ΑΕΚ

Έτσι έγινε φορ ο Μπακασέτας

Έτσι έγινε φορ ο Μπακασέτας
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Όταν τραυματίστηκε ο Oύγκο Αλμέιδα, ο Τιμούρ Κετσπάγια ανακάτεψε την τράπουλα της επίθεσης, μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα και έκανε κίνηση έκπληξη. Το Sport24 έχει το ρεπορτάζ.

Η μερίδα του λέοντος από τη νίκη της ΑΕΚ στη Βέροια, ανήκει στον Τάσο Μπακασέτα. Μακράν το καλύτερο παιχνίδι με την κιτρινόμαυρη φανέλα έκανε ο διεθνής επιθετικός. Το εντυπωσιακό στην υπόθεση, είναι πως αυτή η εξαιρετική εμφάνιση, ήρθε σ' ένα ματς που ο Μπακασέτας έπαιξε περισσότερη ώρα ως σέντερ φορ και λιγότερη ως ακραίος επιθετικός. Μάλιστα ήταν μια κίνηση του Κετσπάγια από τον πάγκο, που προέκυψε αφενός εξ ανάγκης και αφετέρου ήταν μια έμπνευση του... δευτερολέπτου.

Ο Ούγκο Αλμέιδα για πρώτη φορά αισθάνθηκε την μέση του να τον "τραβάει" και σήκωσε το χέρι του προς τον πάγκο, περίπου στο 25ο λεπτό. Αμέσως ο Κετσπάγια σήκωσε για προθέρμανση και τον Χρήστο Αραβίδη και τον Τόμας Πέκχαρτ. Δηλαδή τους δυο σέντερ φορ που είχε δίπλα του στον πάγκο. Μετά από περίπου πέντε λεπτά, ο Αλμέιδα έκανε νεύμα προς τον πάγκο και ζήτησε αλλαγή, καθώς οι πόνοι στη μέση είχαν γίνει έντονοι. Ο Κετσπάγια κοίταξε προς το μέρος των δυο επιθετικών που έκαναν προθέρμανση, αντάλλαξε δυο κουβέντες με τους συνεργάτες του και έδωσε εντολή στον Ρόναλντ Βάργκας να βγάλει την φόρμα και να μπει στο ματς. Μάλιστα, ο Βενεζουελάνος μεσοεπιθετικός, δεν είχε κάνει καν προθέρμανση. Δείγμα, πως ήταν σκέψη της στιγμής, η μετάθεση του Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης.

ΖΗΤΗΜΑ ΡΥΘΜΟΥ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ

Εκ του αποτελέσματος, ο Κετσπάγια δικαιώθηκε από την κίνηση που έκανε. Ο Μπακασέτας έκανε σούπερ ματς και ως σέντερ φορ. Πάντως ο τεχνικός της ΑΕΚ είχε ήδη διαπιστώσει πως ο διεθνής επιθετικός είχε ρυθμό και γερά πατήματα ήδη από την έναρξη του παιχνιδιού. Ενώ είχε και ψυχολογία λόγω του γκολ που είχε πετύχει με το φάουλ. Ενώ εκείνο που ήθελε ο Κετσπάγια από τον "φορ" Μπακασέτα, είναι να εκμεταλλευτεί την γρήγορη εκτέλεση που έχει και το δυνατό σουτ του. Κάτι που έκανε στις ευκαιρίες που έχασε.

ΔΕΝ ΗΤΑΝ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κετσπάγια, αποφασίζει να χρησιμοποιήσει τον Μπακασέτα στην κορυφή της επίθεσης. Το δοκίμασε για πρώτη φορά στην Πολωνία στο φιλικό με την Κορόνα Κίελτσε. Το έκανε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς, στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου παιχνιδιού με την Σεντ Ετιέν στη Γαλλία. Ενώ ο Μπακασέτας ξεκίνησε βασικός στην κορυφή της επίθεσης, στην ρεβάνς με τους Στεφανουά στο Ολυμπιακό Στάδιο.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Σχόλιο Βαγγέλη Αρναούτογλου: Βλέπεις μπροστά, όταν νικάς
Αλμέιδα: "Με πόνο αλλά και χαμόγελο"
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ