ΑΕΚ

(Επι)στροφή στο Κίελτσε για την ΑΕΚ

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΕΚ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Χιμένεθ σκέφτεται να δοκιμάσει στη σημερινή (20/8, 19.15) πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον Παναιτωλικό, για πρώτη φορά σε επίσημο ματς, το σχήμα που δούλεψε περισσότερο στην Πολωνία.

Τόσο στα δυο ματς με την ΤΣΣΚΑ Μόσχας, όσο και σ’ αυτό με τη Μπριζ στο Βέλγιο, ήταν ξεκάθαρο πως ο Μανόλο Χιμένεθ προσάρμοσε το σύστημα του, στο παιχνίδι των αντιπάλων. Εξ ου και το 3-5-2.

Όμως το αναμενόμενο για τα ματς πρωταθλήματος, είναι να εφαρμόσει ο Ισπανός τεχνικός, το σχήμα που δούλεψε πολύ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας στο Κίελτσε και που, θεωρητικά, θα αποτελέσει τη βάση της νέας ΑΕΚ.

Επομένως έτσι κι αλλιώς στη σημερινή (20/8, 19.15) πρεμιέρα πρωταθλήματος απέναντι στον Παναιτωλικό, ο Χιμένεθ θα πήγαινε σ’ ένα 4-4-1-1. Ακόμα και αν δεν είχε τόσο πολλές απουσίες. Πολλώ δε μάλλον τώρα, που αυτό το σχήμα, μοιάζει σχεδόν… επιβεβλημένο.

Μπορεί στην χθεσινή (19/8) τελευταία προπόνηση στα Σπάτα, οι ασκήσεις τακτικής που έκανε ο Χιμένεθ να μην φανέρωσαν τις προθέσεις του ως προς το σύστημα και την ενδεκάδα.

Όμως, η αίσθηση που υπήρχε, ήταν πως ο Ισπανός τεχνικός προσανατολίζεται σ’ ένα σχήμα με τον Αϊντάρεβιτς και τον Γιόχανσον σε ρόλο αμυντικών μέσων και τον Μάνταλο μπροστά τους και πίσω από τον φορ Λιβάγια. Και με τον Τρίστασον και τον Κλωναρίδη στα δυο άκρα της επίθεσης, ακριβώς όπως και στο φιλικό με την Κορόνα στο Κίελτσε.

Βεβαίως, θέση στη βασική ενδεκάδα διεκδικεί και ο Πατίτο. Πιθανόν σ’ ένα από τα δυο άκρα, ενώ υπάρχει και περίπτωση ο Χιμένεθ να δώσει ανάσες στον Μπακάκη και να χρησιμοποιήσει στο δεξί άκρο της άμυνας τον Γκάλο.

Πάντως έστω και αν το 4-4-1-1 έχει το προβάδισμα, δεν αποκλείεται ούτε και το ενδεχόμενο του 4-3-3. Περίπου, όπως το είχε δοκιμάσει ο Ισπανός τεχνικός στο φιλικό με τον Πλατανιά.

Χωρίς ωστόσο σ’ αυτό ενδεχόμενο, να υπάρχει αλλαγή στα πρόσωπα, αλλά μόνο στη διάταξη στη μεσαία γραμμή. Παρ' όλο που ο Χιμένεθ δεν είχε μείνει ικανοποιημένος απ’ αυτό που είχε δει στο φιλικό με τον Πλατανιά.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΑΕΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ