ΑΕΚ

Έπιασαν τόπο τα "γκάζια" του Βλάχου!

Έπιασαν τόπο τα "γκάζια" του Βλάχου!
Σταματής, Κατσικοκέρης, πανηγυρική INTIME SPORTS

Στο φιλικό παιχνίδι στη Λιβαδειά, με αφορμή την διακοπή του πρωταθλήματος λόγω της Εθνικής, η ΑΕΚ νίκησε την τοπική ομάδα με 3-1 με πρωταγωνιστές τους Γκερέιρο και Φουρτάδο!

Μπορεί η ΑΕΚ να μην κέρδισε τον Ιωνικό της Δ' Εθνικής, αλλά απέναντι στον Λεβαδειακό που φέτος έχει αξιώσεις για κάτι καλύτερο στη σεζόν, πέτυχε τρία γκολ και έδειξε αρκετά σημάδια βελτίωσης και ειδικότερα οι δύο παίκτες που τα άκουσαν στο φιλικό της Νίκαιας και για τους οποίους έγινε τόσο ντόρος στα όσα είπε ο προπονητής τους.

Τελικά υπήρχε μια πρώτη δικαίωση για τον Βαγγέλη Βλάχο που είδε μετά τα γκάζια τους στους παίκτες (κυρίως Γκερέιρο-Φουρτάδο) να πετυχαίνουν γκολ να βγάζουν ασίστ και να είναι εκ των πρωταγωνιστών...

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Λιβαδειάς

Διαιτητής: Eυαγγέλου Άγγελος (Αθηνών)

Βοηθοί: Χαρίτος Νικόλαος (Αθηνών), Απτόσογλου Ιορδάνης (Αθηνών)

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Λεβαδειακός (Παράσχος): Κασμερίδης, Νικολακάκης, Κουτσόπουλος, Μανωλάς, Χοσέμι, Μαχαίρας, Ζησόπουλος, Μίλιεβιτς, Μπουντόπουλος, Πόι, Ζαουί (Κιντώτας, Λυσγάρας, Ζανιάς, Ναπολεόνι, Βασιλείου, Μεντί, Κοτίτσας, Ακόστα (Μπουντόπουλος 63'), Ροτζέριο, Κόρμπος 46')

ΑΕΚ (Βλάχος): Αραμπατζής, Αρκούδας (Βαλεντίνος Βλάχος 59'), Κοντοές (Νικολόπουλος 46' - (Κοτσαρίδης 83')), Κουτρουμπής, Τσούπρος (Αργυρίου 83'), Κορδέρο, Ρίκκα (Γκόβας 68'), Γκερέιρο (Νικολιάς 72'), Παυλής (Σταματής 40'), Κουρέλλας (Τσίτας 83'), Κατσικοκέρης (Φουρτάδο 64')

Σκόρερ: Κατσικοκέρης 52' (0-1), Φουρτάδο 69' (0-2), Μαχαίρας 77' (1-2), Σταματής 79' (1-3)

Το πρώτο ημίχρονο

Οι δύο ομάδες κατέβηκαν στον αγωνιστικό χώρο με αρκετούς βασικούς, παρότι φιλικό το ματς, δείγμα της προσπάθειας των δύο προπονητών να δέσουν έναν βασικό κορμό ενόψει των ματς του πρωταθλήματος.

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες είχαν από δύο καλές φάσεις. Στο 14', ο Κουρέλας από τα δεξιά, βγήκε στην αντεπίθεση, έκανε την μπαλιά στον χώρο του πέναλτι που βρισκόταν ο Κατσικοκέρης, αλλά το πλασέ του τελευταίου βρήκε στο κάθετο δοκάρι και βγήκε άουτ.

Τρία λεπτά αργότερα, ο Λεβαδειακός απάντησε με τον Μπουντόπουλο να ξεφεύγει από τα αριστερά του Τσούπρου και ανενόχλητος να βγαίνει στην αντεπίθεση, βρισκόμενος τετ α τετ με τον Αραμπατζή, αλλά ο τερματοφύλακας της Ένωσης "ψάρεψε" τον αντίπαλο του και μπλόκαρε το πλασέ.

Καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου 45λεπτου, οι δύο ομάδες είχαν τα διαστήματα τους με την ΑΕΚ να έχει περισσότερο τον έλεγχο του ματς και να πιέζει τον αντίπαλο της ο οποίος έπαιζε στην κόντρα επίθεση. Αυτό που χαρακτήρισε και τις δύο ομάδες, ήταν η απουσία της καλής τελικής πάσας.

Στο 20' ο Μπουντόπουλος είχε ακόμα μια καλή στιγμή, με την μπάλα να του στρώνεται μετά από σύγχυση στην άμυνα της ΑΕΚ, αλλά το σουτ που επιχείρησε να βγαίνει άουτ. Η απάντηση της ΑΕΚ ήρθε στο 39', όταν ο Κατσικοκέρης βγήκε στην αντεπίθεση από τα αριστερά, έβγαλε μπαλιά στον Κορδέρο στο ύψος τους πέναλτι, αλλά το σουτ του Ισπανού ήταν απελπιστικά άστοχο.

Το δεύτερο ημίχρονο

Στην επανάληψη υπήρχε μόνο μια ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και αυτή ήταν η ΑΕΚ. Μόλις στο 52ο λεπτό ο Ρίκκα έβγαλε κάθετη μπαλιά στον αμαρκάριστο Κατσικοκέρη, ο οποίος βρέθηκε τετ α τετ με τον Κιντώτα και με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ, 0-1.

Η Ένωση συνέχισε να πιέζει και στο 61' έχασε μεγάλη ευκαιρία, οι παίκτες του δικεφάλου άλλαξαν πολύ όμορφα την μπάλα με τον Γκερέιρο να βγάζει τον Βλάχο στα δεξιά μόνο του, ο οποίος μπήκε στην περιοχή, έκανε ωραία πάσα στην μικρή περιοχή, αλλά ο Σταματής έχασε γκολ που δεν χάνεται...

Ο Βλάχος πέρασε τον Φουρτάδο στην θέση του Κατσικοκέρη και στο 65' ο κορυφαίος του γηπέδου, Γκερέιρο, έβγαλε μπαλιά στον Φουρτάδο, ο οποίος με προσποίηση ξεπέρασε τον Κιντώτα, ο τελευταίος τον ανέτρεψε και ο διαιτητής σφύριξε πέναλτι. Ο Φουρτάδο ανέλαβε την εκτέλεση, αλλά το έστειλε άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο επιθετικός της ΑΕΚ από το ύψος του πέναλτι, το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα, όταν ο Ρίκκα εκτέλεσε το κόρνερ και ο Φουρτάδο με καρφωτή κεφαλιά πέτυχε το πρώτο του (ανεπίσημο)γκολ με την κιτρινόμαυρη φανέλα, 0-2

Ο Λεβαδειακός έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, παρότι στο 77' οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 1-2. Ο Μαχαίρας έκανε ατομική προσπάθεια από τα δεξιά, "έκλεισε" προς το χώρο του κέντρου και από το ύψος του ημικυκλίου έπιασε ένα δυνατό σουτ, στέλνοντας την μπάλα στο δεξί παραθυράκι του Αραμπατζή.

Το γκολ του Λεβαδειακού δεν χάλασε τον ρυθμό της ΑΕΚ και δύο λεπτά αργότερα απάντησε με το 1-3 με σκόρερ του Σταματή. Ο σκόρερ Φουρτάδο βγήκε στην αντεπίθεση και με κάθετη μπαλιά έβγαλε τετ α τετ τον Σταματή ο οποίος δίχως να δυσκολευτεί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Μέχρι το τέλος του αγώνα η ΑΕΚ έχασε ακόμα μια καλή ευκαιρία με τον Φουρτάδο να πλασάρει από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά ο Κιντώτας να διώχνει σε κόρνερ. Η απάντηση ήρθε από τον Λεβαδειακό σε πλασέ μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αραμπατζής μπλόκαρε και πάλι.

Ποιοι ξεχώρισαν

Από την πλευρά του Λεβαδειακού που γνώρισε την ήττα, ξεχώρισε σίγουρα ο Μαχαίρας, τόσο για το πάθος που έδειξε στα μαρκαρίσματα του (ήταν κάποια πολύ δυνατά), αλλά και για το γκολ που έβαλε για λίγο την ομάδα του στο παιχνίδι. Από κει και πέρα, δεν ξεχώρισε κάποιος παίκτης των γηπεδούχων.

Για την ΑΕΚ ο Γκερέιρο ήταν σίγουρα από τους MVP του αγώνα, με τον Φουρτάδο να ξεχωρίζει και αυτός με το γκολ και την ασιστ που έδωσε στο 3-1. Σε γενικές γραμμές όμως, οι περισσότεροι παίκτες της Ένωσης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση. Σίγουρα ξεχωρίζει και η εμφάνιση του Αραμπατζή που σε δύο επικίνδυνες φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε με επιτυχία.

Μικρά Μικρά

* Άδειο το γήπεδο, παρότι τα έσοδα του αγώνα θα πηγαίναν σε φιλανθρωπικό σκοπό, ο κόσμος δεν ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Λεβαδειακού. Ευτυχώς που υπήρχε και ο κόσμος της Ένωσης που έκανε ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα

* Αναγκαστική αλλαγή του Παυλή στο 40' καθώς σε διεκδίκηση της μπάλας, ο Μαχαίρας τον πάτησε στον αστράγαλο. Οι πρώτες εκτιμήσεις δεν είναι καθησυχαστικές.

* Ο Μαχαίρας στη φάση του Παυλή και λίγο αργότερα στου Ρίκκα, θα έπρεπε να βρίσκεται στον πάγκο από το πρώτο ημίχρονο. Σε φιλικό παιχνίδι ο διαιτητής προστατεύει τους ποδοσφαιριστές από τη στιγμή που "δεν μπορεί" να αποβάλλει.

* Στην επανάληψη ο Γιώργος Παράσχος χρησιμοποίησε από την έναρξη του δευτέρου μέρους και τους δέκα παίκτες που είχε στον πάγκο με τον Μαχαίρα να είναι ο μόνος που συνέχισε από το πρώτο ημίχρονο.

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ