ΑΕΚ

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Το Sport24.gr ανοίγει το φάκελο των 9 παικτών που μένουν ελεύθεροι το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι σκέψεις της ΑΕΚ, αυτές των ποδοσφαιριστών και οι αστάθμητοι παράγοντες.

Όταν η ομάδα καλείται να αποφασίσει αν θα προχωρήσει σε προσπάθεια ανανέωσης μίας συνεργασίας, θα πρέπει να ζυγίσει πολλά περισσότερα από τη γνώμη ενός προπονητή, η προσωρινότητα του οποίου θα είναι ένα μόνιμο θέμα συζήτησης. Αυτή είναι η φύση του επαγγέλματος και ισχύει για όλες τις ομάδες του κόσμου.

Αν λοιπόν, επί παραδείγματι, ο Τιμούρ Κετσπάγια δεν «τρελαίνεται» από την παρουσία του Βάργκας στα παιχνίδια ή δεν τον πείθουν τα χαρακτηριστικά του Μπακάκη (όχι και τόσο τυχαία τα παραδείγματα), τούτο δεν συνεπάγεται ότι η ΑΕΚ πρέπει να κινηθεί δίνοντας βάση μόνο στο δικό του σκεπτικό. Αν ίσχυε αυτό, κάθε ομάδα θα έπρεπε να υπόκειται σε δραστικές τροποποιήσεις μετά από κάθε αλλαγή προπονητή. Σε διάστημα ενός έτους, ο Κετσπάγια είναι ο τέταρτος.

Κάθε κλαμπ οφείλει να αξιολογεί την προσφορά, τα χαρακτηριστικά, την ηλικία, το τι υπάρχει στην εγχώρια αγορά εν συγκρίσει με τους γηγενείς που βρίσκονται στον αέρα και έναν σωρό ακόμα παραμέτρους, ώστε η απόφαση να είναι η σωστή για την ίδια την ομάδα και να μην παρθεί βάσει προσωπικών εκτιμήσεων, συμπαθειών ή αντιπαθειών. Ας εξετάσουμε μία προς μία τις 9 περιπτώσεις που ήδη απασχολούν την Ένωση.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Ρόλαντ Βάργκας

Αναγνωρίστηκε (δικαίως) πέρυσι ως ο ποδοσφαιριστής των μεγάλων αγώνων και των ντέρμπι. Παρόλα αυτά, υπήρχε η πεποίθηση ότι αν το καλοκαίρι έφτανε στην ΑΕΚ σοβαρή οικονομική πρόταση, θα ξεπερνιόταν εύκολα οποιοσδήποτε ενδοιασμός για την παραχώρησή του. Εξαιρετική πάστα ανθρώπου, πολύ αγαπητός στα αποδυτήρια αλλά μακριά από τα θέλω του Κετσπάγια που τον υπολογίζει περισσότερο ως μπακ-απ του Μάνταλου ή των Πατίτο / Χριστοδουλόπουλου στα αριστερά. Κανονικά θα έπρεπε να είναι ο βασικός δεξιός χαφ της ομάδας, εκεί που υπάρχει η επιμονή με τον Μπακασέτα. Δύσκολο θέμα η ανανέωσή του, ειδικά αν υπολογιστεί ως κύριος γνώμονας η πρόθεση του προπονητή.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Δημήτρης Κολοβέτσιος

Βασικός τα προηγούμενα δύο χρόνια, φαίνεται ότι χάνει έδαφος φέτος μετά την έλευση του Λέσκοτ.

Ωστόσο οι ομάδες που κάνουν πρωταθλητισμό πρέπει να διαθέτουν πληθώρα ικανών παικτών και εναλλακτικών λύσεων.

Είναι 25 ετών, προέρχεται από πετυχημένη σεζόν, ειδικά στο δεύτερο μισό της, διάστημα στο οποίο η απόδοσή του ήταν μόνιμα σε υψηλά επίπεδα και ξεχώρισε στα ντέρμπι.

Το πρόσημο προς την παραμονή του είναι θετικό.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Ροντρίγκο Γκάλο

Από τις περιπτώσεις που θα δρομολογηθούν πολύ άμεσα, είναι ξεκάθαρη η επιθυμία της ΑΕΚ να τον διατηρήσει στο έμψυχο δυναμικό της.

Απόλυτα επιτυχημένος πέρυσι, σε καλή ηλικία και με χαρακτηριστικά πολύ ιδιαίτερα για πλάγιο μπακ.

Όλα γέρνουν προς την παραμονή του, κάτι το οποίο επιθυμούν και οι δύο πλευρές εξίσου πολύ.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Βασίλης Λαμπρόπουλος

Με την έλευση του Κετσπάγια υπολογίζεται σε μια θέση που δεν του ταιριάζει απόλυτα, ένα πείραμα που δεν δικαιολογεί τη μη απόκτηση καθαρού αμυντικού μέσου.

Ο 26χρονος στόπερ είναι μια ικανοποιητική εναλλακτική λύση για τις θέσεις στο κέντρο της άμυνας, οικονομική λύση και χαρακτήρας με δυναμισμό, πάθος και εμπιστοσύνη στον εαυτό του.

Το θέμα του είναι ανοιχτό.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Χρήστος Αραβίδης

Ο Άραβας ήταν (συνολικά) ο πρώτος σκόρερ της ομάδας τα προηγούμενα δύο δύσκολα χρόνια, εκείνο της Β’ Εθνικής και το επόμενο της επιστροφής στα μεγάλα σαλόνια. Η παρουσία του δικαίως αναγνωρίστηκε ως σημαίνουσα. Αγαπητός στην εξέδρα, πάντοτε δυναμικός και δουλευταράς, όχι όμως πλέον βασικός. Ο Αραβίδης θέλει να παίζει και το εξωτερικό είναι πάντα στη σκέψη του, άλλωστε έχει αρκετά σοβαρές προσεγγίσεις. Επίσης ένα θέμα πολύ ανοιχτό, με όλα τα ενδεχόμενα πιθανά.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Μιχάλης Μπακάκης

Η περυσινή χρονιά αποτέλεσε σημαντικό πισωγύρισμα για εκείνον καθώς από το σημείο να λογίζεται ως μέλος της Εθνικής ομάδας, έφτασε στο να αποτελεί τη «ρεζέρβα» του Γκάλο. Σαφώς έπαιξε τον αρνητικό ρόλο του ο σοβαρός τραυματισμός στο γόνατό του, όμως ο Κετσπάγια είναι ο τρίτος διαδοχικά προπονητής (ο Δέλλας πέρυσι δεν τον είχε στη διάθεσή του στο μικρό διάστημα που έμεινε στον πάγκο ως τεχνικός Α’ Εθνικής) που δεν πείθεται να του δώσει φανέλα βασικού. Το κλίμα πάντως είναι υπέρ της παραμονής του. Έλληνας, 26ετών σε θέση που η εγχώρια αγορά των γηγενών δεν έχει να επιδείξει καλύτερούς του.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Τόμας Πέκχαρτ

Αν το συμβόλαιό του υψηλόσωμου επιθετικού ολοκληρωνόταν το προσεχές καλοκαίρι, ήδη θα βρισκόταν σε άλλη ομάδα.

Δεν έχει πείσει ότι είναι ο φορ που θα μπορέσει να κάνει τη διαφορά ερχόμενος από τον πάγκο και η ΑΕΚ σίγουρα θα ψάξει κάτι καλύτερο για να πλαισιώσει τον Ούγκο Αλμέιδα, ο οποίος το ερχόμενο καλοκαίρι θα είναι 33 ετών.

Είναι μάλιστα ιδιαίτερα πιθανό το ενδεχόμενο να αναζητήσει τον επόμενο σταθμό της καριέρας του στην κοντινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Ηλίας Βούρας

Το δίδυμο Ανέστης - Μπάρκας δεν «σπάει» και η λογική λέει ότι μετά από μια χρονιά ως δανεικός (στην Καλλιθέα) ώστε να πάρει παιχνίδια, ο ταλαντούχος Ντούνης θα επιστρέψει το ερχόμενο καλοκαίρι για να γίνει ο τρίτος της παρέας των γκολκίπερς. Αν η ΑΕΚ επιθυμεί και αποφασίσει να έχει και τέταρτον, τότε η παραμονή του Βούρα θα γίνει πιθανή, κυρίως λόγω του εξαιρετικού χαρακτήρα του και της ιδιαίτερα θετικής παρουσίας του στα αποδυτήρια.

Φάκελος "ανανεώσεις" για την ΑΕΚ

Ντάρκο Ζόριτς

Η ΑΕΚ έκανε αγώνα μήπως και τον πείσει να αποχωρήσει για να αδειάσει μια θέση ξένου, θα συνιστά τεράστια ανατροπή αν του προτείνει επέκταση συνεργασίας. Ο 23χρονος ταλαντούχος μεσοεπιθετικός από το Μαυροβούνιο αποτέλεσε μία από τις αρκετές εμπνεύσεις του Μπάγεβιτς που δεν βγήκαν από το 2013 κι εντεύθεν. Η μοναδική περίπτωση να συνεχίσει τη σχέση του με την Ένωση είναι να υπογράψει νέο συμβόλαιο να παραχωρηθεί δανεικός, κάτι που όμως έχει ήδη αρνηθεί προ ενός μήνα.

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ