ΑΕΚ

"Επίθεση" Βασιλόπουλου σε ΥΠΕΝ

"Επίθεση" Βασιλόπουλου σε ΥΠΕΝ
Άρης Βασιλόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Λίγες μέρες μετά την υπογραφή από τον υπουργό ΠΕΝ του φακέλου της ΜΠΕ για το γήπεδο της ΑΕΚ, ήρθε αντίδραση από τον Δήμαρχο της Νέας Φιλαδέλφειας, Άρη Βασιλόπουλο.

Συγκεκριμένα εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επιτίθεται στο ΥΠΕΝ, για το γεγονός πως υπέγραψε αυτή τη Μελέτη. Παρόλο που υπάρχουν υπογραφές απ' όλους τους αρμόδιους φορείς και παρόλο που η ΑΕΚ έχει δώσει όλες τις απαντήσεις στην δημόσια διαβούλευση. Βεβαίως πριν από έναν χρόνο, είχε απορριφθεί από τη ΣτΕ η προσφυγή του Δήμου.

Όμως τώρα επανήλθε με ο Δήμαρχος με αιχμηρή ανακοίνωση κατά του υπουργείου. Αναλυτικά:

"Την Πέμπτη 31 Μαρτίου ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνος Σκουρλέτης ενέκρινε την περιβαλλοντική αδειοδότηση της Δικέφαλος Α.Ε για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ. Σε μία πρωτοφανή θεσμικά κίνηση, το υπουργείο αγνόησε πλήρως όλες τις επιστημονικά τεκμηριωμένες παρατηρήσεις του Δήμου Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνος, της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και υπηρεσιών του ΥΠΕΝ, που έγιναν με γνώμονα την υπεράσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών και την ομαλή ένταξη του νέου γηπέδου στην πόλη.

Πιο συγκεκριμένα, δεν συμπεριελήφθη ουδεμία τροποποίηση αναφορικά με το ύψος του γηπέδου, την προστασία του άλσους, την κυκλοφορία, τη στάθμευση, καθώς και τη δημιουργία υποδομών για τμήματα της ερασιτεχνικής ΑΕΚ στην οποία έχει παραχωρηθεί το οικόπεδο. Ως εκ τούτου εκφράζουμε την διαμαρτυρία μας για την υποβάθμιση του θεσμικού ρόλου της τοπικής αυτοδιοίκησης από το ΥΠΕΝ και δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η δημοτική αρχή Φιλαδέλφειας-Χαλκηδόνας θα συνεχίσει να υπερασπίζεται με συνέπεια το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα ζωής στην πόλη μας".

Photo Credits: Action images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ