ΑΕΚ

Γι' αυτό μένει στον πάγκο ο Χριστοδουλόπουλος

Γι' αυτό μένει στον πάγκο ο Χριστοδουλόπουλος
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με την φανέλα της ΑΕΚ επιστρέφει ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος στην Τούμπα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ (19:30). Η ψυχολογία του παίκτη και οι σκέψεις του Μοράις. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ.

Η αλήθεια είναι πως με εξαίρεση τον Αλμέιδα, τον Πατίτο αλλά και τον Τσιγκρίνσκι, όλοι οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ που θα μπουν το απόγευμα (19.30) στο γήπεδο για το ματς με τον ΠΑΟΚ, ξέρουν από Τούμπα. Έστω και όχι απαραιτήτως με την κιτρινόμαυρη φανέλα. Αντίθετα για τον Ζοζέ Μοράις θα είναι το πρώτο εν Ελλάδι ντέρμπι.

Πάντως ο τεχνικός της ΑΕΚ έχει στην διάθεση του έναν παίκτη, που ξέρει πολύ καλά τα… κατατόπια της Τούμπας. Ωστόσο όλα δείχνουν πως θα τον κρατήσει ως… άσο στο μανίκι, για να τον ρίξει στο τραπέζι όταν θα χρειαστεί. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος επιστρέφει στην Τούμπα περίπου 8 χρόνια από τότε που έβγαλε την φανέλα του ΠΑΟΚ και περίπου τέσσερα από τότε που είχε αγωνιστεί για τελευταία φορά σ’ αυτό το γήπεδο, ως παίκτης του Παναθηναϊκού. Δεν θα ξεκινήσει σήμερα στη βασική ενδεκάδα της ΑΕΚ. Ο Μοράις ωστόσο είναι πολύ πιθανό να επιστρατεύσει τον Λάζαρο κατά την διάρκεια του παιχνιδιού. Και θα είναι μια ιδιαίτερη στιγμή.

ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΑ ΕΖΗΣΕ ΟΛΑ

Από τότε που ο Χριστοδουλόπουλος έπαιζε στην Τούμπα ως παίκτης του ΠΑΟΚ, έχει κυλήσει πολύ νερό στο αυλάκι του χρόνου. Και με δεδομένο πως η καριέρα του Λάζαρου από τότε έχει κάνει μεγάλο κύκλο, έστω και αν δεν έχουν περάσει παρά μόνο οκτώ χρόνια, εκείνη η περίοδος μοιάζει μακρινή. Πάντως είναι γεγονός πως ο Χριστοδουλόπουλος στην Τούμπα έζησε όλα τα συναισθήματα. Αποδοκιμασία, όταν είχε προκύψει η ιστορία με την μεταγραφή του στην Λίβερπουλ, η οποία δεν έγινε τελικά ποτέ. Αποθέωση, όταν έκανε πράγματα και θαύματα εντός γηπέδου και κυρίως στα ντέρμπι. Πάλι αποδοκιμασία αλλά κατόπιν αδιαφορία, όταν επέστρεφε με την φανέλα του Παναθηναϊκού ως αντίπαλος. Μάλιστα συμπτωματικά, στο πρώτο του ματς στην Τούμπα ως αντίπαλος, είχε μπει αλλαγή. Κάτι που πιθανότατα θα γίνει και σήμερα.

ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟΥ

Το γεγονός πως αφενός έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που έπαιζε στον ΠΑΟΚ και αφετέρου έχει κάνει έναν τεράστιο κύκλο καριέρας και μάλιστα εκτός Ελλάδας, λειτουργεί καταλυτικά ως προς την ψυχολογία του Χριστοδουλόπουλου ενόψει της σημερινής επιστροφής. Το μυαλό του Λάζαρου μοιάζει να βρίσκεται περισσότερο στα αγωνιστικά δεδομένα της ΑΕΚ και λιγότερο σ’ οτιδήποτε άλλο. Είναι λογικό και ανθρώπινο να μην είναι η Τούμπα ένα οποιοδήποτε γήπεδο για τον Χριστοδουλόπουλο. Όμως για τον Λάζαρο είναι ένα ακόμα ντέρμπι, μετά απ’ αυτό που έδωσε στο Καραϊσκάκη απέναντι στον Ολυμπιακό και πρώτη προτεραιότητα είναι να βοηθήσει για να έρθει διαφορετικό αποτέλεσμα σε σχέση μ’ εκείνο το ματς.

Ο "ΑΣΟΣ" ΤΟΥ ΜΟΡΑΪΣ

Σύμφωνα με τις σκέψεις που φανέρωσε ο Ζοζέ Μοράις στις προπονήσεις στα Σπάτα τις προηγούμενες μέρες, ο Λάζαρος δεν θα βρίσκεται στο αρχικό σχήμα. Όμως για τον Πορτογάλο τεχνικό, είναι πολύ σημαντικό που θα μπορεί να έχει έναν παίκτη σαν τον Χριστοδουλόπουλο στο πάγκο. Ήταν σχεδόν εφιάλτης για τον Μοράις, το γεγονός πως στο ντεμπούτο του στον παγκο της ΑΕΚ, απέναντι στον Πανιώνιο, ήθελε να κάνει αλλαγές για να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα και λόγω των απουσιών δεν είχε ούτε μια. Πλην του Πέκχαρτ. Σ’ ένα ματς όπως αυτό απέναντι στον ΠΑΟΚ, είναι για σημαντικό για τον Πορτογάλο πως θα έχει την δυνατότητα να «ρίξει» τον Χριστοδουλόπουλο «φρέσκο» στο γήπεδο. Διότι είναι ένας παίκτης, που έχει την κλάση να αλλάξει τις ισορροπίες σ’ ένα παιχνίδι.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Γιόχανσον: "Πρέπει να αισθανθούμε ότι είμαστε μεγάλη ομάδα"

Μοράις: "Παντού για τη νίκη"

Ο ρόλος του Μπακασέτα στην Τούμπα

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ