ΑΕΚ

Έχει Μασούντ, έχει όλα τα… συστήματα

Ο ΣΟΤΖΕΙ ΜΑΣΟΥΝΤ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΕ ΑΕΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
Μασούντ EUROKINISSI SPORTS

Οι λόγοι αγωνιστικής τακτικής που ο Μανόλο Χιμένεθ ήθελε τόσο πολύ την μεταγραφή του Μασούντ στην ΑΕΚ και η θέση βασικού που διεκδικεί ο Ιρανός. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Δεν χρειάζεται δα και καμία ενδελεχή έρευνα στα άδυτα του μυαλού του Μανόλο Χιμένεθ, για να διαπιστώσει κανείς πόσο πολύ ήθελε τον Σοτζέι Μασούντ. Αρκεί να διαβάσει (στοSport24.gr), όλα όσα είπε ο Ισπανός τεχνικός για τον Ιρανό, στις συστάσεις που έκανε στα Σπάτα.

Ακόμα και παίκτη με τον οποίο ήθελε εδώ και πολύ καιρό να συνεργαστεί, χαρακτήρισε ο Χιμένεθ τον Μασούντ. Είναι δεδομένο πως ο Ισπανός τεχνικός, μέσα από το «διάβασμα» του παιχνιδιού του Ιρανού, όταν επρόκειτο να τον αντιμετωπίσει ως αντίπαλο, εκτίμησε την κλάση και την ποιότητα του παίκτη. Κάτι άλλωστε που το είπε και στην ομιλία του ο Χιμένεθ.

Και που καθιστά προφανές, πως μόλις ο Μασούντ είναι στο 100% της ετοιμότητας του, ο Ισπανός τεχνικός θα τον προορίζει για το βασικό σχήμα. Έτσι κι αλλιώς, υπάρχουν και λόγοι αγωνιστικής τακτικής, που ο Ισπανός τεχνικός ήθελε τόσο πολύ τον Ιρανό μεσοεπιθετικό στην ΑΕΚ. Με την λύση του Μασούντ πλέον στα χέρια του, ο Χιμένεθ μπορεί με ευκολία να βγάζει στο… τραπέζι, ανάλογα με τις αγωνιστικές περιστάσεις, όλα τα συστήματα που έχει στο συρτάρι του. Το Sport24.grαναλύει.

Ο ΜΑΣΟΥΝΤ ΣΤΟ 4-4-1-1

Το συγκεκριμένο σχήμα είναι αυτό με το οποίο δούλεψε περισσότερο ο Χιμένεθ στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας στην Πολωνία. Και ως εκ τούτου, το θεωρεί ως ένα από τα βασικά συστήματα της ομάδας. Μέχρι να τραυματιστεί ο Μάνταλος, το επιστράτευε συχνά. Από τότε που τέθηκε νοκ άουτ ο αρχηγός, το χρησιμοποίησε ελάχιστα. Ο λόγος, είναι απλός. Χωρίς τον Μάνταλο, δεν υπήρχε ο παίκτης που θα ξεκινούσε τις προσπάθειες του από την αριστερή πλευρά. Ούτε ο Λιβάγια, ούτε ο Μπακασέτας, ούτε ο Αραούχο μπορούν να ανταποκριθούν σ’ αυτόν τον ρόλο.

Όμως ο Χιμένεθ θα ήθελε να έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί πιο συχνά αυτό το σχήμα. Ειδικά στα εντός έδρας ματς της ΑΕΚ. Και η παρουσία του Μασούντ, δίνει στον Ισπανό αυτή την δυνατότητα. Ο Ιρανός μεσοεπιθετικός την ξέρει την θέση που έπαιζε ο Μάνταλος στο συγκεκριμένο σχήμα. Και είναι ποδοσφαιριστής που μπορεί άριστα να ανταποκριθεί σ’ αυτόν τον ρόλο.

Ο ΜΑΣΟΥΝΤ ΣΤΟ 3-5-2

Ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Μάνταλου, οι επιλογές δεν έλειψαν από τον Χιμένεθ για την θέση πίσω από τους δυο επιθετικούς στο συγκεκριμένο σύστημα. Είναι έναν ρόλο που μπορεί να πάρει και ο Λιβάγια και ο Μπακασέτας, ακόμα και ο Κονέ.

Όμως τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του Μασούντ, πλησιάζουν πιο πολύ, σ’ όσα μπορούσε να προσφέρει σ’ αυτό το σχήμα ο Μάνταλος. Εξ ου και η παρουσία του Ιρανού μεσοεπιθετικού, δίνει μια (ακόμα) ποιοτική λύση στα χέρια του Χιμένεθ, για την θέση πίσω από τους δυο επιθετικούς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Ανσαριφάρντ και Οικονόμου εύχονται στον Μασούντ!
To καλωσόρισμα του Αραούχο στον Μασούντ
Τα μυστικά του Μασούντ
Ο κόουτς της Λας Πάλμας στο Sport24.gr: "Έτοιμος από την πρώτη εβδομάδα ο Μασούντ"

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ