ΑΕΚ

Έτσι πήγε η ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης"

Έτσι πήγε η ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Μετά από 248 ημέρες, η ΑΕΚ επισκέπτεται ξανά το "Γ. Καραϊσκάκης". Το Sport24.gr καταγράφει πως προετοίμασε ο Τραϊανός Δέλλας την Ένωση για το περυσινό ματς του Κυπέλλου.

Η ΑΕΚ το Σάββατο ξαναπάει στο "Γ. Καραϊσκάκης" μετά από 248 ημέρες. Και αν η περσινή επίσκεψη ήταν εκτός προγράμματος, καθώς ήταν θέλημα… κληρωτίδας του κυπέλλου, αυτή την φορά υπάγεται το ντέρμπι στο καλεντάρι της ΑΕΚ στον «μαραθώνιο» του πρωταθλήματος.

Προφανώς και το φετινό ματς δεν έχει απολύτως καμία σχέση με το περσινό. Το είπε άλλωστε πρώτος ο Δέλλας στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι με τον ΠΑΣ. Ωστόσο και η αγωνιστική εικόνα που έδειξε πέρυσι η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη και η διαχείριση του παιχνιδιού, πιθανότατα θα αποτελέσει έναν μπούσουλα για το φετινό ντέρμπι.

Και το Sport24.gr παρουσιάζει την ειδική προετοιμασία που είχε κάνει ο Τραϊανός Δέλλας στους ποδοσφαιριστές του, πριν από το περσινό εκτός έδρας ντέρμπι κυπέλλου με τον Ολυμπιακού.

Το (μεγάλο) βάρος στο δικό της παιχνίδι

Ο τεχνικός της ΑΕΚ συνηθίζει έτσι κι αλλιώς να μελετά και να αναλύει πολύ κάθε αντίπαλο. Πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για έναν αντίπαλο σε ντέρμπι. Όμως πριν από το περσινό ματς με τον Ολυμπιακό, ο Δέλλας έριξε πολύ μεγαλύτερο βάρος στον τρόπο που θα έπαιζαν οι δικοί του παίκτες και όχι σ’ αυτόν του αντιπάλου.

Έτσι πήγε η ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Μελέτησε το παιχνίδι του Ολυμπιακού, τις αδυναμίες και τα δυνατά του σημεία. Αλλά με τους παίκτες του δούλεψε κυρίως πάνω στον τρόπο που θα έπρεπε να εφαρμόσουν μέσα στο Καραϊσκάκη, το δικό τους πλάνο. Κάτι που βγήκε μέσα στο γήπεδο. Σε αντίθεση με την Τούμπα, που η ΑΕΚ προσπάθησε να προσαρμοστεί στο παιχνίδι του αντιπάλου και δεν της βγήκε σε καλό.

Οι αγριόχηνες, ο "μονομάχος" και η ατάκα

Η ΑΕΚ πήγε στο περσινό ματς στο Καραϊσκάκη προετοιμασμένη απολύτως στο αγωνιστικό κομμάτι και διαβασμένη. Ωστόσο ο Τραϊανός Δέλλας είχε φροντίσει να «φτιάξει» και ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές του, λίγο πριν μπουν στην «μάχη» του ντέρμπι. Λίγες ώρες πριν η αποστολή αναχωρήσει από το ξενοδοχείο για το Καραϊσκάκη, ο τεχνικός της ΑΕΚ μάζεψε τους ποδοσφαιριστές του για να τους δείξει βίντεο.

Έτσι πήγε η ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης"
INTIME SPORTS

Όλοι περίμεναν τακτική ανάλυση παιχνιδιού και αντιπάλου. Εκείνο που είδαν, ήταν ένα βίντεο με τον τρόπο που πετούν οι αγριόχηνες σε σχηματισμό. Στο συγκεκριμένο βίντεο που ήταν «ντυμένο» με την μουσική από την ταινία «Μονομάχος», ο Δέλλας έδειξε στους παίκτες του πως στο πέταγμα αυτό διατηρείται ο σχηματισμός χωρίς να «σπάει» καθ’ όλη την διάρκεια του ταξιδιού, πως η μια αγριόχηνα βοηθά την άλλη όταν κουράζεται και πως ακόμα και οι κραυγές που βγάζουν τα πουλιά, είναι επιβράβευση ή συνεννόηση για την διατήρηση της συνοχής.

Όσο για το επιμύθιο από τον Δέλλα στο κλείσιμο της προβολής; Μια ατάκα. "Εμείς δεν θα είμαστε αγριόχηνες, αλλά θα είμαστε αετοί".

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ