ΑΕΚ

Ετοιμάζει Κονέ ο Μανόλο

ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΟΝΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΑΡΑΟΥΧΟ
ΑΕΚ-ΛΑΡΙΣΑ (3η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ SUPER LEAGUE) (ICONPRESS/ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ) ΚΟΝΕ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΑΡΑΟΥΧΟ EUROKINISSI

Η ΑΕΚ αντιμετωπίζει πληθώρα αγωνιστικών προβλημάτων, με τελευταίο αυτό του φορμαρισμένου Αντρέ Σιμόες, ο οποίος υπέστη θλάση. Ο Παναγιώτης Κονέ είναι ένα πρόσωπο που πρέπει να μπει στο rotation, ίσως και στο αυριανό ματς κόντρα στους Αυστριακούς.

Εχουν περάσει τρεις εβδομάδες από την πρώτη προπόνηση του Παναγιώτη Κονέ, συγκεκριμένα από τις 5 του τρέχοντος Σεπτέμβρη. Προερχόμενος από ένα καλοκαίρι δίχως το σωστό ρυθμό προπονήσεων και με πολλή δουλειά σε ατομικό επίπεδο προκειμένου να συντηρηθεί, έδειξε από την πρώτη ημέρα ότι δεν θα καθυστερούσε ιδιαίτερα η ενεργοποίησή του.

Ωστόσο, ο Μανόλο Χιμένεθ είναι από τους προπονητές οι οποίοι σε αυτές τις περιπτώσεις δεν βιάζονται. Του έδωσε περισσότερο χρόνο, περίμενε να διαπιστώσει μέσα από τις προπονήσεις ότι εκτός της φυσικής κατάστασης, αποκτά και την απαραίτητη επαφή με την ομάδα. Σήμερα, ο Παναγιώτης Κονέ βρίσκεται στην τελική ευθεία της επιστροφής. Ίσως και αύριο κόντρα στους Αυστριακούς ή την Κυριακή στην Τρίπολη, απέναντι στον Αστέρα.

Ο Ισπανός το σκέφτεται πολύ για το αυριανό δεύτερο παιχνίδι της Ενωσης στους ομίλους του Europa League, ματς ιδιαιτέρως σημαντικό από τη στιγμή που η ΑΕΚ έχει ξεκινήσει με διπλό στη Ριέκα και αναζητεί τη δεύτερη νίκη, η οποία θα της δώσει φτερά πρόκρισης και στην επόμενη φάση του θεσμού. Και το εξετάζει ιδιαίτερα εκτός των άλλων, επειδή ο Κονέ είναι ένα πρόσωπο το οποίο ο αντίπαλος τεχνικός δε γνωρίζει. Και οι πληροφορίες που έχει ο Χιμένεθ για τον Γερμανό Τόρστεν Φινκ, είναι ότι πρόκειται για τεχνικό που προσαρμόζει την τακτική του πάνω στα αυτού του αντιπάλου.

ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΚΑΙ ΦΟΥΛ ΤΟΥ ΜΑΝΤΑΛΟΥ

Η απώλεια του Σιμόες (θλάση πρώτου βαθμού στο δικέφαλο του ποδιού) δημιουργεί έξτρα προβληματισμό στην ήδη ταλαιπωρημένη μεσαία γραμμή της Ενωσης, καθώς ο Γιόχανσον είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένος. Σαφώς υπάρχουν οι Γαλανόπουλος και Αϊντάρεβιτς. Προφύλαξη όμως χρειάζεται και ο Μάνταλος ο οποίος παίζει επίσης συνέχεια. Έχει αγωνιστεί στα περισσότερα ματς από κάθε άλλον παίκτη της ομάδας και ήδη μετράει 11, περισσότερα από το ¼ των αγώνων που έπαιξε πέρυσι και ακόμα έχουμε Σεπτέμβριο!

Από το ξεκίνημα της θερινής προετοιμασίας, καταγράφονται απουσίες ποδοσφαιριστών οι οποίες διατηρούν το ρόστερ εγκλωβισμένο σε ένα μικρό rotation το οποίο ο Χιμένεθ δεν μπορεί να ανοίξει ιδιαίτερα καθώς δεν έχει εμπιστοσύνη σε ποδοσφαιριστές που δεν τον πείθουν ότι μπορούν να ανταποκριθούν στις τακτικές απαιτήσεις του. Ωστόσο πλέον, μετά και την αποβολή του Τσόσιτς, θα πρέπει να στηριχθεί και σε περιπτώσεις παικτών που είναι χαμηλά στη λίστα των επιλογών του, όπως εν προκειμένω ο Τζανετόπουλος.

Έρχεται ένα καυτό δίμηνο για την ομάδα, κατά τη διάρκεια του οποίου θα αντιμετωπίσει κατά σειρά τους εξής αντιπάλους: 2η αγωνιστική Γιουρόπα Λιγκ - Αούστρια (Μέσα). 6η αγωνιστική Σούπερ Λίγκας - Αστέρας (Έξω). 7η αγωνιστική Σούπερ Λίγκας - Ξάνθη (Ε). 3η αγωνιστική Γιουρόπα Λιγκ - Μίλαν (Ε). 8η αγωνιστική Σούπερ Λίγκας -Ατρόμητος (Μ). 9η αγωνιστική - Πανιώνιος (Ε). 4η αγωνιστική Γιουρόπα Λιγκ Μίλαν (Μ). 10η αγωνιστική Σούπερ Λίγκας - ΠΑΟΚ (Μ). 11η αγωνιστική Σούπερ Λίγκας - ΠΑΟ (Ε). 5η αγωνιστική Γιουρόπα Λιγκ - Ριέκα (Μ). 12η αγωνιστική - Πλατανιάς (Μ). Για τον προπονητή, όπως ο ίδιος μεταφέρει στους ανθρώπους του περιβάλλοντός του, σημαίνει πολλά το να έχει όσο το δυνατόν πιο γρήγορα διαθέσιμους τους Γιακουμάκη, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλο, Κονέ και Λόπες, παίκτες οι οποίοι θα τον βοηθήσουν να προωθήσει καλύτερα το πλάνο του.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ