OPINIONS

"Φευγάτος" ο Χιμένεθ, φαβορί ο Κωστένογλου

"Φευγάτος" ο Χιμένεθ, φαβορί ο Κωστένογλου

Στην ΑΕΚ σκέφτονται να λύσουν την συνεργασία της με τον Μανόλο Χιμένεθ και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Sport24.gr, φαβορί για να το διαδεχθεί είναι ο Νίκος Κωστένογλου.

Η άμμος στην κλεψύδρα του Μανόλο Χιμένεθ τελειώνει. Τα ξημερώματα της Παρασκευής, μάλιστα, έγινε μια συζήτηση μαζί του, στην οποία αναμένεται να παρθεί και η απόφαση για το αν θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους οι δύο πλευρές. Αυτό όμως δεν φαίνεται πλέον και πολύ πιθανό...

Δεδομένου ότι ο Ισπανός προπονητής πρέπει να λάβει μια σημαντική αποζημίωση και γνωρίζοντας επίσης οι διοικούντες στην ΑΕΚ ότι του οφείλονται αρκετά χρήματα, λύσεις για τεχνικούς με υψηλό κασέ και αναγνωρισιμότητα στο εξωτερικό δεν μπορούν να προκύψουν. Γι' αυτό και το πρώτο φαβορί για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ σε περίπτωση διαζυγίου με τον Χιμένεθ, είναι ο Νίκος Κωστένογλου.

Ο έλληνας τεχνικός είχε αντικαταστήσει έναν άλλο ισπανό προπονητή στον πάγκο της ΑΕΚ την περίοδο 2007-08. Ήταν ο Δον Λορένσο Σέρα Φερέρ τότε εκείνος που είχε χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων και μαζί την εμπιστοσύνη των ποδοσφαιριστών του οι οποίοι έκαναν τη μικρή επανάστασή τους προκειμένου να φύγει!

Η ΑΕΚ ως γνωστόν τη σεζόν εκείνη έκανε ένα εντυπωσιακό ντεμαράζ και ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα τερματίζοντας στην πρώτη θέση, όμως έχασε το πρωτάθλημα στα χαρτιά από τον Ολυμπιακό λόγω της υπόθεσης Βάλνερ. Ο Κωστένογλου δεν συνέχισε όμως στον πάγκο και την επόμενη σεζόν καθώς η διοίκηση Νικολαΐδη επέλεξε τότε τη λύση του Γιώργου Δώνη, επιλογή η οποία συνοδεύτηκε από αποτυχία.

Για να ανοίξει ασφαλώς ο δρόμος για την επιστροφή του Κωστένογλου, θα πρέπει να τελειώσει η συνεργασία της Ένωσης με τον Χιμένεθ ο οποίος έχει επίσης χάσει την επαφή του με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και φαίνεται ότι εν τέλει αυτό θα πληρώσει εφόσον βρεθεί η χρυσή τομή στο οικονομικό για να λύσει τη συνεργασία του με την Ένωση.

Την ίδια στιγμή πάντως, υπάρχουν έντονες φήμες από την Κύπρο, που αναφέρουν πως ο Νίκος Κωστένογλου, βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ανόρθωση .

Στα του ματς...

Αγώνας επίσημος και η ΑΕΚ να μην τον μετατρέψει σε ειδικών συνθηκών, προφανώς δεν θα υπάρξει εφέτος. Ακόμα και εκείνους που φαίνεται να ελέγχει απόλυτα, έχει αυτή τη μαγική ικανότητα να τους μετατρέπει σε θρίλερ... Άραγε να το είχε μαντέψει ο Μανόλο Χιμένεθ προετοιμάζοντας από τα μισά του πρώτου ημιχρόνου τον 18χρονο Μαρουδή Μπουγαΐδη; Να το είχε δει το όνειρο με τον Δέλλα;

Στην Ξάνθη δεν ησυχάσαμε ούτε στο 3-1, ούτε στο 4-2! Έπρεπε να γίνει και το 4-3, έτσι για να υπάρχει χτυποκάρδι ως και το τελευταίο δευτερόλεπτο! Χθες η ΑΕΚ κλήθηκε να παίξει με... 9 1/2παίκτες για περίπου 40 λεπτά. Τη λέω την αμαρτία μου, αυτό σκέφτηκα όταν είδα τον Μπουγαΐδη να εισέρχεται στον αγωνιστικό χώρο.

Ως... μισό τον χρέωσα στο μυαλό μου τον πιτσιρικά ο οποίος φόρεσε για πρώτη φορά φανέλα α' ομάδας σε επίσημο ματς (γενικότερα και όχι απλώς σε ευρωπαϊκό αν δεν κάνω λάθος), προερχόμενος μάλιστα από σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο και εγχείριση η οποία συνήθως καθιστά τους ποδοσφαιριστές ιδιαίτερα επιφυλακτικούς στην επιστροφή τους.

Το παιδί με διέψευσε, στάθηκε καλά και μπράβο του (και) για το πως μίλησε στο τέλος! Με πόνο και αγάπη για τη φανέλα που φοράει. Το αν θα εξελιχθεί σε νέο... Δέλλα όπως κάποιοι έχουν προβλέψει, δεν μπορώ να το γνωρίζω, ήταν σημαδιακό πάντως το ότι έπρεπε να αποβληθεί ο Κολοσσός για να πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του με τη φανέλα της ΑΕΚ.

Τι να πω για το διπλό λάθος του Δέλλα... Καλύτερα μετά πρώτο το παιδικό σφάλμα του να άφηνε τη φάση να εξελιχθεί, παρά να έπαιρνε τη δεύτερη κάρτα. Όταν δεν έχει εκείνος καθαρό μυαλό, πως μπορείς να απαιτείς το ίδιο από τους υπόλοιπους; Συμβαίνουν και αυτά βέβαια ακόμα και στους σπουδαίους στο είδος τους. Δυστυχώς για την ομάδα όμως σε ένα σημείο που έβρισκε μέσα από τον αγώνα ψυχολογία και τελικά αποχώρησε από το γήπεδο με την πιο σκληρή τιμωρία για το ήδη πεσμένο ηθικό της.

ΑΕΚ που επιτέλους... έτρεξε!

Τελείωσε το ευρωπαϊκό όνειρο, αυτό φαντάζει πλέον ως δεδομένο. Προσπαθώ να μαζέψω το μυαλό μου και να καταγράψω δύο-τρία καλά πράγματα. Ασφαλώς και δε προσπερνώ επίσης το γεγονός ότι η ΑΕΚ δέχθηκε δύο γκολ και σε αυτό το ματς, όμως είδα και αυτά:

Ό,τι ο Κάλα απέδειξε πως αυτή τη στιγμή αξίζει να βρίσκεται στην ενδεκάδα (ποιος εκ των Μανωλά ή Δέλλα θα είναι ο παρτενέρ του, ας το αποφασίσει ο Μανόλο επιλέγοντας τον λιγότερο... κακό στα τελευταία ματς), ότι ο Κάρλος έκανε επιτέλους ένα γεμάτο καλό ματς και ότι ο Κοντοές αξίζει ευκαιρίες, πρέπει να πάρει μόνιμα πλέον φανέλα βασικού.

Αυτό που με ικανοποίησε περισσότερο ήταν ο συνδυασμός απλότητας και ταχύτητας. Δίχως να παραγνωρίζω ασφαλώς ότι ο αντίπαλος ήταν εμφανώς υποδεέστερος όσο το ματς εξελισσόταν με 11 εναντίον 11 και δίχως να έχει την απαιτούμενη ψυχραιμία, την οποία δυσκολεύτηκε πολύ να αποκτήσει ακόμα και με το αριθμητικό πλεονέκτημα που του έδωσε εντελώς ανέλπιστα τα ηνία και τον έλεγχο του αγώνα.

Τα δύο αυτά στοιχεία, οι σίγουρες πάσες και η ταχύτητα που είχε η ΑΕΚ στο παιχνίδι της ήταν (συνολικά και πέρα από τις ατομικά καλές παρουσίες πολλών παικτών της ομάδας) αυτά που δίνουν μία ελπίδα για τη συνέχεια. Για τις αποδοκιμασίες κατά του Χιμένεθ στο τέλος του αγώνα ομολογώ ότι δεν παραξενεύτηκα, όμως το αν μετά από τέτοιο ματς και με την ομάδα του να βγάζει αυτή την απόδοση (την καλύτερη εφετινή θεωρώ) στο γήπεδο του αξίζει αυτή η αντιμετώπιση, ο καθένας μπορεί να το δουλέψει και να αποφασίσει με το δικό του μυαλό.

Η λάθος αλλαγή

Αν ελέγχεται για κάτι ο Ισπανός στο συγκεκριμένο ματς είναι η αντικατάσταση του καταπληκτικού Λεονάρντο που εφέτος κάνει την επανάσταση του και σε αυτή την ΑΕΚ δεν γίνεται να μην είναι βασικός. Δεν ξέρω βέβαια αν είχε και τις απαιτούμενες δυνάμεις για να συνεχίσει καθώς μέχρι να αποχωρήσει, το γήπεδο είχε πάρει κλίση προς τη δική του πλευρά. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι η αποχώρησή του από τον αγωνιστικό χώρο δεν ήταν καλή επιλογή, ήταν όμως αλήθεια αυτός ο λόγος που προέκυψε η ήττα; Σίγουρα πάντως με την κίνηση αυτή βοήθησε τον αντίπαλο να ανέβει ακόμα περισσότερο.

Σε ένα βαθμό ο Χιμένεθ πληρώνει την κατά του προσώπου του προπαγάνδα, ενώ τα βασικά προβλήματα της ομάδας πηγάζουν από την α-μετοχικότητα των ιδιοκτητών της οι οποίοι εκμεταλλεύονται τη συγκυρία για να μένουν άβρεχτοι. Δίχως ασφαλώς αυτό να σημαίνει ότι γενικότερα δεν του αναγνωρίζω λάθη ή ότι θεωρώ πως δεν έχει ευθύνη για την κακή εικόνα σε προηγούμενα ματς. Σήμερα του πιστώνεται η ικανοποιητική εμφάνιση της ομάδας, αλλά και το λάθος της αλλαγής ενώ στο γήπεδο υπήρχαν χειρότεροι του Λεό (π.χ. Γκουντιόνσεν)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ