ΑΕΚ

Επιστροφές, ρεκόρ και δυο φορ

Επιστροφές, ρεκόρ και δυο φορ
Τζεμπούρ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Παρόλο που το εμπόδιο του Πανελευσινιακού ήταν πολύ χαμηλό και η ΑΕΚ το πέρασε εύκολα με 6-0, ο Γκας Πογέτ μετρά συμπεράσματα αλλά και κέρδη.

Η ΑΕΚ είχε πολύ καιρό να περάσει ένα τόσο εύκολο απόγευμα, όπως αυτό χθες (2/12) απέναντι στον Πανελευσιανικό, στο ματς κυπέλου. Ήταν ανάλογος περίπατος μ’ αυτόν που είχε κάνει πέρυσι, πάλι στις αρχές του Δεκέμβρη, απέναντι στην Επισκοπή για το πρωτάθλημα της Β’ εθνικής, όταν είχε σταματήσει στα επτά.

Ωστόσο παρά το χθεσινό δια περιπάτου και πολλών ευκαιριών για περισσότερα γκολ, 6-0, υπάρχουν περιθώρια για τον Γκας Πογέτ και να κρατήσει κέρδη και να βγάλει κάποια (αγωνιστικά) συμπεράσματα από το παιχνίδι με τον Πανελευσιανκό. Το Sport24.grαναλύει.

Οι επιστροφές

Για τον Πογέτ το ματς του κυπέλλου ήταν ένα τεστ ετοιμότητας για κάποιους ποδοσφαιριστές, στους οποίους υπολογίζει πολύ για τη συνέχεια. Και αυτό το τεστ, το πέρασαν με άριστα. Ο Μιχάλης Μπακάκης πήρε αγωνιστικά λεπτά σε επίσημο ματς, για πρώτη φορά μετά από τον τραυματισμό του. Ξεκίνησε βασικός, έπαιξε και στα 90 λεπτά και έδειξε να βγάζει ξανά γερά πατήματα στο γήπεδο και να βάζει και το «τούρμπο» όποτε χρειαζόταν. Θέλει χρόνο για να βρει τον ρυθμό του, αλλά είναι ετοιμοπόλεμος. Ο Ράφικ Τζεμπούρ ξεκίνησε επίσης για πρώτη φορά στην βασική ενδεκάδα. Και έμεινε στο γήπεδο και στα 90 λεπτά. Τον χρειάζεται και αυτός τον ρυθμό του. Ήταν κινητικός, άνοιγε χώρους και έστω και αν δεν σκόραρε, είχε παρουσία στην επιθετική λειτουργία της ΑΕΚ. Ο Γιάννης Ανέστης ήταν ο τρίτος της… παρέας, που έκανε χθες ντεμπούτο στην ενδεκάδα σε επίσημο ματς για την φετινή σεζόν. Πίεση δεν είχε, αλλά έκανε αυτό που απαιτεί ο Πογέτ. Ήταν συγκεντρωμένος και στα 90λεπτά. Στις… επιστροφές, καταχωρείται και ο Βαγγέλης Πλατέλλας. Για πρώτη φορά βασικός μετά το ντέρμπι στο Καραϊσκάκη, δεύτερο συνεχόμενο γκολ, εξαιρετική εμφάνιση και ζεστό χειροκρότημα από τον κόσμο όταν έγινε αλλαγή.

Τα ρεκόρ

Ακόμα και για έναν σέντερ φορ είναι άξιο αναφοράς το σερί τριών επίσημων αγώνων με σκοράρισμα. Πολλώ δε μάλλον, όταν δεν πρόκειται για σέντερ φορ. Ο Γιάκομπ Γιόχανσον συνεχίζει να «οργιάζει» επιθετικά από τότε που ο Πογέτ του άλλαξε θέση και ρόλο. Στο ματς με τον Πανελευσινιακό, ο Σουηδός μέσος σκόραρε για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι. Κάτι που αποτελεί ρεκόρ, καθώς δεν το έχει πετύχει φέτος κανένας άλλος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ.

Επίσης ανάλογο ρεκόρ σε… γκολ σε ματς κυπέλλου, είχε να κάνει η Ένωση από τη σεζόν 2001-02. Τότε είχε κερδίσει τον Κιλκισιακό με 6-0 και στη συνέχεια είχε κατακτήσει και το κύπελλο στον τελικό με τον Ολυμπιακό

Οι δυο φορ

Ο Πογέτ το είπε και το έκανε, ως προς την δοκιμή σχήματος με δυο επιθετικούς. Δοκίμασε ένα σύστημα που έμοιαζε με 4-1-3-2, παρόλο που αρκετές φορές μετατρεπόταν σε 4-3-3 αλλά και σε κλασικό 4-4-2. Ο Αραβίδης ήταν τις περισσότερες φορές ο παρτενέρ του Τζεμπούρ στην επίθεση. Αλλά πολλές φορές βγήκε στο ματς αυτόν τον ρόλο να τον πάρει είτε ο Μπουονανότε, είτε ο Πλατέλλας. Προφανώς και ένα ματς όπως το χθεσινό, δεν προσφέρεται για συμπεράσματα. Όμως ο Πογέτ σημείωσε πολλά στο μπλοκάκι του, για τις συνεργασίες που έβγαλε στην επίθεση, το σχήμα που δοκίμασε. Άλλωστε ο Ουρουγουανός τεχνικός έχει ξεκαθαρίσει πως χρειάζεται δουλειά η προοπτική να εφαρμόσει σύστημα με δυο επιθετικούς.

Η «λαχτάρα»

Πάντως το ματς κυπέλλου εκτός από εύκολη επικράτηση της ΑΕΚ, είχε και ένα «παρατράγουδο» που αρχικά προκάλεσε ανησυχία. Ο Βασίλης Λαμπρόπουλος στα μισά του πρώτου ημιχρόνου, κτύπησε στο μάτι. Και μάλιστα κανείς από τον πάγκο, ούτε καν ο Πογέτ, κατάλαβε πόσο σοβαρό ήταν. Όμως ο Λαμπρόπουλος και πονούσε πολύ και δυσκολευόταν ακόμα και στην όραση. Αμέσως έγινε αλλαγή, ενώ μεταφέρθηκε και στο Ιατρικό Κέντρο καθώς υπήρξαν φόβοι και για αποκόλληση αμφιβληστροειδούς. Τελικά όλες οι εξετάσεις που έκανε ο Λαμπρόπουλος στο νοσοκομείο, ήταν καθαρές.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ