχει δουλέψει πολύ με το συγκεκριμένο σύστημα στην περσινή σεζόν, θα είναι πιο εύκολο και πιο… γρήγορο, να φτάσει η ομάδα σε ικανοποιητικό βαθμό ετοιμότητας. Ενόψει του ευρωπαϊκού παιχνιδιού.

Είναι βέβαιο πως στο μπλοκάκι του ο Κετσπάγια θα έχει και εναλλακτικό σύστημα. Άλλωστε ήδη έχει δοκιμάσει και το 4-3-3. Και θα συνεχίσει να το δουλεύει και αυτό στην πορεία. Όμως για αρχή, όλα δείχνουν πως θα πορευτεί με το 4-2-3-1.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ