ΑΕΚ

Έβγαλε με "τούρμπο" την… ανηφόρα

Έβγαλε με "τούρμπο" την… ανηφόρα
INTIME SPORTS

Ο Μπακάκης έβαλε το… τούρμπο και έβγαλε την ανηφόρα της αποθεραπείας σε χρόνο ρεκόρ. Το Σάββατο (19/9) ακολούθησε το μεγαλύτερο μέρος του κανονικού προγράμματος προπόνησης και το αργότερο στα μέσα Οκτώβρη μπορεί να τεθεί κανονικά στην διάθεση του Δέλλα.

Τέσσερις μήνες από τότε που ο Μιχάλης Μπακάκης πέρασε την πόρτα του χειρουργείου, θα συμπληρωθούν σε δυο μέρες. Με βάση την αρχική εκτίμηση, σ’ αυτό το χρονικό σημείο, ο διεθνής μπακ της ΑΕΚ μόλις που θα έπρεπε να αρχίσει να ακουμπά την μπάλα. Άλλωστε συνήθως έτσι γίνεται με τις περιπτώσεις επέμβασης στο γόνατο, σαν αυτή που έκανε ο Μπακάκης τον περασμένο Μάη. Όμως στην προκειμένη περίπτωση, ο ποδοσφαιριστής έχει το παρατσούκλι "τούρμπο". Και το επιβεβαίωσε. Ο Μπακάκης έβαλε το… τούρμπο και έβγαλε την ανηφόρα της αποθεραπείας σε χρόνο ρεκόρ.

Μετά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα που είχε στις εξετάσεις που έκανε, όπως διαβάσατε ήδη στο Sport24, ο διεθνής μπακ της ΑΕΚ πλέον μπορεί και ανεβάζει στροφές στην προπόνηση. Σήμερα (19/9) έβγαλε το μεγαλύτερο κομμάτι του κανονικού προγράμματος της προπόνησης. Έκανε σουτ, αρχίζει και βγάζει ακόμα και σέντρες και γενικώς χρησιμοποιεί πλέον σχεδόν κανονικά το εγχειρισμένο γόνατο του. Όπως παλιά και… καλύτερα.

Ο "σημαδεμένος" Οκτώβρης

Ο Μπακάκης πολύ θα ήθελε να παίξει ακόμα και την… Τετάρτη στην Τούμπα. Ακόμα όμως χρειάζεται προσοχή και όχι βιασύνη. Υπάρχει ένα διάστημα περίπου δυο εβδομάδων, που ο Μπακάκης το χρειάζεται για να μπορέσει σταδιακά να ανεβάζει φουλ ρυθμούς. Ο στόχος που έχει μπει, είναι ξεκάθαρος εδώ και αρκετό καιρό. Ο διεθνής μπακ θέλει να τεθεί και πάλι κανονικά στη διάθεση του Δέλλα, στα μέσα του Οκτώβρη.

Η πίστη και η φανέλα

Η αλήθεια είναι πως έστω και αν ο Μπακάκης κατάφερε να "καταπιεί" σε χρόνο ρεκόρ την διαδρομή για την επιστροφή μετά το χειρουργείο, η… ανηφόρα που είχε μπροστά του όταν τραυματίστηκε ήταν μεγάλη και δύσβατη. Αλλά ο ίδιος διεθνής μπακ, από τα πρώτα λεπτά μετά την έξοδο του από το χειρουργείο, στις 21 του περασμένου Μάη, πίστευε πως θα γυρίσει και πάλι γρήγορα και δυνατός. Και εκείνο που ήθελε από τους γύρω του, ήταν να έχουν την ίδια πίστη. Για να ενισχύουν την δική του. "Όσο με πιστεύετε όλοι, τόσο πιστεύω πως θα γυρίσω δυνατός", είχε πει ο Μπακάκης, μόλις την επόμενη μέρα μετά την επέμβαση. Όπερ και εγένετο. Στο επόμενο παιχνίδι της ΑΕΚ για τα πλέι οφ, όλοι οι "κιτρινόμαυροι" μπήκαν στο γήπεδο φορώντας φανέλα που έγραφε "Μπάκα περαστικά και σύντομα κοντά μας".

Το δύσκολο καλοκαίρι

Η πίστη πως θα επιστρέψει δυνατός ήταν απαραίτητη, αλλά χρειαζόταν και πολλή και δύσκολη δουλειά. Όχι μόνο διότι έπεφτε μέσα στο καλοκαίρι, αλλά κυρίως διότι ο Μιχάλης Μπακάκης θα έπρεπε να δουλέψει μόνος του στην Αθήνα, την στιγμή που οι υπόλοιποι συμπαίκτες του θα ήταν στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Δεν ήταν εύκολο, αλλά ο διεθνής μπακ είχε πάντα στο μυαλό του τον στόχο της γρήγορης επιστροφής. Και αυτός του έδινε δύναμη, προκειμένου μαζί με τον Νίκο Πανταζή να δουλεύουν όλο και πιο σκληρά.

"Έσπασε" όλα τα κοντέρ

Οι κόποι του καλοκαιριού δικαιώθηκαν. Από τα τέλη Αυγούστου κιόλας, φαινόταν πως ο Μπακάκης πηγαίνει για να σπάσει… ρεκόρ ως προς τον χρόνο επιστροφής του στην αγωνιστική δράση. Κάτι που επιβεβαιώθηκε και στις πρόσφατες εξετάσεις που έκανε. Όλα τα κοντέρ έσπασε το "τούρμπο". Και πλέον δεν πρόκειται να αργήσει το ματς που ο Δέλλας θα έχει και πάλι τον διεθνή μπακ στη διάθεση του.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ