ΑΕΚ

Φουλ στην επίθεση, χωρίς Βράνιες στην άμυνα

ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
ΓΙΟΥΡΟΠΑ ΛΙΓΚ / ΑΕΚ - ΜΙΛΑΝ / EUROPA LEAGUE / AEK - MILAN / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη σήμερα (14/01, 19:30) με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ αλλά οι σκέψεις του Χιμένεθ για την άμυνα έχουν τη… σημασία τους.

Για την ΑΕΚ το πρώτο και σημαντικότερο, είναι να πάρει τους τρεις βαθμούς στο σημερινό (14/01, 19:30) ματς με τον ΠΑΣ στο ΟΑΚΑ. Άλλωστε είναι οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης εκείνοι που, σ’ όλες τις δημόσιες τοποθετήσεις τους, ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει κανένα περιθώριο να χαθούν νίκες στα εντός έδρας παιχνίδια.

Επομένως το ζητούμενο για την ΑΕΚ, είναι καταρχήν να σκοράρει. Εξ ου και ο Μανόλο Χιμένεθ ζήτησε συγκέντρωση και αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια. Εξ ου και θα ρίξει ο Ισπανός τεχνικός όλα τα βαρέα όπλα (Αραούχο, Λιβάγια, Λάζαρο) από την αρχή του ματς.

Όμως ενδιαφέρον έχουν και οι επιλογές που θα κάνει ο Χιμένεθ και στην αμυντική γραμμή. Ο Ισπανός τεχνικός έδειξε (και) στην χθεσινή (13/01) προπόνηση, πως προβάδισμα στο μυαλό του έχει η τριάδα στο κέντρο της άμυνας, αλλά χωρίς να έχει "καεί" η επιλογή της τετράδας. Σε κάθε περίπτωση, ο Χιμένεθ έδειξε πως δεν σκοπεύει να επαναφέρει τον Όγκνιεν Βράνιες στην βασική ενδεκάδα, καθώς δεν τον… συμπεριέλαβε στις δοκιμές του. Και στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό το προηγούμενο Σάββατο (6/1), ο Ισπανός τεχνικός άφησε τον Βόσνιο εκτός αποστολής λόγω ανετοιμότητας μετά τον τραυματισμό, αυτή την φορά θα πρόκειται αποκλειστικά για επιλογή αγωνιστική.

Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΕΝΔΕΚΑΔΑΣ

Βεβαίως σε περίπτωση που ο Βράνιες τελικά μείνει εκτός βασικής ενδεκάδας, προφανώς το μυαλό πηγαίνει στην "ρευστή" κατάσταση που φαίνεται να έχει δημιουργηθεί και για την οποία διαβάσατε στο Sport24.gr και το ρεπορτάζ του Βαγγέλη Αρναούτογλου. Ωστόσο από την άλλη πλευρά, μπορεί να υπάρχουν και άλλες παράμετροι. Όπως για παράδειγμα το γεγονός πως ο Βόσνιος στόπερ έδειξε στο ματς κυπέλλου της προηγούμενης Τρίτης (09/01), πως δεν έχει ακόμα ούτε γερά πατήματα, ούτε ρυθμό.

Επίσης η σύνθεση της αμυντικής γραμμής, χωρίς τον Βράνιες, έχει λειτουργήσει εξαιρετικά σ’ όλα τα τελευταία ματς. Και έχει δεχθεί γκολ μόνο από πέναλτι (με Κέρκυρα και Παναιτωλικό). Επομένως ο Χιμένεθ δεν έχει λόγο να την αλλάξει. Πάντως όπως και να έχει, θα έχει ενδιαφέρον η επιλογή του Ισπανού τεχνικού για την αμυντική γραμμή στο σημερινό ματς.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ