ΑΕΚ

Επιχείρηση… Λιβάγια

SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΕΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η δύσκολη αποστολή του Χιμένεθ, είναι να κρατήσει σε φουλ αγωνιστικό ρυθμό τον Λιβάγια, ο οποιος είναι υποχρεωμένος να μείνει 37 ολόκληρες μέρες χωρίς αγωνιστικό λεπτό.

Από την πρώτη στιγμή που ανακοινώθηκε η διακοπή του πρωταθλήματος, το πρώτο μέλημα του Μανόλο Χιμένεθ, ήταν να κρατήσει τους ποδοσφαιριστές του σε αγωνιστική εγρήγορση. Να μην χάσουν ούτε την συγκέντρωση τους, αλλά ούτε και τον ρυθμό τους.

Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός της ΑΕΚ εκπόνησε με τους συνεργάτες του και ειδικά πλάνο… δουλειάς, στο οποίο συμπεριέλαβε και δυο φιλικά ματς. Ξεχωριστό κομμάτι στο πλάνο αυτό, αποτελεί η περίπτωση του Μάρκο Λιβάγια. Και αυτό, διότι είναι η πιο… δύσκολη. Έτσι όπως ήρθαν τα πράγματα, ο Κροάτης φορ είναι υποχρεωμένος να μείνει συνολικά 37 ολόκληρες μέρες, χωρίς ούτε μισό αγωνιστικό λεπτό. Τουλάχιστον όχι σε επίσημο ματς.

Ακόμα και αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 31 Μαρτίου και 1 Απρίλιου και είτε διεξαχθεί το ματς της ΑΕΚ με τον Πλατανιά, είτε το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, ο Λιβάγια είναι τιμωρημένος και χωρίς δικαίωμα συμμετοχής. Επομένως ακόμα και αν διεξαχθεί αγωνιστική στις 15 Απριλίου, μ’ ένα απ’ αυτά τα δυο ματς και πάλι ο Κροάτης δεν θα μπορεί να παίξει. Κάτι που σημαίνει πως μετά τα 65 λεπτά που έπαιξε στην Τούμπα απέναντι στον ΠΑΟΚ στις 11 Μαρτίου, ο Λιβάγια θα μπορέσει να ξαναμπεί στο γήπεδο στις 18 Απριλίου και στην ρεβάνς του κυπέλλου με την Λάρισα στο ΟΑΚΑ. Χωρίς καν να μεσολαβήσει ενδιάμεσα κάποιο ματς εθνικής ομάδας.

Γι αυτό και ο Χιμένεθ έχει στο μυαλό του ειδικά τον τρόπο που θα κρατήσει «ζεστό» τον Λιβάγια. Άλλωστε συνιστά επιτακτική ανάγκη, με δεδομένο πως ο Κροάτης φορ είναι βασικό γρανάζι της επιθετικής μηχανής της ΑΕΚ και πρώτος σκόρερ μαζί με τον Αραούχο. Δεδομένα ο Λιβάγια θα πάρει χρόνο συμμετοχής στο σημερινό (17.00 κεκλεισμένων των θυρών) φιλικό με τον Παναιτωλικό στο ΟΑΚΑ. Ενδεχομένως και τον περισσότερο απ’ όλους, προκειμένου να μπορέσει να ξεμουδιάσει αγωνιστικά. Ειδικά από την στιγμή που το επόμενο ματς στο οποίο ο Κροάτης θα μπορέσει να αγωνιστεί, θα είναι σε περίπου έναν μήνα. Και μέχρι τότε, θα κάνει μόνο προπονήσεις. Κάτι που είναι εξαιρετικά δύσκολο, για οποιονδήποτε ποδοσφαιριστή.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ