ΑΕΚ

Έχει "Κάστρο" για τα ντέρμπι η ΑΕΚ

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÏÓÖÐ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Σε έντεκα εντός έδρας ντέρμπι μετά την επιστροφή της, η ΑΕΚ έχει χάσει μόνο ένα και αυτό στο... 90’. Η εντυπωσιακή επίδοση με ΠΑΟΚ. Το Sport24.gr αναλύει.

Το Ολυμπιακό Στάδιο δεν συγκρίνεται ως έδρα με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Ο Μανόλο Χιμένεθ επέμενε πως «μακάρι να φτιαχτεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα το νέο γήπεδο της ΑΕΚ, διότι ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν έδρα, ενώ η ΑΕΚ όχι». Οι ποδοσφαιριστές της Ένωσης, συνηθίζουν να χαρακτηρίζουν… Νταχάου το ΟΑΚΑ.

Κι όμως. Από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε από την μεγάλη περιπέτεια, το Ολυμπιακό Στάδιο είναι ένα πραγματικό κάστρο στα ντέρμπι του πρωταθλήματος.

Μέχρι και το σημερινό (5/11 – 19.30) παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, η Ένωση έχει δώσει στο ΟΑΚΑ έντεκα ματς σε κανονική περίοδο και play offs με τους τρεις μεγάλους, από τότε που γύρισε στη Super league. Και μετρά την εντυπωσιακή επίδοση των εννέα νικών, μιας ισοπαλίας και μιας μόνο ήττας.

Μάλιστα ακόμα και αυτή η μοναδική ήττα, ήρθε με το γκολ του Μάρκους Μπέργκ στο τελευταίο λεπτό του περσινού ματς με τον Παναθηναϊκό. Και αφού πρώτα είχε γίνει ανατροπή από το 0-2, στο 2-2.

Ο ΧΙΜΕΝΕΘ ΕΧΕΙ ΤΑ… ΜΙΣΑ

Η αλήθεια είναι πως μεγάλο μερίδιο αυτής της εντυπωσιακής εντός έδρας παράδοσης που έχει κτίσει η ΑΕΚ, ανήκει στον Μανόλο Χιμένεθ. Άλλωστε τις πέντε από τις εννέα νίκες στο ΟΑΚΑ σε ντέρμπι, η Ένωση τις έχει κάνει με τον Ισπανό τεχνικό στον πάγκο της. Τέσσερις πέρυσι σε πρωτάθλημα και play off και μια φέτος με τον Ολυμπιακό. Βεβαίως ο Χιμένεθ, χρεώνεται και την μοναδική ήττα που είναι από τον Παναθηναϊκό.

ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΓΚΟΛ

Από τότε που η ΑΕΚ επέστρεψε στη Super League, έχει υποδεχθεί συνολικά τέσσερις φορές τον σημερινό της αντίπαλο στο ΟΑΚΑ. Και όχι μόνο είναι αήττητη, αλλά δεν έχει δεχθεί ούτε ένα γκολ. Άλλωστε σ’ αυτά τα τέσσερα ματς, ο ΠΑΟΚ κατάφερε να πάρει μόλις μια λευκή ισοπαλία, την προτελευταία αγωνιστική των play off τη σεζόν 2015-16. Κατά τα άλλα, η ΑΕΚ μετρά μόνο νίκες.

ΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΣΤΟ ΟΑΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Σεζόν 2015/16

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Βάργκας)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 (Βάργκας)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0 (Βάργκας)

PLAY OFFS

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 0-0

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 3-1 (Γιόχανσον, Μπαρμπόσα 2)

Σεζόν 2016-17

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 3-0 (Αραούχο 2, Αραβίδης)

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 1-0 (Αϊντάρεβιτς)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 2-3 (Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ)

PLAY OFFS

ΑΕΚ - ΠΑΟΚ 1-0 (Μπακασέτας)

ΑΕΚ - Παναθηναϊκός 1-0 (Χριστοδουλόπουλος)

Σεζόν 2017-18

ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟΣ

ΑΕΚ - Ολυμπιακός 3-2 (Χριστοδουλόπουλος 2, Μάνταλος)

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ