ΑΕΚ

Έχει πολλά να… τακτοποιήσει

Έχει πολλά να… τακτοποιήσει
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η ΑΕΚ ξεκινά σήμερα (5/9) την προετοιμασία για την έναρξη του πρωταθλήματος και ο Κετσπάγια έχει πολλές αποφάσεις να πάρει ως προς το αγωνιστικό πλάνο

Μπορεί ο Τιμούρ Κετσπάγια να υπενθύμισε μετά το φιλικό με την Ανόρθωση πως έστω και αν φαίνεται δεδομένη η έναρξη του πρωταθλήματος, ακόμα είναι άγνωστο αν θα μπουν οι ομάδες από την 1η ή την 3η αγωνιστική.

Ωστόσο για τον τεχνικό της ΑΕΚ είναι σημαντικό το γεγονός πως επιτέλους θα ξεκινήσουν οι επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις. Άλλωστε εκείνο που ο Κετσπάγια έλεγε μετά το φιλικό με τον Απόλλωνα στο ΟΑΚΑ το προηγούμενο Σάββατο (27/8), ήταν πως οι ποδοσφαιριστές έχουν κουραστεί κυρίως ψυχολογικά μ’ όλη αυτή την κατάσταση.

Όμως πλέον από σήμερα (5/9) που οι παίκτες επιστρέφουν στα Σπάτα για προπόνηση μετά το χθεσινό (4/9) ρεπό, η ΑΕΚ μπαίνει στην τελική ευθεία προετοιμασίας για την έναρξη του πρωταθλήματος το προσεχές Σαββατοκύριακο (10 -11 /9). Η αλήθεια είναι πάντως, πως ο Κετσπάγια έχει μια σειρά από αγωνιστικά ζητήματα, που πρέπει να… τακτοποιηθούν τις επόμενες μέρες, για να ετοιμαστεί το πλάνο για το πρώτο παιχνίδι.

Καταρχήν θα πρέπει να διαπιστώσει ο τεχνικός της ΑΕΚ σε τι κατάσταση βρίσκεται ο Αντρέ Σιμόες και αν μπορεί να τον υπολογίζει άμεσα στα σχέδια του. Ο Πορτογάλος μέσος από το φιλικό με τον Ατρόμητο (20/8) ταλαιπωρείται από ένα πρόβλημα στον Αχίλλειο. Δεν ακολούθησε την αποστολή της ΑΕΚ στην Κύπρο για το φιλικό και έμεινε στην Αθήνα για να συνεχίσει το ατομικό πρόγραμμα. Ήδη από τη σημερινή προπόνηση αλλά και μέσα στις επόμενες μέρες, θα φανεί αν μπορεί ο Κετσπάγια να τον υπολογίζει άμεσα για την ενδεκάδα.

Επίσης ο τεχνικός της ΑΕΚ θα πρέπει να αποφασίσει αν θα χρησιμοποιήσει στο αρχικό σχήμα τους δυο παίκτες πιο… καινούργιους παίκτες της ομάδας. Με την αγωνιστική εικόνα που έδειξε ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, σχεδόν «κλείδωσε» την παρουσία στο αρχικό σχήμα, ήδη από το πρώτο ματς πρωταθλήματος. Αντίθετα ο Τζολέον Λέσκοτ έδειξε πως θέλει τον χρόνο του. Και ο Κετσπάγια θα περιμένει να τον δει στις προπονήσεις μέσα στην εβδομάδα.

Με δεδομένη πάντως την παρουσία του Λάζαρου στο ένα από τα δυο άκρα της επίθεσης, του Μάνταλου στον ρόλο του επιτελικού και του Αλμέιδα στην κορυφή, η μοναδική εκκρεμότητα που θα μείνει στον τεχνικό της ΑΕΚ για την γραμμή κρούσης, θα είναι η δεύτερη θέση στα άκρα. Θέση που διεκδικούν και ο Βάργκας και ο Μπακασέτας και ο Ροντρίγκες και ο Πλατέλλας. Με βάση τα μέχρι τώρα… πεπραγμένα, ο Μπακασέτας είναι το φαβορί. Αλλά τίποτα δεν πρέπει να θεωρείται βέβαιο.

Αποφάσεις θα κληθεί να πάρει ο τεχνικός της ΑΕΚ και για τις δυο θέσεις στα άκρα της άμυνας. Ο Μανουέλ Ντίας με τον Ντίντακ Βιλά από αριστερά και ο Ροντρίγκο Γκάλο με τον Μιχάλη Μπακάκη από δεξιά, θα δώσουν μάχη για να κερδίσουν παρουσία στο αρχικό σχήμα του πρώτου παιχνιδιού πρωταθλήματος. Και όπως φαίνεται αυτές οι μάχες θα κρατήσουν όλη την σεζόν.

Πάντως έτσι κι αλλιώς ο Κετσπάγια θα μπορεί να αρχίσει δοκιμές ενδεκάδες από την Πέμπτη και μετά. Όταν δηλαδή θα επιστρέψουν και στην Ελλάδα αλλά και στον κανονικό ρυθμό των προπονήσεων, τόσο ο Μάνταλος όσο και ο Μπακασέτας.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ