ΑΕΚ

Έχει τους (τέσσερις) λόγους της

ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ
ΑΕΚ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (5η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPERLEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ θέλει μόνο νίκη στο αποψινό (28/9 – 22.05) ματς με την Αούστρια Βιέννης στο ΟΑΚΑ, γι αυτό και ο Χιμένεθ θα επιστρέψει όλα τα… βαρέα όπλα. Το Sport24 αναλύει.

Ήταν έτσι κι αλλιώς ξεκάθαρο από την αρχή της σεζόν, πως ο μεγαλύτερος φετινός στόχος της ΑΕΚ, είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Και το κατέστησε ακόμα πιο σαφές ο Δημήτρης Μελισσανίδης, όχι μόνο με το πριμ των 200χιλιάδων που ανακοίνωσε για τη νίκη επί του Ολυμπιακού, αλλά και για τις 150χιλιάδες που έταξε για το ματς της Κυριακής (1/10) με τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Όμως υπάρχει και η Ευρώπη. Και μπορεί το αποψινό (28/9 – 22.05) ματς με την Αούστρια στο ΟΑΚΑ, να έρχεται μόλις τέσσερις μέρες μετά το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και τρεις πριν το ταξίδι στην Τρίπολη, ωστόσο για την ΑΕΚ δεν είναι ένα παιχνίδι για rotation, αλλά μόνο για νίκη.

Αυτός είναι ο λόγος που όλα δείχνουν πως ο Μανόλο Χιμένεθ θα παρατάξει ενδεκάδα μ’ όλα τα βαρέα όπλα. Χωρίς να ξεκουράσει τον Χριστοδουλόπουλο ή τον Μάνταλο, αλλά ενδεχομένως και για πρώτη φορά μαζί στο βασικό σχήμα Αραούχο και Λιβάγια. Η ΑΕΚ θέλει απόψε τη νίκη απέναντι στην Αούστρια όχι για έναν, αλλά για τέσσερις σοβαρούς λόγους.

Η ΠΡΟΚΡΙΣΗ

Από την κλήρωση κιόλας του ομίλου στο Europa League, είχε προκύψει για την ΑΕΚ πρόσφορο έδαφος για κυνήγι της δεύτερης θέσης και της πρόκρισης στην επόμενη φάση. Και η νίκη την πρώτη αγωνιστική μέσα στη Ριέκα, έβαλε ουσιαστικά την Ένωση σε τροχιά πρόκρισης. Μια νίκη απόψε απέναντι στην Αούστρια, ενδεχομένως να καταστήσει την ΑΕΚ ακόμα και φαβορί. Αν φτάσει τους έξι βαθμούς, πιθανότατα να της αρκεί μόνο να κερδίσει τη Ριέκα και στο ΟΑΚΑ, για να πάρει την δεύτερη θέση πίσω από τη Μίλαν. Και φυσικά μια πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa, θα έχει πολλαπλά οφέλη.

ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΤΟΥ… ΛΙΒΑΓΙΑ

Το οικονομικό κομμάτι της παρουσίας στους ομίλους του Europa League, έχει την (μεγάλη) σημασία του. Κάθε νίκη, είναι 360χιλιάδες ευρώ στο ταμείο κάθε ομάδας. Ήδη η ΑΕΚ «πληρώθηκε» με τη νίκη την πρώτη αγωνιστική στη Ριέκα. Και μια δεύτερη νίκη απόψε, θα σημαίνει πως πριν βγει ο Σεπτέμβρης, η Ένωση θα έχει βγάλει μόνο από τα έσοδα της Ευρώπης, το συμβόλαιο του Μάρκο Λιβάγια. Ένα από τα δυο υψηλότερα, στα φετινό ρόστερ. Κάτι που εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι σημαίνει, τόσο για τον προϋπολογισμό, όσο και τον προγραμματισμό της ΑΕΚ.

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

Η ΑΕΚ είχε κατρακυλήσει στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Κάτι που την υποχρέωσε και το περσινό και το φετινό καλοκαίρι, να βρεθεί στους αδύναμους, ήδη από την πρώτη κλήρωση. Για την ΑΕΚ είναι τεράστιο στοίχημα, να ανακάμψει και ανέβει ξανά ψηλά στην βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Ήδη μετά τη νίκη επί της Ριέκα την πρώτη αγωνιστική, έκανε άλμα 49 θέσεων. Και θέλει κάτι αντίστοιχο και με νίκη επί της Αούστρια.

Ο… ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΙΣ ΝΙΚΕΣ

Για τον Μανόλο Χιμένεθ, έχει τεράστια σημασία η νοοτροπία του νικητή στους παίκτες του. Κάτι που είδε στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό και που ουσιαστικά ήταν το κλειδί για την ανατροπή. Ο Ισπανός τεχνικός ξέρει καλά, πως αυτή η νοοτροπία, κτίζεται μέσα από τις συνεχόμενες νίκες. Έτσι μόνο οι ποδοσφαιριστές αποκτούν αυτοπεποίθηση. Όταν μαθαίνουν στις νίκες. Γι αυτό και ο Χιμένεθ θεωρεί σημαντικό να συνεχίσει και απόψε η ΑΕΚ απέναντι στην Αούστρια, το νικηφόρο σερί.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ