ΑΕΚ

Έτσι δουλεύει ο Κετσπάγια

Έτσι δουλεύει ο Κετσπάγια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο νέος τεχνικός της ΑΕΚ, Τιμούρ Κετσπάγια, έδωσε τα πρώτα διαπιστευτήρια στην πρώτη προπόνηση στο Κίελτσε και το Sport24.gr ήταν εκεί και τα αναλύει.

Πριν η ΑΕΚ ταξιδέψει στην Πολωνία για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, είχε προλάβει να κάνει τέσσερις μέρες προπονήσεις στην Αθήνα. Η αλήθεια είναι όμως, πως το ουσιαστικό κομμάτι της δουλειάς, τώρα ξεκινά.

Άλλωστε, δεν είναι διόλου τυχαίο το γεγονός πως ο Τιμούρ Κετσπάγια, πριν την πρώτη προπόνηση εδώ στο Κίελτσε, μάζεψε τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τους έκανε μια ομιλία ανάλογη μ’ εκείνη που είχε κάνει την πρώτη μέρα στα αποδυτήρια των Σπάτων. Σαν να ξεκινούσαν τώρα, στην Πολωνία, οι προπονήσεις για τη νέα σεζόν.

Επίσης είναι αλήθεια πως αυτή η πρώτη προπόνηση στο Κίελτσε, ήταν αποκαλυπτική για τον τρόπο που δουλεύει ο Κετσπάγια. Προφανώς και στις επόμενες μέρες και στους επόμενες μήνες, υπάρχουν πολλά για να ανακαλύψουμε για τον Γεωργιανό τεχνικό. Όμως ήδη από την πρώτη μέρα, έδωσε πολύ έντονα δείγματα γραφής του τρόπου που λειτουργεί και δουλεύει. Tο Sport24.gr ήταν εκεί για την πρώτη ακτινογραφία του νέου τεχνικού της ΑΕΚ.

Αυστηρότητα και επιβράβευση

Χρειάστηκε μόλις μια προπόνηση εδώ στο Κίελτσε, για να ακούσουν οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ και τους υψηλότερους τόνους της φωνής του Κετσπάγια, αλλά να εισπράξουν απλόχερα «μπράβο». Ο Γεωργιανός τεχνικός έδειξε πως ούτε πρόκειται να χαριστεί σε… γκάζι, ούτε πρόκειται να είναι φειδωλός στην επιβράβευση. Οι παίκτες της ΑΕΚ τον είδαν να αγριεύει όταν θεώρησε πως κάποιοι δεν τον προσέχουν και εισέπραξαν ένα αυστηρό «όταν σας μιλάω να ακούτε και να μην μιλάτε μεταξύ σας». Επίσης οι «κιτρινόμαυροι» άκουσαν τον Κετσπάγια να τους λέει με την καρδιά του «μπράβο καλή δουλειά», τόσο μετά το δίτερμα, όσο και μετά το τέλος της προπόνησης.

Μέχρι και την πιο μικρή λεπτομέρεια

Το πρόγραμμα της προπόνησης ο Κετσπάγια, δείχνει να το έχει δουλέψει μέχρι και την τελευταία… στροφή, του τρεξίματος της αποφόρτισης. Αυτό δεν είναι δα και κάτι καινούργιο ή εντυπωσιακό. Όλοι οι προπονητές το κάνουν. Λίγοι όμως είναι εκείνοι που θα ασχοληθούν μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια της δουλειάς, όπως δείχνει να κάνει ο Κετσπάγια. Ήδη μέσα σ’ ένα μόλις απόγευμα, πρόλαβε να ασχοληθεί με ισοτονικά ποτά που θα πρέπει να είναι «σερβιρισμένα» στα ποτηράκια, ώστε στο διάλειμμα της προπόνησης να πίνουν οι παίκτες εύκολα και γρήγορα και να συνεχίζουν την δουλειά, μέχρι τις μετρήσεις που γίνονται με το ειδικό μηχάνημα που κουβαλούν οι ποδοσφαιριστές στο στέρνο τους και το tablet του γυμναστή.

Πρόλαβε να προσέξει πως κάποιοι παίκτες πηγαίνουν στο γήπεδο πολύ νωρίτερα από την ώρα έναρξης της προπόνησης και αναλώνονται σε παιχνιδάκια με την μπάλα στα οποία καταναλώνουν ενέργεια. Πρόλαβε να προνοήσει να δώσει οδηγίες για την συμπεριφορά των παικτών ακόμα και στην… σάουνα του ξενοδοχείου. Ενώ εκτός απ’ όλα αυτά, πρόλαβε να ασχοληθεί και με τα φιλικά που θα δώσει η ΑΕΚ στην Πολωνία, ψάχνοντας τρόπο να μην γίνουν στο ίδιο γήπεδο με τις προπονήσεις, προκειμένου η ομάδα να μπαίνει και σ’ άλλα τερέν.

Τους υπολογίζει όλους

Πριν η αποστολή της ΑΕΚ αναχωρήσει για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, ο Κετσπάγια «εκοψε» ποδοσφαιριστές που διαπίστωσε πως δεν θα χωρούσαν στο αγωνιστικό μοντέλο που έχει στο μυαλό του. Όμως όσους ταξίδεψαν στην Πολωνία, τους υπολογίζει. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Τους υπολογίζει, θέλει να τους δώσει ευκαιρία και τους το δείχνει. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στο δίτερμα της πρώτης προπόνησης στο Κίελτσε, έπαιξαν ομάδες των 12 παικτών. Δηλαδή πλην των δυο τερματοφυλάκων, κανένας από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές της αποστολής, δεν έμεινε εκτός από το διπλό. Προφανώς αυτό στην πορεία θα αλλάξει, όταν θα γίνεται δουλειά στην τακτική. Αλλά ο Κετσπάγια δείχνει από την πρώτη μέρα, πως θέλει να περνά το μήνυμα, πως όλοι υπολογίζονται εξίσου. Παρόλο που άπαντες βρίσκονται σε διαρκή αξιολόγηση έτσι κι αλλιώς.

Photo Credits: Action Images

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

Η ΑΕΚ στο Κίελτσε
Ο νόμος του Κετσπάγια
Ντεμπούτο με... χειροκρότημα για Μπακασέτα
Οι αρχηγοί, οι κολλητοί και ο... μοναχός
Παρακολουθεί Ζοζούλια η ΑΕΚ
Το γήπεδο της... δουλειάς
TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ