ΑΕΚ

Επιθετικός λαβύρινθος

Επιθετικός λαβύρινθος

Οι επιλογές είναι πολλές και ο Μανόλο Χιμένεθ καλείται να λύσει στο μυαλό του το γρίφο της μεσοεπιθετικής γραμμής, στοχεύοντας σωστά σε σύστημα και πρόσωπα. Το Sport24.gr αναλύει, εσείς ψηφίζετε.

Αναμφίβολα, είναι ένα ευχάριστο το γεγονός για τον Μανόλο Χιμένεθ. Όλοι οι ποδοσφαιριστές της μεσοεπιετικής γραμμής είναι διαθέσιμοι, δηλαδή και οι 8 που θα μπορούσαν να ξεκινήσουν στη βασική ενδεκάδα, βάσει δυνατοτήτων ή φόρμας.

Ασφαλώς υπάρχουν φαβορί: Οι Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο δείχνουν σε καλύτερη κατάσταση. Ο Πέκχαρτ πάντοτε τίμιος, δίνει αυτό που έχει και ο τεχνικός της ΑΕΚ σκέφτεται σοβαρά να τον ξεκινήσει. Ο Μάνταλος με τα πάνω και τα κάτω του, όμως όλοι οι προπονητές τον θέλουν μέσα, άλλωστε είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στο πρωτάθλημα (6 γκολ). Ο Ροντρίγκεζ έχει να δώσει πράγματα. Οι Μπακασέτας και Αλμέιδα, όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση, είναι επιλαχόντες.

Εύκολα καταλήξαμε σε 8 πιθανές τετράδες για τη μεσοεπιθετική γραμμή. Σκεφτείτε απλά ότι θα μπορούσαν να είναι υπερδιπλάσιες με αλλαγές σε πρόσωπα και ρόλους. Είναι μια απόδειξη του πόσο μπορεί να προβληματιστεί ο Χιμένεθ μέχρι να καταλήξει στην επιλογή για την οποία μετά δεν θα μετανιώσει. Διαβάστε και ψηφίστε:

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (4-4-2 ή 4-4-1-1)

Α) Ο Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης, ο Αραούχο πίσω του ως δεύτερος κυνηγός με την ελευθερία να κινείται και σε πλαϊνούς χώρους, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Μάνταλος στο αριστερό φτερό, συγκλίνοντας ως επί το πλείστον προς τον άξονα για να πατά περιοχή.

Διάταξη: 4-4-2 (ή 4-4-1-1)

Μεσοεπιθετική γραμμή: Χριστοδουλόπουλος, Μάνταλος, Αραούχο, Πέκχαρτ

Εκτός ενδεκάδας: Βάργκας, Μπακασέτας, Ροντρίγκεζ, Αλμέιδα.

Β) Ο Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης, ο Βάργκας πίσω του ως δεύτερος κυνηγός με την ελευθερία να κινείται και σε πλαϊνούς χώρους, ο Ροντρίγκεζ αριστερά και ο Μάνταλος στο δεξί φτερό, συγκλίνοντας ως επί το πλείστον προς τον άξονα για να πατά περιοχή.

Διάταξη: 4-4-2 (ή 4-4-1-1)

Μεσοεπιθετική γραμμή: Βάργκας, Μάνταλος, Ροντρίγκεζ, Πέκχαρτ

Εκτός ενδεκάδας: Αραούχο, Μπακασέτας, Χριστοδουλόπουλος, Αλμέιδα.

Γ) Ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, ο Βάργκας πίσω του ως επιτελικός χαφ με ελευθερία κινήσεων, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Μάνταλος στο αριστερό φτερό, συγκλίνοντας ως επί το πλείστον προς τον άξονα για να πατά περιοχή. Εδώ για τους Μάνταλο και Χριστοδουλόπουλο υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν και ανάποδα.

Διάταξη: 4-4-2 (ή 4-4-1-1)

Μεσοεπιθετική γραμμή: Βάργκας, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο

Εκτός ενδεκάδας: Πέκχαρτ, Μπακασέτας, Ροντρίγκεζ, Αλμέιδα.

Δ) Ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, ο Βάργκας πίσω του ως επιτελικός χαφ με ελευθερία κινήσεων, ο Χριστοδουλόπουλος δεξιά και ο Ροντρίγκεζ αριστερά. Εδώ για τους Λάζαρο και Πατίτο υπάρχει η δυνατότητα να ξεκινήσουν και ανάποδα.

Διάταξη: 4-4-2 (ή 4-4-1-1)

Μεσοεπιθετική γραμμή: Βάργκας, Χριστοδουλόπουλος, Ροντρίγκεζ, Αραούχο.

Εκτός ενδεκάδας: Μάνταλος, Μπακασέτας, Πέκχαρτ, Αλμέιδα.

ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΥΣΤΗΜΑ (4-2-3-1)

Α) Ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας τρεις ποδοσφαιριστές στην πλάτη του. Τον Μάνταλο στον κεντρικό άξονα σε ρόλο ελεύθερο, τον Πατίτο Ροντρίγκεζ αριστερά και τον Χριστοδουλόπουλο στο απέναντι φτερό της επίθεσης.

Διάταξη: 4-2-3-1

Μεσοεπιθετική γραμμή: Μάνταλος, Ροντρίγκεζ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

Εκτός ενδεκάδας: Βάργκας, Μπακασέτας, Πέκχαρτ, Αλμέιδα.

Β) Ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας τρεις ποδοσφαιριστές στην πλάτη του. Τον Βάργκας στον κεντρικό άξονα σε ρόλο ελεύθερο, τον Μάνταλο αριστερά και τον Χριστοδουλόπουλο δεξιά.

Διάταξη: 4-2-3-1

Μεσοεπιθετική γραμμή: Βάργκας, Μάνταλος, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

Εκτός ενδεκάδας: Πέκχαρτ, Ροντρίγκεζ, Μπακασέτας, Αλμέιδα.

Γ) Ο Αραούχο στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τον Βάργκας στον κεντρικό άξονα σε ρόλο επιτελικού, τον Ροντρίγκεζ αριστερά και τον Λάζαρο στο απέναντι φτερό της επίθεσης (ή και ανάποδα).

Διάταξη: 4-2-3-1

Μεσοεπιθετική γραμμή: Βάργκας, Ροντρίγκεζ, Χριστοδουλόπουλος, Αραούχο.

Εκτός ενδεκάδας: Μπακασέτας, Μάνταλος, Πέκχαρτ, Αλμέιδα.

Δ) Ο Πέκχαρτ στην κορυφή της επίθεσης, έχοντας πίσω του τον Μάνταλο στον κεντρικό άξονα σε ρόλο επιτελικού, τον Ροντρίγκεζ αριστερά και τον Λάζαρο στο απέναντι φτερό της επίθεσης (ή και ανάποδα).

Διάταξη: 4-2-3-1

Μεσοεπιθετική γραμμή: Μάνταλος, Ροντρίγκεζ, Χριστοδουλόπουλος, Πέκχαρτ

Εκτός ενδεκάδας: Βάργκας, Αραούχο, Μπακασέτας. Αλμέιδα.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ