ΑΕΚ

Έτσι ήρθε η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Πογέτ

Έτσι ήρθε η συμφωνία της ΑΕΚ με τον Πογέτ
PHOTOGRAPH: SHAUN BOTTERILL/GETT

Για να φτάσει ο Πογέτ μέχρι και την πτήση για την Αθήνα, χρειάστηκε να γίνουν πολλά. Κυρίως να κερδίσουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ τον Ουρουγουανό τεχνικό και ο Ουρουγουανός τεχνικός τους ανθρώπους της ΑΕΚ. Το Sport24.gr έχει το ρεπορτάζ

Όταν το Sport24.gr αποκάλυπτε πως το όνομα του Γκουστάβο Πογιέτ είναι στην λίστα για τον διάδοχο του Τραϊανού Δέλλα, οι άνθρωποι της ΑΕΚ είχαν βάλει ήδη τον Ουρουγουανό στις πρώτες θέσεις. Από τότε προέκυψαν και δυσκολίες στις κουβέντες, αλλά και η εμπλοκή άλλων ομάδων.

Όμως τελικά ο Πογέτ έβγαλε εισιτήρια για την Αθήνα, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Ουρουγουανός στις αποκλειστικές δηλώσεις στο Sport24.gr . Για να φτάσει η υπόθεση ως την αναμονή άφιξης του πρώην τεχνικού της Σάντερλαντ σήμερα (28/10) στο Ελ Βενιζέλος, χρειάστηκε να γίνουν πολλά. Κυρίως να κερδίσουν οι άνθρωποι της ΑΕΚ τον Πογέτ και ο Πογέτ τους ανθρώπους της ΑΕΚ.

Η κοινή οπτική στις φιλοδοξίες

Σχεδόν από τις πρώτες επαφές της ΑΕΚ με τον Ουρουγουανό τεχνικό, προέκυψε τουλάχιστον ένα κοινό σημείο και μάλιστα χωρίς να γίνει καν… διαπραγμάτευση. Αφορούσε την οπτική των φιλοδοξιών. Από την μια η ΑΕΚ έψαχνε για έναν προπονητή που θα την οδηγήσει ξανά στην κορυφή. Και από την άλλη μεριά ο Πογέτ «φτιαχνόταν» με την προοπτική ενός πρότζεκτ που θα διεκδικήσει τίτλους. Είναι κάτι που τον Ουρουγουανό τον εξιτάρει. Άλλωστε είναι χαρακτηριστικό πως διεκδίκησε τίτλο (λιγκ καπ) ακόμα και με μια μικρομεσαία ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ. Στους ανθρώπους της ΑΕΚ έκανε εντύπωση από την πρώτη στιγμή αυτή η νοοτροπία του Πογέτ . Ενώ ο Ουρουγουανός τεχνικός ήταν ενθουσιασμένος με την προοπτική να αναλάβει μια ομάδα που έχει ως πρωταρχικό στόχο να κερδίζει τίτλους.

Αμοιβαία σφοδρή επιθυμία

Όσο περνούσαν οι μέρες, η ΑΕΚ έδειχνε όλο και πιο πολύ στον Πόγετ, πόσο πολύ τον θέλει για τον πάγκο της. Ακόμα και με μεταμεσονύχτιες επαφές όταν αυτό κρινόταν απαραίτητο. Αυτό το «πρέσινγικ» έπαιξε ρόλο στην απόφαση του Ουρουγουανού τεχνικού. Ενώ από την άλλη μεριά, στους ανθρώπους της ΑΕΚ έκανε τεράστια εντύπωση το πόσο πολύ ήθελε ο Πογέτ να αναλάβει αυτό το πρότζεκτ. Μάλιστα ο Ουρουγουανός προτίμησε να πει το «ναι» στο ταξίδι στην Αθήνα για τις τελικές συζητήσεις, παρότι το όνομα του «έπαιζε» δυνατά για τον πάγκο της Άστον Βίλα, ενώ δυνατά είχε μπει και η Λεβάντε στο παιχνίδι.

«Τρέλα» στην «τρέλα»

Ο Πογέτ φρόντισε να μάθει από την πρώτη στιγμή της κουβέντας με την ΑΕΚ, οτιδήποτε είχε να κάνει με την ομάδα. Και ξετρελάθηκε με την… τρέλα του κόσμου της Ένωσης. Είναι από τα πρώτα πράγματα που του έκαναν εντύπωση, καθώς τον ενθουσιάζει η προοπτική να βρεθεί μπροστά σε τέτοιο κοινό. Ενώ στην ΑΕΚ διαπίστωσαν πως ο Ουρουγουανός έχει «τρέλα» με την δουλειά του. Από την στιγμή που αποφάσισε να έρθει στην Αθήνα, ζήτησε αυτό να γίνει πριν από το μεσημέρι, προκειμένου να προλάβει να δει τηλεοπτικά το ματς της ΑΕΚ στην Ξάνθη. Έστω αν ακόμα δεν θα είναι και επισήμως προπονητής (οι τελικές συζητήσεις με τον Δημήτρη Μελισσανίδη θα γίνουν είτε αργά το βράδυ απόψε ή αύριο το πρωί), θέλει να μελετήσει το υλικό για να είναι έτοιμος.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ