ΑΕΚ

Ευκαιρία στο τέλος της ανηφόρας για την ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Η ΑΕΚ καλείται να νικήσει απόψε (1/10, 20.30) την κούραση, τις απουσίες και τον Αστέρα Τρίπολης και να αυξήσει την διαφορά και από τον ΠΑΟΚ. Πιθανή παρουσία Μελισσανίδη.

Στην φετινή σεζόν και (τουλάχιστον) μέχρι και τον Δεκέμβρη, η ΑΕΚ θα κληθεί να βγάλει ένα αγωνιστικό πρόγραμμα, γεμάτο… ανηφόρες. Με συνεχόμενα παιχνίδια, περίπου ανά τρεις ημέρες. Στο τέλος της πρώτης ανηφόρας, φτάνει απόψε (1/10 - 20.30) η ΑΕΚ στην Τρίπολη.

Το ματς με τον Αστέρα είναι το έβδομο κατά σειρά, σ’ ένα διάστημα μόλις 21 ημερών. Και το τρίτο μέσα σε μια εβδομάδα που ξεκίνησε με ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, συνεχίστηκε με ευρωπαϊκό παιχνίδι και καταλήγει σ’ αυτή την "μάχη" της Τρίπολης.

Ωστόσο, στο τέλος αυτής της ανηφόρας, υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για την ΑΕΚ. Αν νικήσει τον Αστέρα, μπορεί να αυξήσει στους τέσσερις την διαφορά της και από τον ΠΑΟΚ, ενώ θα είναι στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Για να εκμεταλλευτεί πάντως αυτή την ευκαιρία η ΑΕΚ, θα πρέπει να νικήσει και τον Αστέρα και την συσσωρευμένη από τα συνεχόμενα ματς κούραση, αλλά και το μακρύ απουσιολόγιο.

Ειδικά στην αμυντική γραμμή, ο Μανόλο Χιμένεθ μετρά συνολικά πέντε απουσίες (Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Τσόσιτς, Γκάλο, Λόπες). Κάτι που σημαίνει πως ο Ισπανός τεχνικός καταρχήν θα πρέπει να βρει λύσεις για την τετράδα της άμυνας.

Στο αριστερό άκρο, το πιθανότερο είναι πως ο Χιμένεθ θα προτιμήσει τον Βινίσιους από τον νεαρό Γιαννούτσο, ενώ για το κέντρο της άμυνας και την θέση του παρτενέρ του Βράνιες, το φαβορί είναι ο Τζανετόπουλος. Υπάρχει και η σκέψη της μετάθεσης του Γιόχανσον στα μετόπισθεν, αλλά με δεδομένη την απουσία και του Σιμόες, αυτό θα σημαίνει πως θα κληθεί και πάλι να παίξει ως δεύτερος αμυντικός χαφ ο Αϊντάρεβιτς.

Όσο για την επίθεση, όπως έχετε διαβάσει ήδη στο Sport24.gr, ο προσανατολισμός του Χιμένεθ είναι να ξεκουράσει τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Με πιθανούς αντικαταστάτες τον Μπακασέτα ή τον Κλωναρίδη. Όμως σκέψη υπάρχει ακόμα και για ξεκούραση του Μάνταλου. Ωστόσο είναι κάτι που δεν συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

ΠΙΘΑΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Το παιχνίδι στην Τρίπολη για την ΑΕΚ είναι κομβικό. Θα αυξήσει την διαφορά της από τον ΠΑΟΚ, θα διατηρήσει αυτήν με τον Ολυμπιακό και γενικώς θα αποδείξει πως έχει τον χαρακτήρα για να παραμείνει στην θέση του οδηγού της κούρσας του πρωταθλήματος, μέχρι το φινάλε.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ήδη από την προηγούμενη Κυριακή και μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, έταξε στους παίκτες της ΑΕΚ ένα πρίμ ύψους 150χιλιάδων ευρώ, ενώ στην προπόνηση της Παρασκευής(29/9) στα Σπάτα, έδωσε το παρών.

Όπως συνηθίζει να κάνει φέτος, τις παραμονές σημαντικών παιχνιδιών. Επομένως είναι εξαιρετικά πιθανό, να βρεθεί στην Τρίπολη, για να παρακολουθήσει εκ του σύνεγγυς το παιχνίδι.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ