ΑΕΚ

Έτσι "κέρδισε" τον Χιμένεθ ο Μοράν

Atletico Madrid's  Diego Costa, centre, runs with the ball between Athletic Bilbao's Erik Moran, left, and Mikel San Jose during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Athletic Bilbao at the Calderon stadium in Madrid, Sunday, Nov. 3, 2013. Costa scored once in Atletico Madrid's 2-0 victory. (AP Photo/Francisco Seco)
Atletico Madrid's Diego Costa, centre, runs with the ball between Athletic Bilbao's Erik Moran, left, and Mikel San Jose during the Spanish La Liga soccer match between Atletico Madrid and Athletic Bilbao at the Calderon stadium in Madrid, Sunday, Nov. 3, 2013. Costa scored once in Atletico Madrid's 2-0 victory. (AP Photo/Francisco Seco) AP PHOTO/FRANCISCO SECO

Τα τρία στοιχεία στην περίπτωση του Έρικ Μοράν, που "έψησαν" τον Μανόλο Χιμένεθ και που κάνουν την ΑΕΚ να προχωρά την μεταγραφή του. Το Sport24.gr αναλύει τι κέρδισε τον Ισπανό τεχνικό.

Την περίπτωση του Σοτζέι Μασούντ όχι μόνο την ήξερε πολύ καλά ο Μανόλο Χιμένεθ, αλλά είχε και ξεκάθαρη άποψη για το αν θα "κούμπωνε" αγωνιστικά στην ΑΕΚ. Κάτι άλλωστε που φάνηκε στην ομιλία του Ισπανού τεχνικού ( την οποία διαβάσατε στο Sport24.gr) στους ποδοσφαιριστές της Ένωσης, πριν από την πρώτη προπόνηση του Ιρανού μεσοεπιθετικού στα Σπάτα.

Ανάλογα ξεκάθαρη εικόνα και άποψη, έχει ο Χιμένεθ και για τη δεύτερη μεταγραφική κίνηση που ετοιμάζεται να ολοκληρώσει η ΑΕΚ. Ο Έρικ Μοράν όλα δείχνουν πως είναι ο εκλεκτός για τη θέση του αμυντικού χαφ και την κάλυψη του κενού του Γιόχανσον. Μάλιστα οι Ισπανοί επιμένουν πως η μεταγραφή θα κλείσει τις επόμενες ώρες. Και είναι τρια τα βασικά χαρακτηριστικά του Ισπανού χαφ, που "κέρδισαν" τον Χιμένεθ. Το Sport24.gr αναλύει.

Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΜΥΝΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

Ο Χιμένεθ ήθελε έναν μέσο που να έχει περισσότερο αμυντικογενή χαρακτηριστικά. Όχι έναν καθαρόαιμο κόφτη, αλλά έναν παίκτη που να έχει επίδραση στην ανασταλτική λειτουργία της ομάδας. Και ο Μοράν είναι ένας τέτοιου είδους χαφ. Όσοι έχουν παρακολουθήσει το παιχνίδι του 26χρονου Βάσκου, υποστηρίζουν πως είναι απολύτως συνεπής στα ανασταλτικά του καθήκοντα. Περισσότερο λόγω των σωστών θέσεων και λιγότερο λόγω των τρεξιμάτων. Είναι ένας χαφ, με προσήλωση στην αμυντική λειτουργία της ομάδας.

ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΜΠΑΛΑΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ

Μπορεί ο Χιμένεθ αυτό που θέλει για τη μεσαία γραμμή να είναι ένας χαφ που να συμμετέχει ενεργά στην αμυντική λειτουργία, όπως έκανε ο Γιόχανσον, όμως δεν αρκούσε αυτό. Ήθελε έναν μέσο που να μπορεί να μεταφέρει την μπάλα προς την επίθεση, που να μην έχει μόνο την παράλληλη πάσα. Και αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που εντόπισε ο Χιμένεθ στον Μοράν. Ο Ισπανός μέσος παίζει με ψηλά το κεφάλι, βλέπει γήπεδο και την έχει την κάθετη πάσα.

Η ΣΗΜΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΨΟΥΣ

Από το φετινό ρόστερ της ΑΕΚ εκείνο που λείπει, είναι το ύψος. Τόσο από το κέντρο της άμυνας, όσο και από τα χαφ. Κάτι που πολλές φορές, ακόμα και δημοσίως, έχει επισημάνει ο Μανόλο Χιμένεθ. Και ενδεχομένως είναι ένας από τους λόγους της αδυναμίας της ΑΕΚ στις στατικές φάσεις. Εξ ου και ο Χιμένεθ έψαχνε για έναν αμυντικό μέσο, που να είναι ψηλός. Ακόμα και αν αυτό σημαίνει πως θα υστερεί σε ταχύτητα. Κι ο Μοράν είναι ένας χαφ με μπόι 1.87μ.

Photo Credits: AP Photo/Francisco Seco

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ