ΑΕΚ

"Φρέσκα" πόδια, γρήγορο γκολ για την ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Για τον Μανόλο Χιμένεθ, οι... στόχοι για την ενδεκάδα και το πλάνο της ΑΕΚ στο σημερινό (18/02, 17:15) ματς με την Ξάνθη, είναι συγκεκριμένοι και ξεκάθαροι.

Το σημερινό (18/02, 17:15) παιχνίδι με την Ξάνθη στο ΟΑΚΑ, δεν είναι για την ΑΕΚ ούτε ντέρμπι, όπως με τον Ολυμπιακό πριν δυο εβδομάδες, ούτε ευρωπαϊκό, όπως με τη Ντινάμο Κιέβου πριν από τρεις ημέρες. Όμως είναι ένας τελικός. Όπως ήταν και το ματς με τον Αστέρα Τρίπολης πριν από μια εβδομάδα και όπως θα είναι και όλα όσα έχει να δώσει η ΑΕΚ μέχρι και το φινάλε της φετινής σεζόν. Κι ως τελικός, δεν υπάρχει κανένα άλλο αποτέλεσμα, πλην της νίκης.

Ο Μανόλο Χιμένεθ δεν πρόλαβε όχι μόνο να προετοιμάσει την ομάδα, αλλά ούτε καν να την αποφορτίσει μετά το ευρωπαϊκό ματς, καθώς μεσολάβησαν μόλις δυο προπονήσεις. Ωστόσο ο στόχος είναι ξεκάθαρος. Για την ενδεκάδα, ο Χιμένεθ θέλει να ψάξει "φρέσκα" πόδια, σε σχέση με το παιχνίδι με τη Ντινάμο. Σίγουρα θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα και στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Χούλτ.

Ενδεχομένως και ο Τσιγκρίνσκι, ο οποίος δεν έπαιξε την Πέμπτη απέναντι στην Ντινάμο. Θέση στη μεσαία γραμμή διεκδικεί και ο Μοράν, προκειμένου να ξεκουραστεί ένας εκ των Σιμόες ή Γαλανόπουλος. Ενώ στην επίθεση, αν ο Μασούντ είναι απολύτως έτοιμος θα επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Το ίδιο και ο Λάζαρος, που δεν ξεκίνησε στο ματς με την Ντινάμο. Από και πέρα, μένει να φανεί αν θα συνεχίσει το "ειδικό" ροτέισον που έχει καθιερώσει ο Χιμένεθ με τον Αραούχο και τον Λιβάγια.

Όσο για το αγωνιστικό πλάνο, ο Ισπανός τεχνικός θα ήθελε να βρει τρόπο η ΑΕΚ να σκοράρει γρήγορα. Ο Χιμένεθ ξέρει πως σε τέτοια ματς, όσο περνά η ώρα, τόσο το άγχος βαραίνει τα πόδια των παικτών. Και γι αυτό θα ήθελε ένα γρήγορο γκολ. Χωρίς βιασύνη.

Άλλωστε η πρώτη εντολή του Χιμένεθ, είναι για συγκέντρωση. Χωρίς το μυαλό των παικτών ούτε να τρέχει στη ρεβάνς με τη Ντιναμό στο Κίεβο, ούτε να παρασυρθεί από τη γιορτινή ατμόσφαιρα που θα δημιουργήσει στο ΟΑΚΑ, η παρουσία (όπως διαβάσατε στο Sport24) της κυπελλούχου μπασκετικής ΑΕΚ, μαζί με το τρόπαιο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ