ΑΕΚ

Φαβορί το πιο… δουλεμένο

ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports)
ÃÉÏÕÑÏÐÁ ËÉÃÊ / ÁÅÊ - ÌÐÑÉÆ / EUROPA LEAGUE / AEK - BRUGGE (ÔÁÊÇÓ ÓÁÃÉÁÓ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Οι σκέψεις του Μανόλο Χιμένεθ για το σχήμα και την ενδεκάδα του κυριακάτικου (24/9, 20:30) ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Το βασικό αντικείμενο μιας σπέκουλας που είχε ξεκινήσει τον Αύγουστο και μετά τα δυο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, είχε να κάνει με το γεγονός πως όταν άρχισαν τα επίσημα παιχνίδια της ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ φαινόταν να έχει αφήσει κλειδωμένο στο συρτάρι, το 4-2-3-1.

Το σύστημα δηλαδή, που είχε δουλέψει περισσότερο από κάθε άλλο, στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Στη συνέχεια μάλιστα, μπήκε στη ζωή της ΑΕΚ και το 3-5-2, το οποίο μάλιστα έδωσε ουσιαστικά την πρόκριση επί της Μπριζ.

Όμως από τις αρχές Σεπτέμβρη και μετά, είτε λόγω της απουσίας του Τσιγκρίνσκι, είτε διότι έτσι το είχε σχεδιάσει ο Χιμένεθ, το 4-2-3-1 ξαναβγήκε από το συρτάρι. Και όχι μόνο μονιμοποιήθηκε, αλλά είναι το φαβορί για να αποτελέσει το σχήμα με το οποίο η ΑΕΚ θα πάει στο ντέρμπι της Κυριακής (24/9) με τον Ολυμπιακό.

Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να μην έκανε καμία δοκιμή σχήματος, ούτε στην προπόνηση της Παρασκευής (22/9). Άλλωστε όπως τόνισε και στη συνέντευξη του στη Nova, είναι τόσο πιεσμένο χρονικά το πρόγραμμα της ΑΕΚ, που υποχρεωτικά την τακτική την δουλεύει μόνο στο πίνακα και στην θεωρία και όχι στο γήπεδο.

Όμως ο Χιμένεθ όλα δείχνουν πως θα δεν θα αλλάξει ούτε στο ντέρμπι, το σύστημα που εφάρμοσε σ’ όλα τα τελευταία ματς σε Ευρώπη, πρωτάθλημα και κύπελλο. Και ίσως μάλιστα το γεγονός πως δεν έχει χρόνο να δουλέψει κάτι στις προπονήσεις, διευκολύνει τον Ισπανό τεχνικό στην απόφαση, για το δίλημμα στην κορυφή της επίθεσης.

Πιθανότατα δηλαδή, ο Χιμένεθ να μην θελήσει να χαλάσει την συνταγή και την χημεία που έχει βρει η ΑΕΚ στα τελευταία ματς και ως εκ τούτου να διατηρήσει τον Λιβάγια στην κορυφή, τον Κλωναρίδη και τον Λάζαρο στα δυο άκρα της επίθεσης και τον Μάνταλο σε ρόλο επιτελικό.

Κάτι που σημαίνει πως ο Αραούχο θα μείνει στον πάγκο. Βεβαίως "κλειδωμένη" αυτή η απόφαση δεν είναι. Όμως ο Λιβάγια έχει προβάδισμα. Μόνο οι θέσεις από τη μέση και… πίσω, είναι "κλειδωμένες". Με τον Γιόχανσον, λόγω (και) ύψους να κερδίζει τον Γαλανόπουλο στην "μάχη" για την θέση του παρτενέρ του Σιμόες στα αμυντικά χαφ. Και την τετράδα Μπακάκη, Βράνιες, Τσόσιτς και Γκάλο στην άμυνα και φυσικά τον Ανέστη κάτω από τα δοκάρια.

Φαβορί το πιο… δουλεμένο

Βεβαίως σε περιπτώσεις ντέρμπι, το ενδεχόμενο μιας έκπληξης της τελευταίας στιγμής, δεν μπορεί ποτέ να αποκλειστεί. Εξάλλου ο Χιμένεθ δεν είναι από τους προπονητές, που δεν το έχουν καν αυτό στο μυαλό τους. Όπερ σημαίνει πως δίπλα στο σχήμα 4-2-3-1, που είναι ξεκάθαρο το φαβορί, υπάρχει και το… αουτσάιντερ που λέγεται 4-3-3.

Με τον Γαλανόπουλο να ενισχύει στη μεσαία γραμμή τον Σιμόες και τον Γιόχανσον. Και είτε τον Κλωναρίδη, είτε τον Λάζαρο να "θυσιάζονται". Όμως αυτό αφορά μόνο το ενδεχόμενο της έκπληξης. Οι ενδείξεις της… λογικής, οδηγούν στην επιλογή του 4-2-3-1. Με ειδικές οδηγίες στη μεσαία γραμμή για την κυκλοφορία της μπάλας. Και εντολές για τον τρόπο που θα πρεσάρει ολόκληρη η ομάδα, από το κέντρο και μπροστά.

Photo credits: EUROKINISSI

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Εξανεμίζονται οι ελπίδες για Λόπες
Το αίτημα του Ολυμπιακού ενόψει ντέρμπι και η απάντηση της ΑΕΚ
Σιμόες: "Η ΑΕΚ πάντα ανώτερη στην έδρα της σε τέτοια ματς"
Χιμένεθ: "Μόνοι σίγουροι, Ανέστης, Μάνταλος"
Τα 5+1 μεγάλα ντέρμπι ΑΕΚ - Ολυμπιακός στο ΟΑΚΑ
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ