ΑΕΚ

Επιστροφές με... γκολ για την ΑΕΚ, 4-0 την Καλλιθέα

Επιστροφές με... γκολ για την ΑΕΚ, 4-0 την Καλλιθέα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Ούγκο Αλμέιδα και ο Χρήστος Αραβίδης επέστρεψαν στην αγωνιστική δράση και σκόραραν στη φιλική νίκη της ΑΕΚ με 4-0 στην Καλλιθέα.

Η ΑΕΚ αυτό το φιλικό απέναντι στην Καλλιθέα το είχε ανάγκη για πολλούς λόγους. Για να διατηρήσει αγωνιστικό ρυθμό λόγω της διακοπής του πρωταθλήματος, για να "εκτονωθεί" μετά απ’ όσα έγιναν τις προηγούμενες μέρες, αλλά και για να επιστρέψουν κάποιοι παίκτες στην αγωνιστική δράση. Ειδικά αυτό το τελευταίο, ήταν το σημείο αναφοράς στο ματς και ήταν εν πολλοίς αυτό που έφερε και τη νίκη με 4-0.

Ο Χρήστος Αραβίδης επέστρεψε μετά από καιρό στη βασική ενδεκάδα. Ήταν μακράν ο κορυφαίος της ΑΕΚ, κυρίως διότι πρέσαρε ακόμα και τους… πάγκους, είχε δυο δοκάρια (12’,14’) αλλά και ένα γκολ στο 60’ με κεφαλιά μετά από σέντρα του Ντίας. Επίσης στην αγωνιστική δράση για πρώτη φορά μετά τον τραυματισμό του, επέστρεψε και ο Ούγκο Αλμέιδα. Και χρειάστηκε μόλις δέκα λεπτά από την ώρα που μπήκε στο γήπεδο, για να βρει ξανά δίχτυα.

Στο 70’ ο Πορτογάλος σκόραρε με πλασέ εξ επαφής, σε σέντρα "πάρε - βάλε" του εξαιρετικού γενικά στο ματς, Μπακάκη. Πάντως το σημαντικό για τον Κετσπάγια ήταν πως ο Αλμέιδα έδειξε πως ξεπέρασε το πρόβλημα στη μέση και πως ετοιμάζεται για την Λάρισα.

Επιστροφές με... γκολ για την ΑΕΚ, 4-0 την Καλλιθέα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Κατά τα άλλα, το σκορ για την ΑΕΚ άνοιξε στο 35’ ο Ροντρίγκες, όταν πήρε πάσα από τον Αραβίδη, μπήκε στην περιοχή και "κρέμασε" τον Ντούνη, ενώ στο 65’ βρήκε δίχτυα και ο Πλατέλλας, που απέφυγε τον τερματοφύλακα και πλάσαρε σε κενό τέρμα. Στη βασική ενδεκάδα ο Κετσπάγια ξεκίνησε με τον Χριστοδουλόπουλο πίσω από τον φορ.

Ωστόσο, ο Λάζαρος για μια ακόμα έδειξε πως χρειάζεται χρόνο, μέχρι να μπορέσει να βρει ξανά τον ρυθμό του και τα πατήματα του. Ενώ στο κέντρο της άμυνας, ο Κετσπάγια έκανε την πρώτη δοκιμή των νέων δεδομένων, μετά τον τραυματισμό του Λέσκοτ. Ο Κολοβέτσιος έπαιξε ως παρτενέρ του Τσιγκρίνσκι.

Όσο για την Καλλιθέα, δεν έβαλε σκοπιμότητα στο παιχνίδι της, παρά το γεγονός πως έπαιζε απέναντι στην ΑΕΚ. Στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς έπαιξε ανοικτά, προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και έδειξε κάποια καλά στοιχεία. Άλλωστε ο Ανέστης χρειάστηκε να κάνει τρεις εξαιρετικές αποκρούσεις. Μια στο πρώτο και δυο στο δεύτερο ημίχρονο.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:

Καλλιθέα: Ντούνης, Λεβέντης, Σταμόπουλος, Μούκταρης, Πάτας, Κατσικογιάννης, Μπέλης, Μάκος, Ηλιάδης, Τσίπρας, Σμυρλής. Έπαιξαν και οι Σταματάκος, Τοπάλι, Κυριζάκης.

ΑΕΚ: Ανέστης, Γκάλο (46’ Μπακάκης), Ντίας (65’ Ντίντακ), Τσιγκρίνσκι (63’ Λαμπρόπουλος), Κολοβέτσιος, Γιόχανσον (75’ Μανωλάς), Γαλανόπουλος, Πλατέλλας (82’ Πέκχαρτ), Χριστοδουλόπουλος (60’ Αλμέιδα), Ροντρίγκες (46’ Τσέλιος), Αραβίδης(71’ Ζόριτς).

Photo Credits: Action Images

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ